Haberde Bursa

SADECE GURUR DUYMADIK… KIZLARIMIZ, BAĞNAZLIĞA, İLKELLİĞE, ÇAĞDIŞILIĞA VE OTORİTEYE DERS VERDİLER.

05.09.2021
236
“Dün gece Filenin Sultanlarının son maçını gururla ve heyecanla izlerken çok şey düşündüm” geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday Filenin Sultanlarını kaleme aldığı yazısında; “Filenin Sultanları, kazandığı her sayıda mutluluk, her smaçta güven ve aralarındaki mükemmel uyumla ülkede görmek istediğim birliğin, eşitliğin önemini bizlere anlattılar.
Duygularımı belki tam ifade edememiş olabilirim veya okuyanlar ne demek istediğimi anlamayabilirler.
Ancak Filenin Sultanlarının mükemmel başarıları ve oynadıkları maçlarda bizlere yaşattıkları sıradan bir gurur değil.
Ülkede 20 yılda kadın kimliğini değersizleştiren otoriteye bir baş kaldırırdır.
Çağdaş ve laik yaşamı yok etmek için tarikat, cemaat, dinci bağnaz tüm oluşumlara had bildirmedir.
Tek Adam Şahsın devletinin kadını eşit saymayan ve onları ikincil bulan ve sadece çocuk doğurma ve erkeğe itaati şart koşan ilkelliğine ders verme ve karşı durma eylemidir.
Her şeyden önemlisi Afganistan’da Terörist, barbar ve cani Taliban anlayışına ülkemizde sahip çıkmaya kalkan kendini bilmez kadın erkek ilkel ve sapkın densizlere ders vermeleridir.
Filenin Sultanlarının başarıları, Laik Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ve halklarının; barış, kardeşlik duyguları ve eşit yurttaş kimlikleriyle birlikte resmedilmiş halidir.
Bizim yürekli, yetenekli kızlarımız, kendilerine ve birlikteliklerine güvenerek ortaya çıkardıkları başarı çok değerlidir.
Çünkü ihtiyaç duyulduğu bu zor günlerde tam bir rol model ve kadınlarımıza umut olmuştur.
Filenin Sultanları sadece bizlere umut olmadılar.
Onlar tüm İslam ülkelerinde kadını yok sayan anlayışlara ve özellikle Afganistan’da çağdışı ve insanlığın yüz karası Taliban ve IŞİD gibi katillerin zulmündeki kadınlara umut ve yol gösterici olacaklar.
Fazla söze gerek yok.
Kimse boşuna uğraşmasın.
Tüm okulları zorlayarak ve dayatarak imam hatibe çevirdiler bırakın dindar gençliği ülkenin çoğunluğunu gizli dinsiz yaptılar.
Görünüşte iş için, aş için, çoğunlukla da kolay yoldan varsıllaşmak için Tek Adam diktasının gözüne girmek için kapanmış, türbana dolanmış sözde dindar kadınlarında hayallerinin kahramanı oldular!
Filenin Sultanları büyük işler başardınız.
Birlikte farklı yeteneklerin buluşup birbirine destek vermesiyle ortaya koyduğunuz başarıda sadece voleybolda Avrupa Üçüncüsü olup madalya almadınız
Çok farklı kazançların sembolleri oldunuz.
Bakın son maça İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sırbistan’a gelip sizlerle birlikte heyecan duydu ve başarınızı hep birlikte marşlar söyleyerek kutladı.
Bu önemli bir mesajdır.
Ülkeyi karanlığa götürmek için yıllardır tüm değerlerimizi yok eden, hakkı hukuku keyfiyetle yöneten ve gizli ajandasını uygulamak için Taliban’la uyumdan söz eden çağ dışı anlayışın bu topraklarda mayalanmayacağını göstermiş oldunuz.
Her maçta vurduğunuz o güçlü smaçlar, kadını ancak bacak arasıyla işlevli kılmak isteyen sapkınların beynine indi.
Sağ olun, var olun ve hep böyle birlikte güçlü ve örnek olun.
Teşekkürler Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi kadın erkek ayırmadan emanet ettiği gençlerimize…
Teşekkürler Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini emanet edeceğimiz çağdaş ve kendine güvenen kadınlarımıza ve kızlarımıza…
Teşekkürler her maçtan sonra söylediğiniz marşlarla bu ülkede nelerin değerli ve vazgeçilmez olduğunu anlatan tavırlarınıza…
Başarılarınız bizlerin gururu ama daha çokta umudu oldular.
Tanrı sizleri korusun ve ayağınıza taş değmesin.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, özgür yurttaşlar olarak yaşayalım ve yaşatalım.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>