Haberde Bursa

EVİMİN KÜÇÜK OĞLU ERKAN AYDIN, SAYGIYI, VEFAYI VE GÖNÜL ALMAYI İYİ BİLİYOR.

27.03.2022
446

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’a vekil ziyareti.

Buğday; “Halka en güzel dokunan milletvekilimiz Erkan Aydın için her zaman bu tanımlamaları yaparım.
Zaman zaman da tavır ve davranışları nedeniyle kendisini yaramaz bir çocuğa benzetirim.
Erkan Aydın, büyüğünü küçüğünü bilen, saygıda ve hürmette özenli davranan, geleneklerimize bağlı, aile terbiyesi almış örnek olacak bir vekil ve benim için hayırlı evlattır…
Kendisine herhangi bir konuda kızsanız, kırılsanız bile küsemezsiniz.
Çünkü bir hata yapmışsa veya bilerek bilmeyerek bir ihmal yapıp sizi üzmüşse anında telafi etmek ister.
Burada da her zaman yazar anlatırım Erkan Aydın’ın en büyük şansı, dayanağı, yol göstereni, kendisine her konuda destek veren örnek insan, ideal anne ve eş olan sevgili Nadire Aydın’dır.
Lafı fazla uzatmaya gerek yok.
Erkan Aydın, benim evlatlar içinde vazgeçilmezlerimden biridir.
Bana en çok çiçek getiren, mutlu eden, saygı duyan bir insandır…
Hatta kızdığım veya tavır koyduğum koşullarda bile kapıda elinde çiçeği ile belirip gönül almayı bilen, sempatikliği ile gönüllere girmeyi beceren bir genç adamdır.
Dün yine böyle bir gün yaşadık.
Beni yakın tanıyanlar bilir ben yemek yapmayı seven, her türlü ve her yörenin yemeklerini özenle hazırlamaktan zevk alan birazda ikram etmeyi seven bir insanım.
Birçok yemek gibi paça çorbasını da farklı ve çok özenle özelliklede hijyen kurallarına uyarak saatlerce emek vererek iki günde yaparım.
Bu gün Pazar olduğu için her zaman sadece siyaset yazan bir insan olarak farklı bir yazı olacağından bu tarifi paylaşmak istedim:
Benim Paça Çorbası Tarifim:
İlk önce oldukça büyük boydaki ilikli dana kemiklerini en az 30 su değiştirerek tüm kanın çıkmasını sağlar ve büyük bir tencereye alıp, en kısık ateşte aralıksız en az 24 saat kaynatıp tüm jellerin erimesini sağlarım.
En güzel yerinden aldığım işkembeleri defalarca yıkar sirkeli suda bekletir sonra düdüklüde haşlar ve doğrayarak çorbaya hazırlarım.
Paça yapmak için Trakya veya Balıkesir kuzusunun ayaklarını tercih ederim.
Onları her zaman aldığım tuz pazarındaki sakatatçımdan beyaz, lekesiz ve tombik olanlarını seçerek kuzu ayağı ayakları alırım.
Ayakları ilk önce yıkayıp sonra tütsüleyip tekrar yıkar ve onları da sirkeli suda bekletir daha sonra düdüklüde haşlarım.
Zor kısmı ondan sonra başlar:
Yapanlar bilirler, ayakların içinde inanılmaz miktarda çok küçük kemikler vardır.
Bunları ayıklamak zor olduğu için çoğunlukla bütün olarak çorbaya koyanlar veya kemiklerini temizlemeden ikram edenler olur.
Ben insanlar bu çorbayı iştahla içerken sürekli ağızlarından kemik çıkarmalarını sevmiyorum.
Bu nedenle tam 2,5 saatte o ayaklardaki en küçük kemiklere kadar hepsini çıkardım.
Sonuçta hazır olan malzemelerle en az 24 saatte elde edilen kemik suyu birlikte biraz kaynatılarak hazırlanan terbiyesi ile buluşturulur.
Servis anında sirke sarımsak ve üstüne tereyağında ister pul ister toz biberle hazırlanan yağ dökülerek ikram edilir.
Her gün siyaset yazmamdan bıkıp usananlara veya yazdıklarımdan korkanlara, hatta çok okunan az beğenilen birisi olarak farklı olmak için bu Pazar yazısını paylaşmak istedim.
Ben bu kadar çok emekli ve zor bir çorba hazırladığım için çok büyük tencereyle yaparım.
Hatta daha sonra sevdiklerim gelip içsinler diye derin dondurucuda saklarım.
Dün çorbam yeni pişmişti Erkan Aydın elinde çiçeği ile geldiğinde.
Maşallah kapıda karşılaşınca ikimizde birbirimizin kilosuna baktık ve gülmeye başladık.
İkimizin de yemek yemeğe ilgisini bildiğimiz için “Abla mutlaka zayıflamalıyız…” diye durumu anlattı.
Havada güzel olduğundan “Dost Evinin” meşhur balkona çıktık.
Tabiiki anında işkembe çorbası ikramı ile muhabbette başladık.
Erkan’da benim gibi acıyı çok sever, acı biber eşliğinde içti Erkan çorbasını.
Daha sonra neskafelerimizle başladık konuşmaya:
Benim son alınan yakışıksız ve haksız karardan dolayı en çok canımı sıkan bir karar olan örgütlerdeki seçimlerin yapılmaması ve bu kararın CHP’ye yakışmadığı konusu oldu.
Ben eleştirilerimi yaptım.
Özellikle son aylarda Doğu ve Güneydoğuda birçoğu keyfi ve amaçlı il başkanlarının ve yönetimlerin görevden alınmasını kınadım.
Duyumlarıma göre birçok il başkanına Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda yapılacak Genel Başkanlık yarışını kazabilmek için vekillik sözü verilmiş.
Onlardan da asker kurultay delegeleri üzerinden pazarlık yapılmasının sosyal demokrat bir partinin yöntemi olamayacağını anlattım.
Ayrıca kendi ilimde yapılan, maksatlı, amaçlı sözde çalışma adı altında yakışıksız organizasyonları anımsatıp kınadım!!!!
Çünkü çok özverili olan, çok emek veren, Türkiye’de gitmedik yer bırakmayan, canını dişine takarak çalışan solu en iyi temsil eden ilimizin vekiline, bizlerin yiğit evladına yapılanları ben kabul etmem.
Sırf bu nedenle rakiplerini korkutan bir vekili yok saymak, onun çalışkanlığı ve bilgisi ile baş edemeyeceklerini bildiklerinden yok etmek maksatlı organize edilen programların yakışıksızlığını anlattım.
Velhasıl Bursa’daki durumu, değiştirilen seçim siteminin zorluklarını ve kazançlarını akla gelebilecek her konuyu konuşup değerlendirme yaptık.
Olumlu, yararlı ve güzel bir gün geçirdik.
Erkan Aydına ve onun gibi beni düşünen, hatırımı soran, arayan, yazan ve kıymetimi bilen tüm evlatlara, dostlara, yoldaşlara teşekkür ederim.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>