Haberde Bursa

CAN ERTAN BU YAŞAMI VE BU ACIYI HAK ETTİ Mİ?

30.01.2022
622

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis üyesi Güler Buğday; ölümle hayata tutunma arasında savaş verene meslektaşımız Can Ertan ile ilgili kaleme aldığı yazıda;

“Bu soruma birçok kimse anında itiraz edip “böyle bir durumu kim hak eder ?” diyebilir.
Bunu söyleyenlerde haklıdır ancak samimi ve dürüst olmak zorundasınız.
Can Ertan inanılmaz bir konumda sağlık sorunu yaşıyor ve yoğun bakımda çok zor anları göğüslemeye çalışıyor.
Çağın vebası olan Covit ve nasıl olduğunu, nerede nasıl düşüp meydana geldiğini hala anlayamadığım bir beyin kanamasının etkisiyle yaşam mücadelesi veriyor.
Dünden itibaren sanalda yaşadığı olumsuz ve riskli durumdan dolayı üzüntü belirten, dua gönderen ve güzel sözlerle ona yattığı yerde duymasa da moral vermek isteyen dostları, okurları ve sevenlerinin paylaşımları var.
Umarım sevgili Can bu temennileri duyar, hisseder ve mutlu olup direnir.
Umarım bu iyi niyetli insanlar bundan sonra sevdiklerini böyle güç ve zorlu zamanlarının dışında da anlar, zorda olan özellikle yalnız yaşayan insanları arar, sorar ve sıkıntılarını gidermede destek olurlar.
Uzatmaya gerek yok Can Ertan yalnız yaşayan ve kaleminden başka önemli ve değerli hiçbir şeyi yoktu.
Yıllarca bu kalemi en zarif, en estetik ölçülerde ve insanları kırmadan, incitmeden, saldırmadan, kin ve nefret kusmadan yaşamlara güzellik katmak için kullandı.
Can Ertan, farklı yayın organlarında kalemini satmadan hiçbir çirkinliğe, yolsuzluğa ve haksızlığa kiralamadan onuruyla kullandı.
Hiç kimse Can Ertan’ın, son yılların türedileri gibi rant, çıkar ve mal mülk derdinde kimsenin önünde eğilip büküldüğünü görmedi.
Can Ertan, kaleminin hakkı olanı hiçbir zaman maddi olarak kazanmadı ama asla bunu dile getirip modern dilenciliğe soyunmadı.
Sevgili Can, son çalıştığı yayın organından çıkmak zorunda mı bırakıldı veya çıkarıldı mı bilmiyorum ama duyunca gerçekten üzülmüştüm.
Çalıştığı yayın organlarına kalite ve saygınlık kazandıran bir kalem neden kırılır?
Sevgili Can varsıl bir insan değildi. Yaşamı boyu da kaleminin dışında hiç para kazanmamış bir insandı bu nedenle hem merak ediyorum daha çokta endişe ediyorum; acaba ekonomik durumu nasıldı?
Acaba cebinde parası evde yiyeceği var mıydı?
Onu kış günü bu duruma sokanların acaba bu yaşananlarda bir sorumluluğu var mıydı?
Aklımda deli sorular, yüreğimde öfke ve kızgınlık var.
Vicdanımda bu tür insanlara yetememenin, bu tür sorunları çözememenin, içimizdeki varsılların ve güçlü konumdaki insanların duyarsızlığı ve görmezden gelmelerinin acısıyla yine uyuyamadan sıkıntılı bir gece geçirdim.
Can Ertan ve benzeri konumdaki dostlarımıza hak eden onurlu kalemlere yaşarken keşke daha duyarlı olsak ve kış ortasında onu işsiz belki de aşsız bırakanlara hep birlikte hesap sorabilseydik.
Her zaman diyorum arkadan “keşke” demenin arkadan vicdan yapmanın, sevgi saygı duymanın ve sanalda dostluk yarışına girmenin mezar taşlarına hiçbir faydası yok!..
Birde Can Ertan gibi naif ve sevgi saygı sunan bir insanla yıllarca dost ve kanka olarak paylaşım yapan bazı kendini bilmez, kötü ve nefret küpü insanların bu zor gününde kılını kıpırdatmaması da yaşamı kirletmeye devam ettiklerini görmek çok düşündürücü!!!
Allah bu tür arızaları ıslah etsin.
Bu zorlu yaşamda kötülerin, saldırganların, hadsizlerin, kıskançların ve mayasında negatiflik olanların içine Can Ertan kaçsın!!!
Sevgili Can Ertan, diren ve uyan…
Bırakıp gitmede sana haksızlık yapanlar, senin ekmeğinle oynayanlar utansınlar.
Yaşarken ne halde olduğunu görmeyen, sormayanlar, sevgini saygını hak etmeyenleri de gör ve tanı ki, kalemin bundan sonra sadece hak eden insanlar için yazsın.
Sevgili Can kalk lütfen; bu acımasız ve git gide kabalaşan, hodbinleşen, yetersizliklerini ve kendi eksiklerini örtmek için başarılı insanlara saldıran, karalayan ve kumpas kuranlara panzehir olasın.
Sevgili Can Ertan sen bugün hepimize “UMUTUN” adı ol…
Duy sesimizi. Duy ve yaşa ki sana haksızlık yapanlar telafi edebilsin hatalarını…
Can Ertan, yaşamalısın. Yaşamalısın ki, insanlık, sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve güzellikler yeniden yaşam bulup karanlıklar aydınlık günlere evrilsin.
Can seni bekliyor ve döneceğini umut ediyoruz.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>