Haberde Bursa

BOŞUNA UĞRAŞMAYIN, GENÇLİK KARŞI DEVRİME İZİN VERMEZ!

19.05.2021
257
“19 Mayıs yeni Türkiye’nin, laik ve çağdaş Türkiye’nin ve Atatürk’ün doğum günüdür.” geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan “Atatürk Gençliği” üzerine güzel ve anlam yüklü yazı.
Buğday; “19 Mayıs ulusal egemenliğin, halkın uyanışının, kendi kaderini tayin için Atasının yoluna baş koyuşun un başlangıç günüdür.
19 Mayısta kurtuluşun meşalesi yanmıştı. Bir millet uyanıyordu.
Bir ulus özgürlüğe doğru yola çıkıyordu ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Samsun’dan Güneş gibi doğuyordu…
Umut yok diyenler, kendi saltanatları için ülkeyi yabancılara teslim edenler, bir şeyi unutuyorlardı.
Çanakkale’de uyanan millet, kurtuluşun meşalesini eline almış olan Mustafa Kemal ve ona inananlarla yola çıkıyordu yeniden.
Bu yolculuk başlangıçtı ve Mustafa kemal Atatürk ve ölümü göze alan yoksul halkla birlikte bir milletin kaderini yeni baştan yazacaklardı!..
Ülkenin batısına çöken karanlığı, işgali ve umutsuzluğu yola çıktığı Bandırma Vapuru ile Karadeniz’e gömen Mustafa Kemal bir ışık olup, bir güneş olup Anadolu’dan yola çıkıyordu.
İstiklâl Savaşı’nın kurtuluş meşalesini Samsun’dan ateşleyen kurtarıcı ve asrın dehası Mustafa Kemal, “Ya İstiklâl Ya Ölüm” diyerek Anadolu’dan kurtuluş mücadelesini başlattı.
Bunun için 19 Mayıs yeni Türkiye’nin, laik ve çağdaş Türkiye’nin ve Atatürk’ün doğum günüdür.
Bu kutlu günüde her şeyini yani ülkenin geleceğini emanet ettiği gençliğe bayram olarak hediye etmiştir.
Dünün gençleri bugünlerin genç beyinleri Atatürk devrimlerinin ölümüne vazgeçilmezliğinin bilinciyle ve inancıyla evlatlarımızla birlikte mücadele ediyoruz.
Yeni baştan Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere onur ve güvenle teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz.
Yaşasın tam bağımsız ve Laik Türkiye Cumhuriyeti.
Yaşasın, karanlığa, despotizme ve Tek Adam diktasına direnenler.
Unut gençlerimizdedir.
İnanç ve umut genç kalan beyinlerimizde, karanlığa, haksızlık ve hukuksuzluğa özelliklede ülkede yaşanan soygun düzenine direnen halkımızdadır.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>