Haberde Bursa

Enerjimizi Yeşil Bursa, Yeşil Çevre İçin Harcayacağız!

06.02.2021
352

“Enerjimizi doğal yaşamı tekrar canlandırmak için harcayacağız.” Bursa’da doğal yaşamda var olmaya çalışan canlar ve tabiat için kurulan dernek iddialı geliyor. Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş’in hayvansever dostlarını bir araya getirmesi ile başlayan girişim daha sonra dernekleşme kararı aldı. Dernek Bursa’nın en önemli bir sorunu çözüme kavuşturmak için yola çıkıyor. Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHADERN) yöneticileri geçtiğimiz hafta toplanarak bir dizi karara imza attı. DOHADERN Başkanı İbrahim Tugay Ateş alınan kararları gazetemizle paylaştı. Başkan Ateş;” Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği adıyla kurmuş olduğumuz derneğimizin amacı isminden de anlaşılacağı üzere Bursa’mızın tüm doğal ekolojik kaynaklarını koruyarak bizden sonraki nesillere aktarabilmektir.

Derneğimiz benzer dernek misyonundan çok uzak yapısı ile tüm Bursa’yı her canlı türünü kapsayan faaliyet programıyla ilimizde yapacağı faaliyetlerle damga vuracak. Geçmiş yılları hatırlayanlar Bursa’yı yeşil olarak tanımlarlardı. Şimdi ise yeşilimiz elimizde bir avuç kaldı. İnsanoğlunun hızla çevresini tüketmesi kirlilik sorunlarını da beraberinde getirdi. Bursa’nın şuan en ciddi sorunu tüm canlılarında ortak sorunu olan kuraklık. Bundan 20 yıl önce bu aylarda Bursa’mıza kar yağdığı zamanlarda 3 ay o kar kalkmazdı. Ekolojik dengeyi kendi elimizle bozduk. Şimdi barajlarımızda yeteri miktarda su yok. Çocukluk yıllarımızda rahatça girebildiğimiz denizlerimiz vardı. Şimdi kendi ellerimizle kirlettiğimiz, kirlenmesine göz yumduğumuz denizimize giremiyoruz bile. Yine geçmişimizde Ormanlarımızda yüzlerce yabani hayvan barınırdı. Şimdi ise her geçen gün kesilerek yada yakılarak bilinçsizce yok edilen ormanlara sahibiz. Yaban hayvanları ne yazık ki; yaşadıkları ortamlarda yiyecek bulamadığı için şehre iniyor. Şehre inen yaban hayvanının ne yapacağını artık siz düşünün. Yakın zamanda yaban hayvanları için bir besleme programı düzenleyeceğiz. Bursalıların bu programa katkısını bekliyoruz.

Türkiye’nin maalesef ki; en yüksek zehir oranına sahip havamız, bilinçsiz yapılaşma ve bunun sonucunda da her yerde sayısı giderek artan sokakta aç ve bakımsız can dostlarımız bizim temel sorunlarımız. Bu gerçeklerden yola çıkarak bu derneği kurduk. DOHADERN Üyeleri sorumluluk bilinci içinde Bursa’nın aslına dönmesi için her türlü çabayı harcayacaktır. Bizler dernek olarak bu sorunların çözümünde yerel yönetimlerle işbirliği içinde, ilgili kamu kurumlarıyla da diyalog halinde elimizden geldiğince Bursa’mızın problemlerini çözmek için katkıda bulunacağız. Derneğimiz Bursa’mıza hayırlı olsun.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>