Haberde Bursa

Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı! En büyük kentsel dönüşüm projesi Bursa’da yapılacak

22.08.2020
381

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kapsamlı bir programla bugün Bursa’da. Bakan Kurum, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin Bursa’da hayata geçirileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Bursa’ya kentsel dönüşüm müjdesi geldi.

Ulucami çevresinin düzenlenmesi, tarihi yapıların ortaya çıkarılması için hazırlanan Çarşıbaşı Projesi kapsamında Hanlar bölgesindeki binalar; Çelik Palas Otelinin arkasında yer alan, yıllardır atıl vaziyette risk oluşturan otel binası ile Atatürk Kapalı Spor Salonunun yıkımının başlatıldığı törende konuşan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm konusunda Bursa’ya müjde verdi.

Bursa’nın Kuzey Anadolu Fay Hattından etkilenen bir şehir olduğunu kaydeden Kurum, şunları söyledi:

‘5 RİSKLİ ALAN VE 5 REZERV ALANDA DÖNÜŞÜM’

“Bursa Kestel, Osmangazi ve Yıldırım’da 540 hektar büyüklüğünde 5 riskli alanımızda çalışıyoruz. Ayrıca yine Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik’te 865 hektar büyüklüğünde 5 rezerv yapı alanında da çalışmalarımıza başladık. Bildiğiniz gibi; Bursa Sıcaksu semtinde uzun yıllar deri sanayisine hizmet eden Tabakhaneler Bölgesi’ndeki işletmeler, 2007 yılında Badırga Bölgesi’ndeki organize sanayi bölgesine taşınmıştı. Bölgedeki 135 deri fabrikasının taşınmasının ardından alanda termal turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmaları başlattık. Bunun yanı sıra 190 bin metrekare büyüklüğündeki alanda kamulaştırma yaparak, vatandaşlarımızın mülkiyet sorununu büyük oranda çözdük. Şimdi ise bu alanda; deprem dönüşüm konutlarımızı ve sosyal donatılarımızı, parklarımızı, yeşil alanlarımızı üretmeye başlıyoruz. Projelendirme çalışmalarımız bitmek üzere. Bursa’mız için bu projemiz de şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ BURSA’DA BAŞLATACAĞIZ’

“Bakın biz Kasım ayında söz verdik, bu sözlerimizin hepsini hamdolsun bugün başkanımızla birlikte tutuyoruz. Şimdi de Ağustos ayındayız ve ben bir söz daha, bir müjde daha vermek istiyorum. Çok yakında, Bursa’mızda; Türkiye’ye ve dünyaya örnek gösterilecek, vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bir kentsel dönüşüm projesini daha başlatacağız. İstanbul Esenler’deki 60 bin, Elazığ ve Malatya’daki 24.500 konutluk dönüşüm projelerimizden sonra, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini de Bursa’da başlatacağız. Yakın zamanda detaylarını açıklayacağımız bu vizyon projemiz de Bursa için, Bursalı kardeşlerimiz için, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>