Haberde Bursa

DEĞERLİ, ÖNEMLİ, SAYGIN, BAŞARILI, UMUT VERİYOR ANCAK TEK KANATLI KUŞ UÇMAZ…

01.03.2022
487

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan önemli bir tespit!

Buğday; “Siyasette söylenen sözler çok önemlidir ancak yazılanlar sorumluluk ister.
Çünkü yazılanları değiştiremezsiniz, yıllar geçse de yazılanları kimseye unutturamazsınız!!!
Bunun için herkesin çok mutlu olduğu, heyecan duyduğu ve “Bu sefer oldu…” diye, sevindiği bir önemli buluşmayı karalamak, yok saymak ve önemsiz kılmak için yazmıyorum.
Aksine en zoru başaran siyasi partilerin bu kadar emeği boşa gitmesin, başarısız olmasın ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak ve karanlığa ışık olmak isteyen herkesin hayal kırıklığına uğramaması için yazıyorum.
Asla bir araya gelmez sanılan 6 siyasi partinin birlikte yaptıkları toplantıyı çok önemsiyorum.
Dün 6 siyasi partinin birlikte yaptığı toplantıyı da sabah erkenden başlayan değerlendirmelerini de nefes almadan dinledim.
Toplantıda siyasi partilerin Genel Başkan yardımcılarının okudukları
“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin manifestosu” çok önemli ve eksikleri olmasına karşın oldukça umut vericiydi.
Bu kadar emek boşa gitmemeli.
Çünkü sabır taşı çatlayan, tüm umutlarını tüketen, açlıkla, yoklukla ve çocuklarının geleceğinin ellerinden alındığını gören halka boş hayal satılamaz.
Ülke bu kadar zorluk içinde ve Tek Adam’ın keyfi uygulamaları ile içerde ve dışarda tükenmişken hala 6 partinin birlikteliği ile başa baş oy oranına sahipse kimse boşuna sevinmesin ve “bu iş oldu artık.” demesin.
Altı partinin birlikteliğine karşın matematiksel olarak seçimlerde bu oranla Tek Adamın devlet olanakları ve her türlü istismarıyla kazanma ihtimali inanın daha yüksek olur.
Tek Adam iktidarda kalabilmek için suçlayıp şeytanlaştırmak için her türlü suçlamayı yaparken arka kapıdan terörist başı ÖCALAN ile pazarlıklar içinde olduğu herkesin bilgisindedir.
Bu gerçeği herkes görmek zorundadır.
Bu gerçeklere karşın yersiz korku ve endişelerle ülkenin geleceğini bir kez daha Tek Adam ve nefret küpü Bahçeliye teslim etmek ülkemin bağımsızlığının sonu, halkında kul olmasının kesin sebebi olacaktır.
Onun için net ve kesin olarak söylüyorum ve tarihe not düşmek için yazıyorum.
TEK KANATLI KUŞ UÇMAZ.
Sağın tüm renkleri cumhuriyeti kuran ve soluna kapanmış sağına sonuna kadar açılmış CHP’nin önemli gayreti ilke en dindarından, liberalinden, milliyetçisiyle bir araya gelebildiyse gereği yapılmalıdır.
Evet dün birlikte çok önemli bir başarıya imza atılan bu tabloya bakıyorum eğer ideolojileri çok farklı 6 siyasi parti geçmiş bagajlarına karşın yan yana gelmişlerse aynı duyarlılığı ve birlikteliği ülkenin gerçek ihtiyacı olan sola karşıda yapmak zorundalardır.
Bu görevi bu sefer kendilerine bu günlere gelme olanağını sağlamış sosyal demokratlara borçlu olan, başında bir kadının (annenin) Genel Başkan olduğu İYİ parti yapmak zorundadır.
Tüm sol, sosyalist partilerle ve ülkenin en disiplinli partisi olan ve sürekli seçilmişleri haksızlığa uğrayan Kürt halkının temsilcisi olan HDP ile görüşmek, konuşmak ve birlikte geleceği inşa etmek için iyi niyet göstermek görevidir.
Aksi hüsran olur.
Aksi eksik olur, aksi yarım olur ve tek Adamın anlayışından farklı olmaz.
Bizler bu topraklarda hep birlikte eşit yurttaşlar olarak hak ve hukuk içinde insanca yaşamak istiyoruz.
Yazdıklarımı daha iyi anlamanız için bir konuya açıklık getirmeliyim.
Ben ne Kürt, ne Aleviyim.
Annem Ahıska Türkü, babam her ne kadar “Kürt Sait” olarak tanınsa da ataları Kafkaslardan gelen Elazığ-Palu’lu olan bir yiğit adamdı.
Ancak ben, yürekli, namuslu, vicdanlı ve ahlaklı eşitlikten yana olan bir insan olmanın sorumluluğu ile mücadele ediyorum.
SON SÖZ:
Ülkemizi seven ve düşünen: karanlıktan, yokluk ve yoksulluktan korkan, haksızlıklardan, kavgalardan, geleceksizlikten ve tek Adam faşizminden kurtulmak isteyen herkesi sorumluluğa davet ediyorum.
Yazık etmeyin bu güzel ülkeye…
Haksızlık yapmayın bu topraklarda eşit yurttaşlar olarak kardeşçe ve insanca yaşamayı hak etmiş insanlara.
Bu ülkeyi soyan, talan eden, halk açlıktan inlerken 5 li çeteye her şeyi sunan, kendi saltanatları uğruna halkın parasını yok eden, hiç eden ve kör kuruşa muhtaç edenlerden hep birlikte kurtulmak zorundayız.
Kaybettikçe ceberutlaşan halkımızın tüm kutsallarını istismar eden ve kardeşi kardeşe düşman eden Tek Adam keyfiyetinden ve otokratik yapısına bir daha fırsat sunulmamalıdır.
Bunun için her şey hazırdır.
Sadece siyasi partiler gerçeği görüp aralarında öne geçmek yarışından vazgeçmeleri halinde başarı kaçınılmazdır.
Hep birlikte, bu yalan ve talan düzenine karşı mücadele eden tüm siyasi partiler ve tüm yurtseverler el ele kol kola ve gönül gönüle olmaya bir kez daha davet ediyorum.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>