Haberde Bursa

ÜRETEN KADINLAR ÜLKEYİ YÖNETİRSE, AYDINLIĞA ÇIKAR TÜM SORUNLARI ÇÖZERİZ.

08.11.2021
263

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; kadın kooperatifleri üzerine yazdığı yazıda; “Yaşamın en büyük yükünü kadınlar omuzlar. Her şeyden önemlisi kadın yaşamın sebebidir. İnsan neslini doğuran, büyüten, besleyen, gelecek için yetiştiren birincil ögedir kadınlar.

Erkekten tek eksiği fiziki gücü sanılır.
Oysa tüm yükü adeta mucize yaratarak kadınlar üstlenir.
Dışarıda çalışan kadın olur evin geçimini sağlar.
Evde çamaşırdan-bulaşığa, yemekten-ütüye ve temizliğe tüm işleri nedense çoğunlukla hep kadın üstlenir.
Bizdeki gibi gerici bağnaz ve dinci yobazlar sayesinde tüm emekleri ve özverisi yok sayılır ve aşağılanır ses çıkaramaz.
Sapkın dinciler ve tarikat ve cemaatler kadını erkeğin hizmetinde bir obje olarak görürler ve kimliğini yok sayarlar.
Bizdeki gibi demokrasisi güdük veya işlevsiz konuma gelince kadın tüm özverisine, bilgi, birikimi yeterli olup hak etmesine karşın karar mekanizmalarında gerekli yeri bulamaz.
İktidarların yarattığı olumsuzluklardan ve despotluktan en çok kadınlarımız zarar görür.
Hatta yaratılan baskı ve şiddet ikliminden en çok kadınlar dövülerek, aşağılanarak ve sonunda öldürülerek kadınlarımız barbarlığa muhatap olurlar.
Ben daha fazla olumsuzlukları sıralamaya gerek duymuyorum hangi birini yazayım.
Sapkın erkeklerin küçük kızları kendilerine eş olarak görmeleri, buna da dinden referans almaları bana göre cinayete eş değerdedir.
Oysa dünyada sorunlarını çözmüş, varsıl, eşitlik içinde, çağdaş bir anlayışla yaşanabiliyorsa o ülkelerde kadınlar etkin, saygın, eşit koşullarda yaşamın her alanında katkı koyup ülkelerini kalkındırmışlardır.
Bugün bunları yazmamın sebebi nedir diye düşünebilirsiniz.
Dün Bursa/Nilüferde 300 kadınımızın dayanışma içinde birlikte üretip neler yapabildiklerini ve yarattıklarını sergiledikleri bir güzel anlamlı ve çok değerli bir organizasyonda buluşmaları sebep oldu.
Kadınlarımızın yarattığı bu güzel ve anlamlı çalışmaya katkı koyan Nilüferin saygın, hümanist, naif ve üretene destek olan Belediye Başkanı Turgay Erdem çok anlamlı sözlerle katkı koydu.
Turgay Erdem:
Dünyayı kadınlar değiştirecek, buna sonuna kadar inanıyoruz! Bugün, İhsaniye Pazar Alanı’nda hepsi de el emeği olan 300’ü aşkın stant kuruldu.
Bizler, kadınların hayatın her alanında varlık göstermesini istiyor ve çalışmalarımıza da buna göre yön veriyoruz. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte düzenlediğimiz Nilüfer El Sanatları Şenliği’ne katılan bütün kadınlara, CHP Genel Başkan Danışmanımız Fatma Köse’ye ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Kadınlar üretiyor, dünya değişiyor.
Ne kadar anlamlı bir söz:
“Kadınlar üretiyor, dünya değişiyor.”
Keşke Başkanımızın bu anlamlı sözlerini 20 yılda ülkeyi ortaçağ gericiliğine götüren ve sonunda halkımızı açlığa ülkeyi iflasa sürükleyen TEK ADAM ve kurumuş bahçesi, ceberutlaşmış devleti ile YANCISI anlasaydı
Dün Nilüfer ilçemizdeki yapılan organizasyonu hepimiz desteklemeli ve çok önemsemeliyiz.
Çünkü Bursa/Nilüfer ilçesindeki bu çalışma ile bir ilke daha imza atıldı.
Nilüfer Belediyesi, her alanda özellikle ülkenin en ciddi sorunlarının yaşandığı tarımda yaptığı örnek çalışmalarına bir yenisini ekledi.
Üç yüzden fazla kadın girişimci, dernek ve kooperatif bir araya geldiler.
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Nilüfer El Sanatları Şenliği stantları ve özenle hazırlanmış el emeği ürünleri İhsaniye kapalı pazar alanında tam bir şenlik havasında açılış yapıp görücüye çıkarıldı.
Açılışa eski kadın Örgütleri Genel Başkanı Fatma Kösede katılarak destek verdi.
Bu anlamlı organizasyona çağrıldığı veya sorumluluk duyduğu her yere yetişen PM Üyesi ve Milletvekilimiz Toprak Adam Orhan Sarıbal’da katılarak destek verdi.
Bursa’daki CHP’li Kadın Örgütleri Başkan ve yönetimleri ile birlik ve beraberlik içinde destek verip katkı koydular.
Nilüfer Kent konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altın ve yönetimi, Başkanımız Sayın Turgay Erdem, Genel Başkanının erkenden ilan ettiği Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Bozbey’de çok değerli katkılar sundular.
Bu organizasyonun yapılmasında büyük emeği olan eski İl Kadın Örgütü Başkanı ve Nilüfer Belediye Meclis üyesi, Kadın kooperatifleri sorumlusu Vildan Özkula oldu.
En önemlisi bu anlamlı çalışmaya katkı koyan sahip çıkan, destek veren halkımız oldu.
Kadınlara saygı duyup haklarını teslim edin ki gelecek günler güvenli ve aydınlık olsun.
Kadınlara haksızlık ve saygısızlık yapanlara, onları istismar edenlere izin vermeyin, güç vermeyin ve yok sayın o zavallı kompleksli insanları.
Turgay Başkanımızın dediği gibi:
Kadınlar üretecek dünya değişip güzelleşecek…
Bu güzel etkinlikte yanlarında olamasam da gönlüm ve desteğim onlarla.
Üreten her kadın, dayanışma içinde olan her kadın ve sevgiyi paylaşan saygıyı bilen her kadın benim başımın tacıdır.
Bu nedenle diyorum ki:
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>