Haberde Bursa

‘Bursa kazanacak!’

07.06.2020
582

Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Akpınar Mahallesi’nde gerçekleşmesi planlanan kentsel dönüşüm hareketinin Bursa’ya değer katacağını dile getirdi.

Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Akpınar Mahallesi’nde gerçekleşmesi planlanan kentsel dönüşüm hareketinin Bursa’ya değer katacağını dile getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Adanur, Bursa’da kentsel dönüşüm projelerinin geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı daha yavaş ilerlediğinin altını çizdi. İlk plan onaylandığı esnada “Bir kurala bağlayın, biz 18.000 m2 arazide 5 tane parseli birleştirdik, belli kurallar olsun” dediklerini kaydeden Adanur, “İşin hızlanması adına mağdurların ciddi baskıları sonucu gelen-giden birçok dosya onaylandı. İçlerinde bina olmayan, barakalara bile 0.50 vermişler Şimdi en azından daha dikkatli gidiliyor, eski hatalara dönülmüyor” ifadelerini kullandı.

PİYASAYA, İSTİHDAMA, ŞEHRE KATKI

Geçmişte yapılan hataların aksine şimdilerde Bursa’da planlanan Akpınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin çok büyük ve doğru bir proje olduğunu dile getiren Adanur, “Bakyapı bölgede ve 1.300’e yakın vatandaşla anlaşmış durumda. Akpınar Bursa’nın bu anlamdaki en büyük kanayan yarası. Yaklaşık 1 yıl bölgede çalıştım, 12.000’e yakın insanla uzlaşma görüşmeleri yaptım ve olmamıştı. Fakat şuan iyi bir imkanları var ve bu proje Bursa için çok önemli. Daralan ekonomide inşaat piyasasına ciddi katkı sağlayacak, Kentsel Dönüşüme olan olumsuz algıyı yıkacak ve Bursa ekonomisi kazanacak. Bakyapı Bursa firması ve tüm taşeronları, malzeme aldığı yerler bu şehirde. Ayrıca bu şehrin insanlarından istihdam sağlanacak. Ve en güzeli ki dönüşümün ana amacı olan; Binlerce insan olası bir depremde canlarını ve mallarını koruyabilecekler. Umarım en kısa zamanda gerekli anlaşma ve resmi işlemler biter” değerlendirmelerinde bulundu.

Emin Adanur, Bursa’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalardan biri olarak, Bakyapı’nın bu bölgede yaşayan insanların güvenini yeniden kazanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak Veysel Bakgör’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>