Haberde Bursa

Yunuseli Havaalanı’nın; Kentsel Dönüşüm’de rezerv alan olarak kullanılması birinci amaç olmamalı

12.02.2021
472

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imara açılacağı konusunda endişelerin dile getirildiği Yunuseli Havaalanı arazisi ile ilgili tartışmalar yaşandı.

Belediye Meclis toplantısında konuşan konuşan CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, “Kentsel dönüşümde bir yaklaşım başladı. Kentsel dönüşümler hep boş yerlere yapılıyor. Bunun adı yap sat modelidir. Kentsel dönüşüm değil. Burası bu şekilde değerlendirilmemelidir. Doğanbey içler acısı bir durumda. Burası da böyle olmasın. Burası kentin açık alan mekânlarının olduğu bir yer olarak düzenleyelim. Kararı ilk önce Bursalılar vermek durumundadır. Buraya alınacak karar. Biz Bursalıyız. Burada alınacak kararda biz söz sahibi olmalıyız. Bu sizi de yıpratır. Burasının kentsel dönüşümde rezerv alan olarak kullanılması birinci amaç olmamalıdır. Güzel bir şey yapın. Botanik Park örneği var. Burayı koruyun ve tarihe geçin.” dedi.

Proje hayalden ötedir

Hanlar Bölgesi Proje Yarışması ile ilgili de konuşan Ayradilli, “Merkez Bankası şu veya bu derecede korunduğu sürece o proje hayalden ötedir. Yapılamayacaktır, göreceksiniz. Hanlar Bölgesi Bey Sarayı’ndan itibaren bütün Bursa’ya yayılacak bir mekândır. Ama şu anki durum maalesef iç açıcı değil.” sözleri ile eleştirilerini dile getirdi.

Yunuseli önemli yeşil alanlardan biri

Şubat ayı Belediye meclis toplantısında İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş da konuşmasında Yunuseli havaalanına değindi.

Temirtaş,”750 dönümün bakanlığa devri ile ilgili bir gündem oluştu. 6 siyasi partinin açıklamasından sonra kamuoyunun yanlış yönlendirildiği söylendi. Keşke burada bizi bilgilendirseydiniz. Bursa yeşil alanda düşük şehirlerden biri, kişi başı oranıyla. Yunuseli önemli yeşil alanlardan biri. Keşke orayı muhafaza edip yeşil alan oranımızı arttırsak.” ifadelerini kullandı.

Bunlar fikir projesi, birebir uygulanmak zorunda değil

Grup sözcülerinin eleştirine cevap veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Artık Bursa’da proje yarışmaları yapılıyor. Bunlar fikir projesidir. Siz de bilirsiniz ki bire bir uygulanmak zorunda değil. Bir potada toplar eritir, ona göre sonuç çıkarırız. Proje yarışmaları yapacağız yine de. Sizlere de tavsiye ediyorum. Akademik odalar sadece muhalefet etmek için yoktur. Çok güzel işler yapıyorlar. Sağ olsunlar iyi niyetle eşlik ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Yunuseli Havaalanı arazisinin tamamı zaten bakanlığa ait

Yunuseli Havaalanı projesiyle ilgili de eleştirilere cevap veren Alinur Aktaş, “Bizden çıktı bakanlığa. Bu yanlış bir şey. Bunların hepsi hazineye bağlı yerler. Bu yer zaten tamamı bakanlığa ait bir yer. Bizim özel mülkiyetimiz değil. Bursalılar karar versin lafı kulağa hoş gelen bir laf. Tabii ki Bursalılar karar verecek. Şehrin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapalım. Ben bütün Bursa’nın burayı kazanmasından bahsettim. Hemen akıllara Doğanbey geliyor. Doğanbey’de bu şehrin gerçeğidir. Bak biz onun yanına Millet Bahçesi yapıyoruz. Sanki buraya da yeni Doğanbey yapılacak gibi açıklamalar var. Bunu söyleyenlerin şehre aidiyetleri ne kadarsa en az benimki de o kadar. Kafamızda çizdiğimiz bir senaryoyu sanki biz demişiz gibi birilerine anlatmak çok etik değil.” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>