Haberde Bursa

Siyasi Bir Hesap Beklentisi Olmadan Gürsu İçin Çalışıyorum!

03.07.2021
380
Yaşadığımız kongre sonucunda tekrardan seçildiğim başkanlığım sonrası arayan tebrik eden, kutlayan herkese teşekkür ediyorum canı gönülden.” sözler Gürsu aşığı bir başkandan. Uludağ OSB de tekrar Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Yunus Aydın sosyal medya hesabından hemşehrilerine teşekkür ederken “kaçan tren” ile ilgili tekraren uyardı.
Aydın; “Her kes sağ olsun var olsun. Uludağ OSB yi aldığımız noktadan getirdiğimiz noktaya bakarak değerlendirirsek, rakamsal olarak her şey ortada -47555m2 den geldiğimiz + rakamlar son uygulamamız bitince netleşecek tahmini +100000m2 olacak. Gönülden kentsel dönüşümün bitmesi geçiyordu, fakat Gürsu Belediye yönetimine anlatamadık, aslında Gürsu ve şehrin doğu yakası için mükemmel bir proje idi, değiştirmek mecburiyetinde kaldık ticari alan olarak uygulanacak, kaybeden şehrin doğu yakası Gürsu, Kestel oldu.
Ayrıca şehrin doğu yakası için çok önemli olan Hızlı Tren istasyonu kaçırılmamalı elimden geleni yapıyorum yaptım yapacağım. Geçmişte projeye koyulması için çok mücadele ettim, ettik. O dönemde Milletvekilleri Orhan ŞEN ve Burhan ORHAN gerek Gürsu Belediye Meclis Üyeleri gerek Belediye Başkanı Asım AYKUL ve Ben İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkanı, MHP İlçe Başkanı idim. Çevre Yolu Gürsu bağlantısının koyulması, Hal Gürsu projesinin yapılması, Hızlı Tren Projesinde Gürsu istasyonun koyulması için hep beraber çok mücadele ettik. Maalesef önce çevre yolu Gürsu istasyonu kaybedildi, sonra Hal gitti, Büyükşehir’e kaptırıldı çok büyük hata idi, sonra iç kavgaya Ziraat Odası bulaştı, Hızlı Tren İstasyonunu da kaybettik. Gerek OSB yönetimi, şahsım ve sivil toplum kuruluşları ile çok mücadele verdik, tekrar projeye koydurulmalı, Koyulması için her şey yapılmalı herkes mücadelenin içinde olmalı siyasi hesap şahsi beklentileri bir kenara bırakmak şart. OSB nin kurulmasını sağladık. OSB sanayinin planlanmasını sağladı ve kaçak yapılar temizlendi. Yenidoğan mahallesi OSB kurulurken 1500 nüfuslu bir mahalle idi bugün 40000 bin nüfustan bahsediliyor, tamamına yakın kaçak yapılar ile dolu çok büyük sorun. Bizim ortaya koyduğumuz kentsel dönüşüm projesi çok büyük bir şans idi. Toplam alanın %40 ı taban inşaat alanına sahip olacaktı % 60 ı yeşil, hizmet, ortak kullanım alanı olacaktı. Kat yüksekliğine takıldık 8,10 kat konuştuk başka türlüde çözümü zor. Aslında Gürsu içi de ada bazında kentsel dönüşüme geçmeli, bitişik nizamdan vaz geçilmeli. 8 ila 10 kat uygulanmalı, yoksa çocukların oynayacağı bir m2 alan yok. Tarihi doku yok edilmeden iki sokak biri Cumalıkızık tarzı diğeri Arap Şükrü tarzı projelendirilmesi yapılmalı, diğer alanlar nevi ve plan değişiklikleri yapılmalı kentsel dönüşüme sokulmalı. Orta cami özüne döndürüp truzim açısından ilgi çekici hale getirilmeli. Orta Cami diye ayrı bir büyük cami yapılmalı. Gürsu cazibe merkezi haline getirilmeli, başka yolu yok yoksa kaybeden hepimiz oluyoruz. Son dönem görevimizi tamamlayıp 4 yıl sonra gençlere devredeceğiz. hizmet etme duygumuzun tatminine OSB başkanlığımız vesile oldu. Eğer hizmet edebildiysek ne mutlu bizlere herkese tekrar teşekkür ediyoruz…” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>