Haberde Bursa

Bursa’da barajlardan sevindiren haber

27.01.2021
263

Küresel ısınma nedeniyle kuraklık Türkiye’de yoğun bir şekilde hissediliyor. Beklenilen yağışların gelmemesi su kaynaklarının azalmasına neden olurken, Bursa’nın içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Doğancı ve Nilüfer Barajlarındaki doluluk oranı yüzde 5 seviyelerine düşmüştü. Ancak geçtiğimiz haftalarda kar ve yağmurun gelmesiyle birlikte barajlardaki doluluk oranları yüzde 50’e yükseldi.

Kuraklık tehdidi ile karşı karşıya kalan ve su seviyesi bir ay önce kritik seviyelere düşen Bursa’nın barajlarındaki seviye artışı yüzleri güldürdü. Son haftalarda kuvvetli yağışlar alan Bursa’da barajların doluluk oranları yüzde 50 seviyelerine kadar yükseldi. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; Bursa’da metrekareye 1.2 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

Bu ortalama, geçen yıla göre büyük bir artış göstererek 132 kilogram olarak gerçekleşti. Bursa’da geçen yıllarda yağış ortalaması 10 kilogram civarında iken bu yıl 40 metreküp civarında oldu.

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; şu an itibari ile Doğancı Barajı’nda yüzde 68, Nilüfer Barajı’nda ise yüzde 44’lük bir doluluk oranı var.

BUSKİ verilerine göre, bu iki barajdan Bursa’ya günlük 2 milyon 673 bin metreküp su veriliyor. Doğancı Barajı’nda günlük kullanılabilir aktif hacim olarak 21 milyon 250 bin, Nilüfer Barajı’nda ise 14 milyon 960 bin metreküp su bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>