Haberde Bursa

Bursa’da her yıl aynı…Sel gitti geriye hasarı kaldı…

20.06.2020
418

Bursa’da perşembe günü yaşanan sel felaketinde en çok etkilenen İvazpaşa Mahalle esnafı yaralarını sarmaya başladı. Sel nedeniyle zarar uğradığını belirten esnaf, alt yapı eksikliğinden dert yandı.

Her şiddetli yağışta gündeme gelen kentin üst kesimlerindeki alt yapı sorunu dün yaşanan sel felaketinde de kendini gösterdi. 73 yaşındaki Emriye Kahvecioğlu’nun sel sularına kapılarak sürüklendiği bölgede en çok hasar çicekçi dükkanında oldu.

Kanalizasyon giderlerinin tıkanarak, rögar kapaklarının metrelerce fırladığı yağışta sel suları Mustafa Yürük’e ait meyve ağaçları ve çok sayıda saksı çiceğini metrelerce sürükledi. Pınarbaşı Caddesi üzerindeki dükkana ait çicekleri Çakırhamam Taksi Durağı’nda topladıklarını söyleyen işyeri çalışanı Ümit Yürük zararlarının 20 bin lirayı geçtiğini söyledi.

HER YAĞIŞ SONRASI BENZER GÖRÜNTÜLER

Her yoğun yağış sonrası bölgede benzer görüntülerin yaşandığını söyleyen Yürük, kanalizasyon ve diğer alt yapı çalışmalarının yetersiz kaldığını iddia etti.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Yürük, “Sağanak bir anda basıtırdı. Kanalizasyonlarda tıkanınca, sel suları çok şiddetli akıntı halinde Tahtakale’ye doğru akmaya başladı. Önce karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı teyze ardından da bizim saksılar sel sularına kapıldı. Satışını yaptığımız ve müşteriye teslim edeceğimiz yüzlerce çicek sel sularına kapılarak aşağıdaki mahalleye gitti. Çok sayıda da meyve fidanlarımız zarar gördü. Toplam zararımız 20 bin lirayı geçti. Her yağışta aynı sorun yaşanıyor. Yetkilillerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”dedi.

“DERE YATAKLARI TEMİZLENMİYOR”

Bölgedeki alt yapı sorunundan şikayet eden mahalleli, her yağış sonrası benzer sorunların yaşanmasına dikkat çekti. 2019 yılında aynı bölgede çekilen fotoğrafları paylaşan mahalle sakinleri, dere yataklarının temizlenmediğini ileri sürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>