Haberde Bursa

Demokrasi bu mu?

25.02.2022
394

İYİ Partili Zafer Milli; “Günlerdir elektrik fiyatları ile alakalı ifadeler ortalıkta dolaşıyor. Yok dağıtım firmaları kilovatını 32 kuruştan alıyor yüksek fiyattan satıyor suçlu dağıtım firmaları. Bulmuşlar günah keçilerini vuruyorlar sırtlarına. Dağıtım firmaları da korkularından seslerini çıkaramıyor. Bir sanayici ve teknik adam olarak hesaplamalarımızda fiyat belirlerken girdi maliyeti ve imalat bedeli artı karı hesaplar ürün satarım. Be kardeşim; devleti yönetiyorsunuz!!!!Elektrik fiyatlarının maliyet ve satış analizini yaparak kamuya açıklayın. Bu aradaki fahiş fiyatların nereden geldiğini bilelim. En kötü durum belirsizlikten iyidir. Bir tezviratı ortadan kaldırın Hükümet olarak yaptığınız işlemlerden zaten muhalefet partilerini bilgilendirmiyorsunuz.

Yurt içi ticari ve üretim sektörünün lider sektörü İNŞAAT’tır. Bünyesinde yaklaşık yüz çeşit sektörü barındırır. Bu sektörlerimiz yurt içi ve yurt dışı pazarlarda ciddi bir pazar payına sahiptir. Sektörde ciddi inovatif çalımalarımız vardır. Yurt dışı talepler sürekli artmaktadır. İNŞAAT ÖNEMLİDİR!!!! SIKINTILARI GİDERİLMELİDİR!!!! İnşaat sektörünün en önemli sıkıntısı çeşitli standartlara bağlı KDV uygulamasıdır. 150 m2 üstü dairelerde ve dükanlarda KDV %18’dir. 150m2 altı dairelerde %1 KDV uygulanır. Bu uygulama müteahhitleri zorunlu bazı atraksiyonlara sokmaktadır. Yüksek KDV nedeni ile projeden malzeme alımlarına kadar hayali işlemler yapılmaktadır. Bu da hukuki sorun çıkarmaktadır. İnşaat maliyeti kayıtdışı faturalarla şişirilerek düşük kar ve KDV beyan edilmekte olup kayıt dışı işlemi teşvik edilmektedir. Ülkemizde en fazla kayıt dışı inşaat sektöründedir. Kontrol altına alınmalıdır. ÇÖZÜM; tüm inşaatlarda metre kare ye göre satış KDV oranı kaldırılmalı. Daire ve dükan satışlarında değişik KDV oranları %8 olarak standart hale getirilmeli ve tüm inşaat malzemeleri alımlarında %8 KDV uygulanmalıdır. Bu uygulama ile inşaat sektöründe bürokrasi, KDV iadesi, kayıt dışı uygulamalar biter. Ülkemiz bir kamburu da sırtından atmış olur.

Aksi ispatlanıncaya kadar Dünyanın tek ekonomik modeli KAPİTALİZİM’dir. Kapitalist modelin tek hedefi maddi kazançtır. İnsan sadece araçtır. Kapitalist sitemin en büyük gelir kaynağı yüksek teknolojili silah sanayi ve tıbbi sektördür. Silah ve ilaç sektörü genelde teknolojiye hakim ülkelerin büyük AR-GE Yatırımı yaparak çok büyük kazançlar sağladığı alanlardır. Tüketimin sürdürülebilirliği çok önemlidir. Tüketimi harekete geçirmek için SAVAŞ ve ÖNEMLİ salgın hastalıklar esastır. ABD ve RUSYA sürekli silah üretmektedir. ikisi de kapitalist düzenle idare ediliyor. Tüketim olmadan üretimin devamı sağlanamaz. Onun için de savaş ve hastalık gereklidir. Emperyal güçler; Dünya’nın değişik alanlarında etnik ve ekonomik ayrışma ve menfaatlar organize edilerek savaşlar ve hastalıklar çıkarıp silah ve ilaç satışları yaparak ekonomilerini canlı tutmaktadırlar. Yoksa NATO’nun ne işi var RUSYA’nı dibinde ki ülkede!!!!! Kontrol ettiği alan yetmiyormu? TURUNCU devrimler ile dünyayı karıştırdılar ve her girdikleri yerde ne demokrasi oluştu nede ekonomik kalkınma sağlandı. Sadece silah sattılar. İnsanlar bir birini kırdı. Salgın hastalıklar GDO’su değiştirilmiş gıdalar ve çevre kirliliğinden kaynaklanmaktadır. Önce bozuyorlar sonra ilaç satarak tedavi etmeye çalışıyorlar. Çok büyük sağlık sektörü oluştu. Kazançları hayal bile edilemez rakamlardır. Sistem bu şekilde çalışıyor. Peki çözüm nedir. ÇÖZÜM; Dünya’yı okuyabilen iyi eğitim almış, emperyal güçlerin maşası olmayan toplumdur.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>