Haberde Bursa

TALİBAN İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ YURTTAŞLARININ TEK BİR ORTAK NOKTASI YOKTUR.

23.07.2021
241
“Sevgili okur biliyorum ki bu sözlerle büyük çoğunluğun ve gerçek yurtseverlerin, çağdaş insanların, kadın erkek ve tüm temsillerdeki eşitliği savunan uygar insanların duygularına tercüman oldum.” geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan Afganistan da yaşananlara dair güncel bir yazı.
Buğday; “Şahsın Devletinin temsilcisi yıllardır komşularımızla yarattığı anlamsız kavgalar, olumsuzluklar ve haksız müdahaleler yetmezmiş gibi, şimdide kimsenin kabul etmeyeceği tehlikeli bir oyuna ülkemizi figüran yapmak istiyor.
Üstelik bu seferki oyunda gerçek bir itibar kaybı kadar çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalacağız o halde bu anlamsız ısrar neden?
Neden Tek Adam Şahsın Devleti, bu tehlikeli ve bizi ilgilendirmeyen oyuna girmek ve Taliban gibi barbar ve tehlikeli bir yapıyla çatışmak veya inanç birliğinde buluşmak istiyor?
Diye soracağımda sormuyorum, çünkü sebeplerini bizler biliyoruz ancak herkes bu tehlikeli girişimi anlamalı ve hesap sormalı…
Tek Adamın, 20 yılın sonunda iflas ettirdiği bu eşi bulunmaz ülkeyi ve yokluktan var etmeyi bilen halkalarını açlığa, yokluğa, geleceksizliğe ve gençlerini umutsuzluğa düşürdüğü yetmezmiş gibi asla kabul edilemeyecek tehlikeli bir maceraya kurban etmek istiyor neden????
Bizler tabii ki kendisinin nedenini ve amacını biliyoruz ancak kısaca birlikte kısaca açıklayalım:
Çünkü Deniz Bitti.
Çünkü ülkede tüm kurumlarda meydana gelen çürüme, yozlaşma ve haksız hukuksuz yapılan kayırmacılık sonunda umutlar tükendi güven kayboldu.
Çünkü çağdaş ve laik cumhuriyeti yok etmek için yıllardır cemaat ve tarikatları varsıl ve söz sahibi yapılarak ülkenin sosyal yapısıyla oynandı.
Yıllardır demokrasimiz kötü ve ilkel amaçlar uğruna önce dejenere edildi sonunda askıya alınıp keyfi ve otoriter bir anlayışın kendi varsıllaşması ve güç kazanması uğruna despotizmine esir edildi
Dünyaya örnek olmuş ve anayasasına koyduğu kararlarla eşit ve çağdaş anlayışa temel taşı olan kadın erkek eşitliği ne yazık ki kadını adeta yok sayan ve evlere hapseden bir anlayışa dönüştürülerek çağ dışılığa itilmiştir.
Çünkü oyun çağındaki çocuklar, din öğretisi diye ilkel ve baskıcı bir anlayışa biat etmeye zorlanmış ve geleceklerini yok edecek cinsel tacizlere “Bademleme” gibi iğrençliklerle olanak sağlanmıştır.
Ülkede kadınlarımız yok sayılırken, sadece erkeğe hizmet sunacak cinsel bir objeye dönüştürülmüştür.
Kadınların yaşamında uygulanan baskı ve şiddete engel olacak olan ve ilk imzacılarından olduğumuz “İstanbul Sözleşmesi” gibi önemli ve saygın anlaşmalar bir gece keyfi bir kararla Tek Adam tarafından yok sayılabilmiştir.
Yeraltı ve yer üstü zenginliği ile dünyada ayrıca çok önemli jeopolitik olanaklara sahip bir ülke olmamıza karşın talancı, yağmacı zihniyetle iflas ettirilen ülkede hala saltanat sürmek isteyen bir zihniyetin susmamız ve sinmemiz için bir dayatmasıdır Taliban’la anlaşmak.
Daha fazla uzatmak istemiyorum.
Çünkü insanların can burnunda.
Bizlerin Taliban gibi gerici, kan döken, çağdaş dünya ile bağlarını kesmiş ilkel yaşamı halkına zorbalıkla dayatan bir kişi ile hiçbir ortak noktamız yoktur.
Kadınları yok saymış “BURKA” denen bir örtünün altına ve evine hapsetmiş, hiçbir söz hakkı olamayan bir sosyal yaşamı layık gören ve şiddeti meşru sayan sapkınlarla hiçbir benzerliğimiz olamaz..
Sayın Tek Adam Şahsın Devleti anlayın artık tükendiniz ve ülkemizi de tükettiniz.
İnatla, baskı ile, zorlama ve tehdit ile ülkemizi Taliban’ın ülkesine benzeterek halklarını sindirip korkutarak ne siz var olabilirsiniz nede Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği bu ülkeyi Afganistan’la ve çağdışı Taliban’la eşleyebilirsiniz!
Bu ülkenin hiçbir ferdi sizin bu resimde verdiğiniz bu görüntüyü kabul etmez ve içine sindiremez.
Yeter artık sizden tek bir şey istiyoruz.
Halkın hakemliğine gidelim.
Boşuna uğraşıyorsunuz OHAL yasaları ile seçime gidip hile hurda ile kazanırız sanıyorsunuz ama boşuna.
Bu halk dünya devlerinin ülkemizi işgaline yalınayak, kuru ekmek ve ölmeyi şeref sayıp karşı koymuş ve dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı bilmiştir.
Boşuna hayal etmeyin.
Bu ülkeyi Ortadoğu ülkesi yapamazsınız.
Bu kutsal topraklarda her zaman medeniyetler kurmuş insanların yaşadığını unutmayın.
O halklar kardeş ve bir olmayı bilmişledir.
O halklar sizlerin tüm bölmelerine ve dışlamanıza karşın barış içinde birlik ve beraberliğini koruyup onurlu ve özgür bireyler olarak hep birlikte insanca yaşayacaklardır.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak birlik ve beraberlik içinde içerde ve dışarda barışı önceleyerek insanca ve onurluca yaşayıp yaşatalım.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>