Haberde Bursa

“BEN” değil “BİZ” diyenler kazansın!

29.07.2021
175
“Umuyor ve arzu ediyorum ki bu yarışı ilk önce “BEN” değil “BİZ” diyen, ortak akılla ve katılımcı anlayışla görev yapmayı amaç edinen kazanır.” geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan  kadın dayanışmasına örnek bir yazı.
Buğday; “Bu yarışı gelecekte kişisel kariyer ve siyasi beklentilerinde basamak olarak görmeyen, görevi bu bilinçle yürütecek olan arkadaş kazanır.
Kent Konseyinin işlevini dar ve sınırlı particilik anlayışının dışında tutabilen; ilçede yaşayan her kesime kucak açan ve tüm renkleri ahenkle buluşturan ve ötekileştirmeyen arkadaş kazanır.
Çalışmalarda sürekli sorun anlatan değil çözüm üretebilen ve mazeretlere sığınmayan çalışkan ve özverili olan arkadaş kazanır.
Ülkede yaşanan ve yaşatılan ve ilçede yaşayan insanlara da olumsuz yansıyan olaylara karşı dik durabilen, mücadele edebilen ve hesap sorabilen yürekli olan arkadaş kazanır.
Sevgiyi, saygıyı bilen, büyüklerine hürmetli, tecrübeli insanlardan yararlanmayı bilen ve gençlere doğru rol model olan arkadaş kazanır.
Uzun yıllardır amaçlı ve planlı bir şekilde ülkenin laik ve çağdaş yapısı yozlaştırıldığı için çocuklarımızın bu anlayışa teslim edilmesine izin vermeyecek ve bunun için mücadele edecek bir arkadaş kazanır.
Hiçbir adayın belediyeden veya benzer kurumlardan rant ve çıkar beklentisi ve ilişkisi olmayan aday kazanır.
Başkan ve yönetimde yer alacak arkadaşların kişisel hırsla ve rakip eksiltmek için dedikodu ve karalamalara müsaade etmeyecek olgunlukta olan aday kazanır.
Çalışmalarda ve ilişkilerde mutlaka akıl, mantık, bilim ve liyakatin değer bulduğu ve bu duyarlılıkları temsil edebilecek aday kazanır.
Tüm çalışmaları şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla şaibelere izin vermeyecek tarzda güvenilir ve geçmiş bek raundu saygın olan aday kazanır.
Kadın kimliğini en saygın şekilde gösteren ancak iş yapmak içinde hiç kimseye eğilip bükülmeyen ve olumsuzluklara izin vermeyen aday kazanır.
Yine doğurmak şart değil ancak ANNE duyarlılığı ile gençlere ve çocuklarımıza davranacak ve onlara çağdaş yaşamsal alanlar yaratabilecek aday kazanır
Her şeyden çok önemsediğim ve ülkemizin gerçekten çok ihtiyacı olan “BARIŞ” ve kardeşliği yaşamın temel taşı yapabilecek aday kazanır.
Edremit’in içinde bulunduğu coğrafyanın tarihsel ve kültürel zenginliğinin farkında olan bu zenginliği markalaştıracak bilgi birikimine sahip aday kazanır.
Bu coğrafyaya göz koymuş ve emperyalist sömürüye izin vermeyecek mücadeleci ve çevre bilincinin farkında olan aday kazanır.
Hiç kimseyi dili, dini, inancı, mezhebi için ayırmayacak, ırkı ve yaşam biçimindeki farklılıktan dolayı ötekileştirmeyecek ve herkese eşit ve objektif davranabilecek aday kazanır.
Ve tabii ki sol/sosyal demokrasiyi evrensel ilkeleri ile benimsemiş, ülkeyi felakete ve iflasa götürmüş sağ ve sığ anlayışlara ödün vermemiş ve vermeyecek bir aday kazanır.
Bu ülkeyi yoktan var etmiş, dünyada saygın yere getirmiş ve biz kadınlara en büyük değeri vermiş büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmayan bir aday kazanır.
Velhasıl namuslu, vicdanlı, ahlaklı ve tutarlı özverili olan sevgiyi temel tutan saygıdan vazgeçmeyen aday kazanır.
SON NOT:
Ben Güre’ye yeni geldim sayılır.
Bu nedenle bu yarışta haktan, hukuktan yanayım.
Fanatizm içinde yandaşlık yapmadan katkı koymak istedim.
Kimseye haksızlık yapmak istemiyorum.
Bu anlayışlardaki aday kim olursa olsun benim için kıymetli ve değerli olacaktır.
Sevgiyle, saygıyla eşit yurttaşlar olarak barış içinde kardeşçe ve insanca yaşayalım ve yaşatalım” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>