Haberde Bursa

DEVA Partisi ittifaka katılacak mı?

26.12.2020
2.075

Erken seçim tartışmaları giderek yoğunlaşırken, yeni partilerin ittifaklarda yer alıp almayacağı merak konusu. Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nin ittifaka katılıp katılmayacağı da yanıtı en çok merak edilen sorulardan.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, “DEVA Partisi ittifaka girecek mi?” sorusuna yanıt verdi.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıklamalarda bulunan Dalgın, şunları söyledi:

‘SEÇİM 2023’TEN ÖNCE’

“29 Aralık’ta kurultayımız var. Kurultayımızı yapıp seçime girme hakkını elde etmek istiyoruz. Önceliğimiz bu. Seçime katılabilmek için kurultayı 6 ay önce yapmış olmak gerekiyor. Seçim tarihi beklentimiz yok. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan hemen seçim beklemediğini, fakat 2023’e kadar da gitmeyeceğini söyledi. Biz yalnızca kurultayımızı yapıp seçime girme hakkı almak istiyoruz.”

’80 İLDE TEŞKİLAT KURDUK’

“Seçime girebilme koşullarından biri, illerin yarısında teşkilatlanma gereği. 9 ay önce kurulmuş bir partiyiz. 80 ilde teşkilat kurduk, 41 ilde kongreleri yaptık. 922 ilçenin 500’e yakınına atama yaptık. Teşkilatlanma açısından koşulları yerine getirdik. İnsanların yaşam savaşı verdiği pandemi koşullarında, üstelik internetten üye yaparak 9 ayda bu duruma gelmek hiç de kolay değil. DEVA Partisi 9 ayda bunu başardı.”

‘DEVA’NIN GÜNDEMİNDE İTTFAK YOK’

“DEVA Partisi’nin gündeminde ittifak yok. Sıfır düşünce. Biz bunu, seçim ve siyasi partiler kanunlarıyla birlikte konuşulacak konu olarak görüyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>