Haberde Bursa

Dönüşüm Bilgisi Paylaşılmadı

22.08.2020
358

Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Erdem: Bursa’nın en değerli mahallelerinin başında gelen Kükürtlü’de 11 bin 400 nüfusumuz var. Nüfusumuzun yüzde 50 civarı yaşlı vatandaşlarımızdan oluşuyor. Özellikle onlar bu tip haberlerden daha çok tedirgin oluyorlar. Önceki günlerde beni aradılar sordular. Henüz biz de detaylı bilgiye vakıf değiliz. Biz Belediye’den mahalle sakinlerini aydınlatmalarını bekliyoruz.

Kentsel dönüşüme asla karşı değilim. Ancak rantsal dönüşüme karşıyız. Mahalle sakinlerimizle de sıkça yaptığımız görüşmelerde aldığımız izlenimler de bu yönde. 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın birçoğu evlerinde yalnız yaşıyorlar. Bu insanlarımıza kalk git kirada otur, burayı değiştireceğiz falan demek biraz huzur bozmak gibi oluyor. Bu kişiler belki de 40-50 yıldır aynı evde. Önemli hatıraları var. Bazılarının da yaşından dolayı sağlık sorunları var. Ayrıca bu mahallenin insanı, kültür ve hoşgörü bakımından çok farklı. Proje yaparken bunları mutlaka göz önüne almak lazım.

Biz bu işin uzmanlarından, mimarlardan mühendislerden ve Belediye’den bilgilendirme bekliyoruz. Ben mahalle sakinlerini toplamaya hazırım. Bir toplantı yapalım. Hem dönüşümün detaylarını öğrenelim hem de mahallelinin de bazı hassasiyetleri var, onları iletelim. Mahallenin yararına olacak, mağduriyetin yaşanmadığı, insanlarımızın zarar görmeyeceği her projeye bizler de sıcak bakarız. Biz burada bir dönüşüm olacaksa bunun ortak akılla beraberce yapılmasını istiyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>