Haberde Bursa

Engin Er: Bursa depreme hazırlıklı olsun!

31.10.2020
399

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, merkez üssü İzmir olan ve Bursa’da şiddetli bir şekilde hissedilen depremi değerlendirdi. Er, “Bursalılar depreme hazırlıklı olsun” dedi.

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı.

16,5 kilometre derinlikle meydana gelen deprem Bursa ve İstanbul’un da dahil olduğu Marmara ve Ege’deki çok sayıda ilde hissedildi.

Deprem Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova’da da hissedildi. Deprem Marmara bölgesindeki vatandaşları da sokağa döktü

Özellikle Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova’da vatandaşlar deprem sonrası soluğu sokaklarda aldılar.

Deprem ile ilgili Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, “Bursalılar depreme hazırlıklı olsun” dedi.

enBursa.com’un sorularını yanıtlayan Er, şöyle konuştu:

‘DEVAMI GELECEKTİR’

“5-6 şiddetindeki depremler hep beklediğimiz depremler. Devamı gelecektir depremlerin. Merkez üssü İzmir olduğu için evler zarar görenler bu gece evlerine girmesin. Artçılar devam edecek.”

‘BURSA HAZIRLIKLI OLMALI’

“Bursa depreme hazırlıklı olsun. Her zaman deprem olabilir. Deprem olacak gibi davranmalıyız. Ana master planı olması lazım.  Planlar yapmamız lazım tüm Bursa’yı kapsayan. Bütün odalar birleşip plan yapılmalı ve bazı bölgeler öncelikler olması lazım.  Altıparmak, Yıldırım, Osmangazi hepsinden geçiyor bu fay hattı. O yüzden bir an önce yeni planlar yapmalıyız ve dikkatli olmalıyız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>