Haberde Bursa

Siyasete Kalite Katmak İstiyorsanız Kitleleri Arkasından Sürükleyen İsimlere Kulak Verin!

16.05.2021
498
“Kitle partilerinde farklı düşünmek ve farklı ekip, grup veya Avrupa’daki tanımı ile hiziplerde birlikte siyaset yapmak doğaldır.” geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday, Millet İttifakı Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun özelinde bir yazıyı kaleme aldı.
Buğday; “Ancak bu farklılıklarda temel esas ilk önce insan haklarına saygılı olmak, partinin programı, tüzüğü, gelenekleri ve hiyerarşik düzenine saygı ve insan onuruna yakışır davranılmalıdır.
Son günlerde partiden kopanlarla, kopmak için gün sayanlar, nerede daha güçlü yer alırım diye hesap yapanlar tozu dumana katıyorlar.
Paylaşımları ne yazık ki saygısız, yakışıksız söylemlerle, hatır gönül bırakmadan, seviyeyi yerle bir eden tanımlamalarla kendilerini ifade edip ön keserek çalışmaları ile önder ve halkın sesi soluğu olmuş siyasetçileri karalayıp saldırarak seviyeyi yerle bir ediyorlar.
Özellikle bazı genç insanların bu hataları, kışkırtmaları, avam bir dille yaşını başını almış insanları hedef alarak akıllarınca korkutup sustururmuyuz amaçlı efendilerine yaranmak için mesai harcamaları gelecek adına beni endişeye düşürdü!!!
Umarım bu hastalıklı yapılar biran önce akıllarını başlarına alırlar.
Daha fazla biat mantığıyla davranıp; bölen, parçalayan, haksızlık yapan, ön kesen olmazlar.
Unutmasınlar ki aynı partide yol arkadaşları olması gereken insanları amaçlı ve sistemli bir tavırla suçlayan, karalayan, linç etmek için telefonlar açarak insanları kötülük için kışkırtmalar asla itibar bulamaz.
Umarım daha fazla uzatmadan bu isteri krizinden kurtulup halk için çalışan, emek veren ve pandemi sürecinde ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu konularda örnek olan insanlara yargısız infaz yapmazlar.
Düşünüyorum da bu insanlar ve biat etmiş bazı gençler, acaba neden sadece negatif duygularla birleşip örgütleniyorlar?
Neden bu süreçte gerçekten halkın yanında olan, onların dertlerine çare arayan insanlara moral vermek için tanımak ve tanıtmak için birlik olmazlar?
Ben elimden geldiğince bu tür örnekleri yazarak anlatarak, haksızlığa uğrayıp incinsem bile mücadelemden vazgeçmeyerek bunu yapmaya çalışıyorum.
Ayrıca da inandığım, dürüstlüğünden şüphe etmediğim, mücadelesine saygı duyduğum, çalışkanlığına, özverisi ve yürekliliğine tanık olduğum hiç kimseye kim ne kadar kara çalıp, boş yere çabalarsa çabalasın sırtımı dönmüyorum.
Bir ömrü sol/sosyal demokrat mücadeleye vermiş bir insan olarak ben gençlere “nine, anne, abla, yoldaş ve dost olmayı bilen” karşılıksız, beklentisiz emek veren bir insanım…
Siyasette kişisel çıkar ve beklentiler için bir araya gelip saldıranlara da eyvallahı olmayan yürekli bir kadınım.
Birçok kimseye gurur duyarak, inanarak Anneyim… Ablayım… Ama daha çokta halka hizmet için mücadele edenlere Yoldaşım…
Ben çok yakın olmadığım, yani özel bir samimiyetim olmasa da halktan yana, doğruları savunan, siyasete emek verip kalite katanları dilimin döndüğünce anlatıp paylaşmaya çalışan dost bir insanım.
Daha öncede özellikle bu zor süreçte partimizin gururu olan Sayın Prof. Kayahan Pala’yı anlatmıştım.
Kendisi bu zorlu pandemi sürecinde Tek Adam Şahsın Devletinde uygulanan hatalı ve halkı umursamaz sağlık politikaları ve gerçekler konusunda sürekli insanları aydınlattı.
Çok emek verip gururumuz oldular.
TV’lerde ve her alanda örnek tavır ve mücadelesi ile bizleri kıvandırdı ve onurlandırdı.
Yine bugüne dek hiç yazmadığım ama sürekli takip ettiğim, dikkatle izlediğim ve kendisinin de beni birkaç sefer arayıp çalışmalarını, siyasette yapmak istediklerini anlattığı başka bir partilimizi ve dostumuzu paylaşmak istedim.
Sözünü ettiğim dostumuz; emekten yana ve CHP adına verdiği mücadele ile takdirlerimizi toplayan ÖZGÜR ERDURSUN.
“Özgür Erdursun, 1979 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde dünyaya geldi. Babasının memuriyeti nedeniyle 8 yaşında Bursa’ya gelen Erdursun, ilk ve orta öğretimini burada tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezunu oldu.
27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 1. Bölge Bölgesi, 5’nci sıradan Milletvekili adayı oldu. Erdursun, evli ve iki çocuk babasıdır.
Özgür Erdursun, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP’den Bursa Yıldırım Belediye Başkan Adayı oldu.”
Özgür Erdursun Sosyal Güvenlik Uzmanıdır.
Kendisinin siyasi mücadelesinin dışında gerçek tanımı budur.
