Haberde Bursa

EĞİTİMDE PANDEMİ RİSKİNİ PROVİMES İLE KONTROL EDİN

11.09.2020
381
  • EĞİTİMDE PANDEMİ RİSKİNİ PROVİMES İLE KONTROL EDİN
  • PROVİMES’E ENTEGRE GELİŞTİRİLEN “COVID-19 SÜREÇ VE RİSK YÖNETİMİ” YAZILIMI İLE EĞİTİM KURUMLARI RİSKLERİ ÖNCEDEN BELİRLEYİP, ETKİLİ ÖNLEMLER ALABİLECEK.
  • EXA TEKNOLOJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI EROL DAĞLIOĞLU: TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK COVID-19 RİSKİNİ YÖNETEBİLMEK İÇİN ÖZEL BİR UYGULAMA GELİŞTİRDİK. BU ÖZEL ARACI 8 EKİM’DE KULLANIMA SUNACAĞIZ.

Okulların yeni eğitim öğretim dönemine başlamasının gündemde olduğu bugünlerde, Exa Teknoloji, Covid 19 riskini önceden belirleyebilmek için “Covid 19 Süreç ve Risk Yönetim” yazılımını eğitim sektörünün kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Risk algoritmalarını içeren özel uygulama olası riskleri önceden belirleyerek eğitim sürecinin kesintiye uğramaması için destek sunacak.
Exa Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Erol Dağlıoğlu, Covid 19 pandemisinin tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de en çok eğitim alanını etkilediğini ve milyonlarca öğrencinin sağlık riskleri nedeniyle okullarından uzak kaldığını anımsattı.
Covid 19’un bulaş özellikleri nedeniyle kolayca yayılabildiğini kaydeden Erol Dağlıoğlu, salgının kontrol altına alınabilmesi için olası pozitif vakaların hızlı bizimde tespit edilmesi ve izolasyonun büyük önem taşıdığını söyledi.
Birçok işletmede olduğu gibi eğitim kurumlarında da Covid 19’a karşı en yaygın başvurulan önlemin yüksek ateş ölçümü olduğunu anımsatan Dağlıoğlu, ancak bunun riski önlemede yeterli olmadığını kaydetti. Dağlıoğlu, “Ayrıca yorgunluk, ishal, kas ve baş ağrısı, öksürük, nefes alma güçlüğü, tat ve koku alma duyularında azalma gibi başkaca hastalık belirtileri de bulunuyor” dedi.
Eğitim kurumlarında 8. ve 12. Sınıfların ardından ilk etapta anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerinin okula dönüş yapacağını, ancak bir süre sonra diğer öğrencilerin de yeniden okullarına dönmesinin söz konusu olduğunu dile getiren Erol Dağlıoğlu, okul yönetimleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler açısından sürecin kontrolünün büyük önem taşıdığını söyledi.
Eğitimin aksamadan sürmesi, öğretmen ve öğrencilerin sağlık koşullarının korunabilmesi ve riski tespit etmek için hastalık belirtileri dışında faktörleri de takip etmenin ve anlamanın kritik derecede önemli olduğunu ifade eden Erol Dağlıoğlu, şunları söyledi:
“Market, kafe, okul, sağlık kuruluşu ve benzeri insan yoğunluğun yüksek olduğu yerlerde çalışan aile bireyinin olması; düğün, taziye, sinema, hastane ve benzeri kalabalık bir ortamda bulunmak; toplu taşıma araçları ile yolculuk; Covid 19 tanısı konan veya temaslı olan bir yakına sahip olmak gibi bilgi ve verilerin önceden bilinmesinin riski anlama ve kontrol etmede büyük yararı bulunuyor. Eğitim kurumlarının bu veri akışını kontrol etmesi büyük zorluk içeriyor. Biz bu sorunun çözümü için bir algoritma ve özel bir uygulama geliştirdik.”

COVID 19 İLE MÜCADELEDE PROVİMES KULLANIN

Provimes’in web ve mobil uygulamaları sayesinde tüm veliler, öğretmenler ve okul idarecilerine hızlıca ulaşmanın mümkün hale geldiğini dile getiren Erol Dağlıoğlu, özel geliştirdikleri “Covid 19 Süreç ve Risk Yönetim” uygulaması ve algoritması sayesinde “hastalık belirtisi ve risk durumunun” belirlenmesinin ve salgınla mücadelenin kolaylaştığını söyledi. Erol Dağlıoğlu, şöyle devam etti:
“Provimes Covid-19 Süreç ve Risk Yönetimi uygulaması içinde 15 soruluk değerlendirme formu bulunuyor. Eğitim kurumu isterse bu soruları özelleştirerek kendi ihtiyaçlarına göre artırabiliyor ya da çıkartabiliyor. Her bir sorunun uygulanma periyodu ve hedef kitlesi sınıf veya grup özelinde belirlenebiliyor. Zaman, bir gün, haftalık gibi periyotlarla ayarlanabiliyor. Böylece, algoritma hastalık riski veya belirtisi olan öğrencileri, öğretmenleri önceden ve hızlı tespit ederek erken önlem alınmasını sağlıyor ve yayılım riskini azaltıyor.”

ZİYARETÇİ RİSKLERİNİ YÖNETİN

Provimes Covid-19 Süreç ve Risk Yönetimi uygulamasının yalnızca öğretmen ve öğrencilere yönelik olmadığını eğitim kurumunu ziyaret edenleri de takip etmesini ve anlamasını sağladığını dile getiren Erol Dağlıoğlu, aynı kontrol mekanizmasının ziyaretçiler yönünden de gerçekleştiğini söyledi. Dağlıoğlu, ziyaretçilere bilgilendirmenin Biri ve SMS üzerinden gerçekleştirildiğini, ayrıca ziyaretçilere bir kare kod gönderilerek kuruma temassız girişlerinin sağlandığını dile getirdi.
Çocukların uzun süredir eğitim kurumlarından uzak kaldıklarını anımsatan Dağlıoğlu, öğrencilerin yeniden okullarına kavuşabilmesi ve eğitimin sürdürülebilir kılınması için risklerin önceden hızlıca belirlenmesinin ve önlem alınmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
Provimes’in geliştirdiği teknolojinin bu anlamda etkili bir çözüm sunduğunu dile getiren Erol Dağlıoğlu, “Provimes ile eğitim kurumları öğretmen, öğrenci ve velilerinin sağlığına verdikleri değeri göstermiş olacaklar. Aynı zamanda sağlıklı bir eğitim ortamını koruyarak, eğitimin kesintisiz sürmesine desteklemiş olacaklar. 6331 Sayılı yasaya da uyumlu hale gelecekler” diye konuştu.
Erol Dağlıoğlu, geliştirdikleri bu teknolojiyi 8 Ekim 2020 tarihinden itibaren mevcut ve yeni kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>