Haberde Bursa

KÖPRÜLERİN ALTINDAN ÇOK SU GEÇTİ!

20.03.2022
277

İYİ Partili Zafer Milli’den dikkat çeken çıkış! Milli; STK’lar ne iş yapar; Her ülke de iktidarlar vardır, ancak demokratik ülkelerde STK’lar faal ve sivil denetçidirler. STK’ları güçlü ülkeleri incelediğimizde; halkın hayat standardı yüksek, yarınlara bakışı umutlu ve kalkınmış müreffeh ülkelerdir. STK’lar arkasına mensuplarını alarak iktidarı denetler ve sivil inisiyatif ortaya kor. O ülkelerde insan hakları, çevresel etkinlikler, eğitim ve çeşitli sosyal oluşumların sorunları dile getirilir ve denetlenir. Yöneticiler sadece sivil formasyon peşinde olmayıp iktidarın çomakçısı değildir. STK Tavrını kor doğruları ve yanlışları demokratik dille ifade eder. Ülkemizde her STK kongresinde insanlar yönetime girmek için bir birini tepeler ve yönetimi aldıktan sonra kulağının arkasına yatar. Sorunları kısık ses veya hiç yokmuşcasına takip eder, hiçbir fikir beyanında bulunmazlar. Buna siyasi partilerin büyük bir kısmı da dahildir. Bu sivil iteat karşısında iktidar bildiğini okur. Yolsuzluklar, haksızlıklar ve yanlışlıklar yumağı büyür, ülke kısa zamanda kaosa sürüklenir. Halk mutsuzdur. Kalkınma durmuş, rantiyeciler ülkeyi sömürmüştür. Ülkenin uluslar arası itibarı sarsılmış, yatırımlar kaçmış, eğitim ve sanayi çağın gerisine düşmüş; hülasa ülke yaşanmaz hal almıştır. Beyinler ülkeyi terk edip başka diyarlarda umut aramaktadır. Sn STK yöneticileri inanın suskuluğunuz savunduğunuz iktidara da zarar veriyor. Doğruları ifade edip size kayıtlı insanları ve ülkenin gerçeğini savunursanız hayırlı iş yapmış olursunuz saygınlığınız artar. Kimse size bir şey yapamaz. Bu gün için ülke ekonomik ve sosyal olarak yıkım noktasına geldi fakat Ticaret ve sanayi odalarından ses çıkmıyor. Yeriniz sıcak ve rahatmı? Ağırlamalar ve seyahatler iyimi. Rantınız nasıl? Sanayi ve esnaf yanıyor siz susuyorsunuz. Hakkımı helal etmiyorum. DUYARLI İNSANLARA SELAM OLSUN, SELAM OLSUN MUTLU YARINLARA, SELAM OLSUN CESUR YÜREKLERE, SELAM OLSUN ŞUURLU GENÇLER.

Ülkemizde kamu hizmetinde bulunan irili ufaklı 90.000 müteahhit mevcuttur. Bunlar devletin ihtiyacı olan işleri teklif usülü ile yapıp halkın hizmetine hazırlamaktadır. Özellikle müteahhit denince akla yolsuzluklar yumağı gelmektedir. Benim amacım işini doğru yapan çeteleşmemiş(onlar birileri tarafından mubarek kılınmıştır. İstedikleri fiyattan iş yapıyorlar. Fiyatı kendileri belirliyor.)hizmet erbabının içinde bulunduğu durumu ifade etmektir. Şu an kamu hizmetinde piyasadaki aşırı miktarda emtia fiatlarındaki artış nedeni ile şantiyeler kapalıdır. Yüzbinlerçe çalışan ve tedarikçi mağdurdur. Piyasalarda konkardato ve iflaslar nedeni ile ödemeler dengesi bozulmuş, ticari itibarlar sarsılmıştır. Piyasalardaki mali kırizin sorumlusu hükümetin yanlış ekonomık uygulamalarıdır. Ranta ve yolsuzluklara dayalı yönetim modeli malesef bu gün ki krizi doğurmuştur. Reel enflasyon %125 oranında seyir etmektedir. Bu gün yarından çok iyidir. Çok ocaklar sönecek. Bu insanlar bizim. Sıkıntıları sıkıntımız, sevinçleri mutluluğumuzdur. Dar günde yüz üstü bırakamayız. Milyonlarca insanımız yoksulluğa ve sadakaya mahkum olmuştur. TÜİK verilerine göre 11 milyon hane sadaka ile geçiniyor. Bir ülke için ne ayıp. NE YAPILMALI; müteahhitlik hizmet bedelleri güncel döviz ve emtia fiyatları göz önüne alınarak regüle edilmelidir. Duran her hizmetin sosyal ve ekonomik bedeli dahada ağırlaşmakatır. Anahtar teslimi müteahhitlik ihale sistemi değiştirilmeli, eşkalasyon(fiyat farkı)uygulamasına geçilmelidir. Mevcut uygulama ancak düzenli ve istikrarlı ekonomilere uygundur.

Televizyonlarda ve yazılı medyada bir algı oluşturma kampanyası almış başını gidiyor. Bir milletin geleceğini,umduklarını bazı mihrakların istediği doğrultuda dizayn etmeye çalışıyorlar. Halen 24 haziran seçimleri sonuçları üzerinden önümüzdeki seçimlerin değerlendirilmesi yapılıyor. KÖPRÜLERİN ALTINDAN ÇOK SU GEÇTİ efendiler. Bu ülkede 16 yıl tek partili bir siyasi yönetim vardı. Ne zamanki İYİ PARTİ kuruldu sn. MERAL AKŞENER ve cesur yürekliler sahaya indi, toplumun üstündeki KORKU FANUSU patladı. ÇOK PARTİLİ SİSTEM GELDİ. Bazı Siyasi partiler, STK’lar, sosyal meda ve halk yüksek sesle yanlışları haykırmaya başladı. Meydanlar cesur yüreklilerin oldu. İktidar ve ortakları sahaya inemiyorlar. Çünkü vatandaşa anlatacakları hikayeleri ve yüzleri kalmadı. 11 milyon insan sosyal yardımla hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Öbür tarafta yeni yetme Dolar milyonerleri 5 milyonluk jiplerde hava atıyor. Önümüzdeki seçimler İYİ PARTİ, CHP VE AKP arasında başat bir sonuç getirecek. Halkın suskunluğu sandıkta patlayacak. Her şey halkın mutluluğu çerçevesinde oluşacak. Seçime yakın iktidar bol keseden ulufe dağıtacaktır, lakin“KURT KIŞI GEÇİRİR ANCAK YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ”misali yolsuzlukları, haksılıkları ve yoksulluğun sebeplerini unutmayacaktır. Gerekeni yapacaktır. Geliyor gelecek olan.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>