Haberde Bursa

BAŞARILI İKİ GÜZEL ANNEYİ KUTLAMAK İSTİYORUM

26.08.2021
812
“Ben geleneksel hale gelmiş beylik sözleri çok sevmem. En çok benim irite olduğum sözlerin başında:” Bütün kadınlar çiçektir” sözleri gelir.” sözler geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’a ait Buğday Bursa’nın iki örnek annesi üzerine anlamlı bir yazı yazdı. Buğday; “Ömründe eşine tek bir çiçek götürmemiş hatta şiddet uygulamış maganda tipler bu sözü çok kullanırlar.
Yine “Cennet anaların ayağı altındadır” sözlerini kullananlara bakın.
Daha çok dini referans alarak kullanılan bu deyimde kadının adı, itibarı ve değeri hiç yoktur.
Benim için gerçekten kadınlarla ilgili değerli sözleri her alanda olduğu gibi dünya lideri ve bizlerin atası olan Mustafa Kemal Atatürk söylemiştir:
“Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.”
Yine Atamız şu değerli sözleri söylemiştir:
“Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.”
Bu mantık ve anlayışla kadını ve anneliği değerlendirmemiz gerekir.
Annelik gerçekten kutsal olmalı ancak her çocuk doğuran içinde bu sözleri söylemeyi doğru bulmuyorum.
Sorumsuzca bakamayacağı çocukları dünyaya getirenlere ve onlara sevmeyi, saymayı, paylaşmayı ve erdemli olmayı öğretmeyenlere ben iyi anne diyemiyorum.
Yine çocukları kendi ihtiraslarına kurban eden, onları eş ve dostlarına karşı silah gibi kullanan anneleri de değerli bulmuyorum.
Aile içi anlaşmazlıklarda ve tartışmalarda çocukları adeta kendilerine ve arzularına amigolar gibi kodlayan ve saygısızlık ölçeğinde babaya veya anne ile anlaşmazlığı olanlara saldırtan hesap soran konuma getiren kadınlaraysa hiç değer vermiyorum.
Şimdi olumsuz örnekler kadar bizim toplumumuzda gerçekten anne olabilen çok fedakâr ve yemeyip yediren, yoklukta ve tüm zorluklarda sevgiyi aşılayan, saygıyı ve yardımlaşmayı öğreten, aile kavramını doğru belleten kadınlarımız çoğunluktadır.
Bizim toplumumuzda kadın anne olduktan sonra hemen hemen tüm geleceğini evlatlarının başarısına, gelecekte rahat huzurlu ve mutlu olacağı bir konuma gelmesi için kendini feda eder.
Tabiki bunda erkeğin yani babalarında aynı oranda duyarlı, özverili ama daha çokta sevgisini veren, onların geleceğini düşünen ve evde huzur ve güveni sağlayan rol alması önemlidir.
Bu genel açıklamalardan sonra ben kendilerini kutlamak istediğim iki dostum ve güzel, fedakâr ve özverili anneyi bugün yazmak ve dostlarımla paylaşmak istedim.
VİLDAN ÖZKULA:
CHP İl Kadın Kolu geçmiş dönem başkanı ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi.
Kendisini bu sıfatlarla tanıyor olabilirsiniz ancak Vildan Özkula aynı zamanda çok duyarlı, iyi niyetli, iyi bir dost ve çok fedakâr bir evlat ve örnek bir annedir.
Vildan Ökula, Güre’de olduğum için katılamadığım güzel bir düğünle Oğlunu evlendirdi.
Şimdi de kızını evlendirmek için hazırlanıyor.
Ben kendisinin bu hazırlıkları yaparken heyecanına tanık oluyorum. Hazırladığı güzel bir bohçayı, sepeti veya örtüyü bile bana yollar ve kıvancını mutluluğunu paylaşmak ister.
Sevgi doludur, iyilik unutmaz başarılı bir kadın kolu başkanlığı yapmıştır.
Bir kadın ve anne olarak toplumsal olaylarda duyarlı, ülke geleceğinde emek veren bir kadın ve takdir edilecek bir annedir.
NADİRE KOÇAK AYDIN:
Benim her zaman favorim olmuş çok iyi bir eş, mükemmel bir anne, saygı, sevgi dolu seviyeli ve insan kıymeti bilen, başarılı bir ev kadını ve çok iyi bir dosttur.
Her zaman derim Millet Vekilimiz Erkan Aydın’ın yanındaki en büyük güç ve motivasyon kaynağı ve başarısındaki ortağıdır.
Sorumluluğunu bilen, toplum değerlerine saygılı, giyim kuşamı ve tüm davranışları ile örnek olacak bir kadın ayrıca çocuklarına adeta iyi bir koç hatta antrenör olan bir annedir.
Sevgili Nadire ve Erkanın çocukları gerçekten her alanda başarılı ve örneklerdir.
Oğulları Arda Kayak Milli takım seçmeleri için Bilecik’te kampa girdi. Ben milli takıma girip umarım bir gün ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğinden umutluyum.
Nadire Koçak aydın, kendisi çocuklarının gerek eğitim konusunda gerekse sosyal yaşamda özelliklede spor alanındaki başarılarında en büyük yardımcıdır.
Her zaman diyorum her şeyin temelinde insanı sevmek ve karşıdaki insana saygı duymak yatar.
Anneler toplumun mayasını kararlar. Anneler ülkelerin geleceğini inşa ederler.
Anneler eğer yaşamlarında ihtiraslarına, nefretlerine ve kıskançlığın girdabında öfkelerine esir olarak yaşarlarsa mutlu olamaz, mutlu edemez ve çocuklarının yaşamlarına da kötülük ekmiş olurlar.
SON SÖZ:
Anneliğinde, kadınlığında, yurttaşlığında temelinde sevgi, saygı, akıl yolu, ilim bilim ve özgür birey kimliği ile eşitlikçi ve barıştan yana olmak önemlidir hatta şarttır.
Bu duyarlılıktaki kadınlarımız ve annelerimizi kutlar ve ülkemizin geleceğindeki aydınlığın temel taşları olduğunun bilinciyle örnek olmalarını temenni ederim.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>