Özgür Erdursun, hiç pes etmeden ve gereksiz parti içindeki siyasi polemiklere, tartışmalara girmeden Tek Adam Şahsın Hükümetinin işçiyi, emekçiyi getirdiği çaresizliği anlatıp aydınlatan yol gösteren saygın bir tarzda mücadele ediyor.
Erdursun, özellikle gençlere siyasette bir yerlere gelmek için yol kesmeden yol almanın mücadelesinin nasıl verilip nasıl çalışmaları gerektiğini de gösteriyor.
Özellikle emekçi kesimin adeta mahkûm edildiği, çaresiz bırakıldığı ve açlık düzeyinde emekli edilen veya yaşa takılan yurttaşlarımıza sürekli yasal haklarını anlatıp yol gösteriyor:
“Ne Zaman Emekli Olurum ? Hangi Statüden Maaş Alırım? Eksik Prim Günleri Nasıl Tamamlanır? Doğum Borçlanması ve Çalışma Hayatı nasıl olmalı?”
Konularında tam bir yol gösterici olarak binlerce yazılı açıklama ve medyalarda yaptığı programlarla çözüm üreten oluyor.
Yine açıklamalarında;
Bu zor günlerde,
“14 aydır zorunlu 1.500 TL ücretsiz İzin aylığı, aylık hane başı 71 TL nakit yardımı, 1.568 TL kısa çalışma ödeneği alan, sigorta primleri ödenmeyen, 1.500 TL-2.000 TL emeli maaşı alan, Esnaf, EYT’liler, işsiz destek almayanlar haklarını helal ediyorsa, yorum yapamam kendi düşünceleri!” diyerek halka yapması gerekenleri ve mücadeleyi anlatıyor.
Özgür Erdursun birçok konuda halkı aydınlatıyor ve emekçi kesimin haklarının gerçek bir savunucusu olarak siyasete de kalite katıyor.
Hala ihtirasları ile yer kapmak isteyen bazı kaşarlanmış siyasiler gibi basında gazetelere “Bu partide siyaset yapılmaz” diyerek ATV gibi yandaş kanala partisini kötüleyerek yol almak isteyenlere de çalışmaları ve açıklamaları ile ders veriyor..
Bazı çalışmalarından üst başlıklar:
Daha yüksek emekli maaşı nasıl alınır?
Vergi mükelleflerinin muhakkak bilmesi gerekenler
EYT para dağıtıyor!
Çalışma hayatında acil çözüm bekleyen konular
25 yıl çalış, bir araba alama!
Erdursun, emekçi kesimi, tarım kesiminde çalışan ve çaresiz bırakılanları, evlerde çalışan kadınlarımızı, çocuk işçilerimizi, işverenlerimizi velhasıl çalışma hayatını barışçıl düzenlemek için sorunları kapsayan konularda yasal bilgilendirme yaparken daha çokta bilinçlendirme yaparak yol gösteriyor.
Bu nedenlerle kendisini kutluyorum.
Ayrıca örnek ve iyi bir aile düzeninin temsilcisi olarak Erdursun’un çalışmalarına destek olan, saygı gösteren eşi ve çocuklarıyla sevgiyi, saygıyı paylaştığı için güven verebiliyor.
Son günlerde yaşanan çirkinliklere nokta koymak ve kötüye, aşiret mantıklı siyasetçilere, “illa ben her koşulda ben” diyen muhterislere de Erdursun’un çalışamalarının örnek olmasını istedim.
Kıymet bilelim kıymetli olalım.
Özellikle partimizde ve solda bir ömür boyu emek vermiş, yaşını başını almış insanlara saygısızlık yaparak seviyeyi düşürmeyelim
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış içinde onurlu yaşayın ve haksızlık, saygısızlık, seviyesizlik özellikle vicdansızlık yapmayın.
Solcu olmak erdem ister ama önce insan olmak ister vazgeçmeyin…” dedi.
Özgür Erdursun bu paylaşım sonrası sosyal medyasından Güler Buğday’a hitaben; “Türkiye Cumhuriyetinin siyasi tarihini çok iyi bilen, çağdaş bir kadın, cumhuriyet öğretmeni, Atatürk Devrim ve İlkelerini bugünlere aktaranlardan, kendisini takip ediyorum ancak sadece bir kaç kere telefon görüşmesi yaptığım bir kişinin hakkımda yazdıkları beni onurlandırdı. Güler Buğday hanımefendi CHP ve ülkemizin siyasi ansiklopedisi gibi bizlere güvenmesi ve böyle bir yazı yazması aslında yaptığımız işlerin takdir edilmesi ayrıca mutluluk verici, bizim davamız Atatürk’ün kurduğu Çağdaş Atatürk Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarıyla bilimle,sanatla kültürle, edebiyatla, spor, büyümesi çocukların, gençlerin mutlu olduğu, çalışanların, emeklilerin, esnafın hakkını aldığı, üreten bir Türkiye hayali ile çalışıyoruz. Rüşvet, adam kayırma,torpil, başıbozuk bir sistem olmasın diye doğruları anlatıyoruz. Millet çözüm bekliyor, sorunları zaten yaşıyor, sorunlara çözümler de üretiyoruz. Birlik olursak başaracağımızda çok inanıyorum. Güler Buğday hanımefendi ve hayatını CHP, ülke siyaseti daha doğrusu Çağdaş Atatürk Cumhuriyeti için adamışların bizler için olumlu ve olumsuz tüm yorumları söylemleri çok kıymetlidir, kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>