Haberde Bursa

Cafeler Sokağında Bitmeyen Çile…

04.06.2020
580

Bursa’da kafeler sokağı bitmeyen yol çalışması yüzünden normalleşemiyor  Bursa Yeşil’de eski adı Fransız Sokağı olan ve günümüzde kafelerin bulunduğu bir sokak olan Kafeler Sokağı’ndaki esnaf, bugünlerde belediyenin pandemi sürecinde başlayan yol yenileme çalışmasının hala bitmemesinden dert yanıyor. Yaklaşık üç ay kapalı kaldıkları için misafirlerini ağırlayamayan kafeler şimdi de koşullar uygun olmadığı için müşteri toplayamıyor.

Bursa’da kafeler sokağı bitmeyen yol çalışması yüzünden normalleşemiyor…

İşletmeci Gülbeyaz Dülger, “Yollar kazılı olduğundan dolayı üç aydır yapamadığımız gibi, yine iş yapamıyoruz, bu konudan şikayetçiyiz, acilen çözüm bekliyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

“BURADAKİ PİSLİK HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

Kafeler sokağı eski halindeyken sık sık buraya gelen Semiha Efe, “Dükkanlar üç aydır kapalı esnaf bu süreçte zaten iş yapamadı, dükkanlar açılmadan bu çalışmaların bitmesi gerekiyordu. Durum böyleyken buraya kim gelip oturur. Tüm pislikler burada kalmış durumda, böcek, atık hepsi burada, gıda satılan yerin önünde böyle pisliklerin olması halk sağlığını tehdit ediyor, çok acil bu çalışmanın bitirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“6 AY SONRA YAPILMASI BİR İŞİMİZE YARAMAZ”

Kafeler Sokağı’nda çay ocağı işleten Orhan Dülger, “Yollar, pandemi sürecinde kafeler kapalıyken kazıldı, biz dükkanlarımızı açmadan bitirilmesi gerekiyordu ancak maalesef olmadı, mağdur edildik ve bu çalışmaların 6 ay içinde bitirileceği söyleniyor, bu bizim işimize yaramaz, çok uzun bir süre, bu çalışmalar bitene kadar yine kış gelecek ve bizim iş yoğunluğumuzun olduğu dönem zaten bitmiş olacak. Kafeleri açtık ama bu şekilde kapalı olmasından bir farkı yok, buraya müşteri gelmesi imkansız” diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedikleri ifade etti.

“ŞİMDİ DE BEN AÇMIYORUM”

Dükkanını açmasına izin verilmesine rağmen açmayacağını söyleyen esnaf  “Buradaki insanlar, küçük esnaf, bir iki liraya çay satarak geçinmeye çalışıyoruz. Burayı kazdılar, mahallemizi yıktılar kafeleri açın dediler çalışmalar bitmeden açtığımız kafelere nasıl müşteri çağıracağız, sağlığımıza dikkat etmemiz gereken bu günlerde böyle bir durumda, hijyene ve sosyal mesafeye burada nasıl dikkat edilecek, tüm çöpler burada birikti, gezen çöpçüler buraya uğrayıp temizlik yapmıyor. Sokak bu şekilde kaldı, bir an önce buranın sağlık koşullarına uygun olarak açılması için çalışma yapılması gerek. Ben kiramı elektriğimi suyumu ödüyorum ama burası yenilenmeden dükkanımı açmayacağım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>