Haberde Bursa

ESKİ TÜRKİYEYİ ANIMSAMAK VE YENİDEN YAŞATMAK İSTERMİSİNİZ?

09.11.2021
439

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan “Eski Türkiye” vurgusu!

Buğday; “Bizler geçmişte Bana göre aşağıda yazabildiğim değerlerle yetiştik ve insanca yaşayabildik… Yani ülkemiz gerici, bağnaz, halkı yok sayan ve de soyan kardeşi kardeşe kırdıran bir anlayışa teslim olmadan önce.

Soruyorum herkese yine ülkemizde bu anlayışın hakim olmasını istemez misiniz?
Bu kirlenmiş dünyada, tüm değerleri yok edilmiş, öz varlıkları yağmalanmış ve yaşam artık yoksul halka çok zorlaşmış bu düzende kurtuluşun reçetesi olmasını istemez misiniz?
Günlerdir düşünüyorum, dünyayı ve ülkemizi yaşanılır kılan nedir bilir misin?
Hangi değerlere sahip çıkarsak, kimlerden ders alırsak ve hangi anlayışla yol alırsak kurtuluruz bu hastalıklı faşist düzenden?
Ben kısaca ve kendimce özetlemek istedim:
“İncinsen de incitme” diyen Mevlana’yı, “Yaradılanı sev, yaradandan ötürü” diyen Yunus’u anlamak çok mu zor?
“Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir” diyen Hacı Bektaş Veli’ye haksız ve yanlış düşünmüş diyebilir miyiz?
“Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene” diyen Pir Sultan Abdal’ı, “Beni hor görme gardaşım, sen altınsın da ben tunç muyum?” diyen Veysel’e “haksızsın” diyebilir miyiz?
“Kötü insanların türküleri yoktur” diyen Neşet Ertaş’ı, “Bütün aşklardan yücedir, insanın insanı sevmesi” diyen Mahsuni’yi, sevmemek, anlamak mümkün mü?
“Sana düşman bana düşman, düşünen insana düşman, vatan ki bu insanların evidir, sevgilim onlar vatana düşman” diyen Nazım’ın yerine başkasını koymak mümkün mü?
“Çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, bahçeleriniz bahar görmesin” diyen Ahmet Arif haksız mı?
“Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir BARIŞTIR” diyen Yaşar Kemal’e itirazı olan insan olabilir mi?
Dünya lideri ve cumhuriyeti kuran, halkına güvenen Atatürk’ümüz bakın özellikle gençlere ne demiş:
“Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”
Anlayın artık yaşadığımız karanlık ve insana yakışmayan Tek Adam keyfiyetini ve haksız düzeni değerlerimize ve geçmişimize sahip çıkın.
Anlatın laf anlamazlara, söyleyin bu ülkeyi sıradan bir Ortadoğu ülkesi yapmak isteyen ve katil Taliban ilkelliğine benzetmek isteyen anlamazlara.
Boşuna uğraşıyorlar. Başaramayacaklar. Çünkü bu kadim topraklarda kin ve nefret yeşermez.
Kardeş kardeşe düşman edilemez.
Her şeye rağmen, dinci, gerici sapkınlara rağmen bu topraklarda sevgi yeşerecektir…
Barış yaşayacak ve halklarımız birlikte halaya duracaklardır.
Bu sabahta siz dostlarımla böyle dertleşmek istedim.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>