Haberde Bursa

DÜŞÜNÜYORUM, BENİM KADAR SEVEN, SAYAN, IŞIĞINDA AYDINLANAN VARSA BENİM ÜLKEMDE UMUTLAR TÜKENMEZ.

10.11.2021
261

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan “Atatürk” üzerine okunası bir yazı.

Buğday; “Tüm dayatmalara ve despotizme karşın karanlık, gericilik, bağnazlık ve ayrımcılık maya tutmamıştır.
Çünkü gençler, kadınlar, bu ülkeyi yoktan var ederlerken alın teri dökmüş, ve omuz vermiş dedeler, nineler, evlatlar onun yolundan ayrılıp karanlığa teslim olmadılar.
Daha sübyanken zorlama ile, korkutma ile, cinsiyet ayrımcılığıyla beyinleri yıkanmak istenen çocuklarımız hiçbir şartta Atalarını sevmekten vazgeçmediği için umutlar tükenmedi.
Tüm insanlar ölümü yaşayacaklar.
Ölümler fiziki ayrılıktır. Zamanla da unutulmaktır.
Ancak bir tek kişi var ki ÖLÜMSÜZDÜR.
Çünkü kendisi ülkemde yaşayanların ve tüm insanlığın yüreğinde sevgiyle, saygıyla, minnetle yaşamaktadır.
Onun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Yoktan, sefaletten ve içteki düşmanlarına karşın yoksul halkı ile birlikte savaşıp Cumhuriyeti kuran komutandır…
Ülkesini işgal etmiş tüm düşmanlarını yenip, barışı sağlayıp saygın bir ülke yaratandır.
Yaptığı devrimlerle tüm dünyaya örnek olan ve ülkesini birinci lige taşıyandır.
Halkına güvenen, köylüsünü efendi gören, halkına saygı duyan ve güven veren, kadınla erkeği eşitleyen ve yasal güvenceyle tüm dünyaya örnek olarak itibar edendir.
Dünyada eşi benzeri olmayan bir anlayışla; 23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklara bayram olarak veren yüce insandır.
Ülkeyi ve geleceği emanet ettiği gençliğe;
Samsun’da Milli Mücadele’nin fitilini ateşlediği 19 Mayısta, Modern Türkiye Cumhuriyetine giden yolun ilk adımının atıldığı günü “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmasını sağlayandır.
Ülkede eğitim seferberliğini ilan edip Latin Alfabesini kabul edip tüm halkı okuryazar olması için başöğretmenlik yapan insandır.
Saltanatı kaldıran, Halifeliği kaldıran ve ne kadar gerici ve insanı kul sayan cemaat ve tarikat varsa yasaklayıp ilim ve bilimi vazgeçilmez kılandır.
Yazmakla bitmez Atamızın yaptıkları.
Dünyada bir eşi ve benzeri olmayan bu yüce insan bizlerin Atası ve yolumuzu aydınlatmış, Laik Sosyal bir Hukuk Devleti olmamızı sağlamış ve Türkiye Cumhuriyetini kurarak dünyaya örnek olmuş bir dahidir.
Şimdi tek kelime ile soruyorum bu yüce insana dil uzatan meczuplar ve onlardan medet uman çakma liderler (!) gücünüz yeter mi yok saymaya veya unutturmaya?
Tanrı sizleri affeder mi bilmiyorum ama halkımız asla sizleri ve çakma milliyetçi olan yancılarınızın yaptıklarını affetmeyecektir.
Yoktan var edenlerin tüm eserlerini ve halkımızın güvencesi olan tüm kazanımlarını satıp savıp Atamıza olan saygı ve güveni ile onun öğrettiği UMUDU yok edemediniz.
Çünkü bu gün minnet ve şükranla andığımız atamızın ölümünü değil bizler bugün yolumuzun ışığı olan Atamızın ÖLÜMSÜZLÜĞÜNÜ anıyoruz.
Onun sevgisiyle büyüyen onun ışığında aydınlanan gençlerimiz umudumuz olmaya devam edecekler.
Tüm insanlık ve kendi adıma minnet, şükran ve saygı ile anıyorum.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>