Haberde Bursa

Avrupa’ya Kestel İmzası!

28.01.2021
739

Erasmus Programı kapsamında gerçekleşen çalışmada Kestel damga vurdu. 6 ülkeden 8 okulun katıldığı çalışmaya Türkiye’den sadece Bursa Kestel Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu 3 öğretmeni ile katıldı. Romanya önderliğinde “Okullar ve Çözüm Yolları” adlı projenin ilk toplantısı Covid-19 salgını sebebiyle çevrimiçi olarak yapıldı. Çevrim içi olarak yapılan toplantıya Kestel Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu’nu temsilen, proje koordinatörü olan İngilizce Öğretmeni Habip Özçakır ile birlikte öğretmenlerimizden Evren Alp ve Hakan Avlukyarı katıldı.

Okul müdürü Ergin Kırbıyık; “Projemiz kapsamında öğrenci davranışını iyileştirmek için mekanizmalar oluşturmak , öğrenci çatışmalarını çözmede yardımcı olmak amacıyla yurt dışı ortaklarımızla çalışmalar ortaya koyacağız. Çalışmalarımızı yaparken Avrupa’daki eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak kurumsal kapasitemizi geliştirmiş olacağız.” dedi.
Sözlerine devam eden Kırbıyık; “Projemizde toplam 6 ülkeden, 8 ortak yer almaktadır. Bu ortakların 4 tanesi okul, 4 tanesi de sivil toplum kuruluşudur. Toplantıda, ortak ülkeler olan İspanya, Letonya, Türkiye, Portekiz ve İngiltere’dir. Önümüzdeki iki yıl içerinde yapılacak hareketlilikler, hareketliliğe katılacak personel sayısı, kalacak yer, ortaya çıkarılacak ürünler, fikri çıktılar ,broşür, kısa film, video, röportaj, Powerpoint sunumları gibi çalışmalar üzerinden değerlendirilecek. Bütçe ve daha birçok konuda fikir birliğine varılıp, iç ortaklık anlaşmalarını da yetkili makamlar imzalandı. Covid-19 salgını sebebiyle farklı tarihler de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek olan bu toplantıda projeyle ilgili revize edilecek olan tüm proje faaliyetleri görüşülecek. Bu imkanı sağlayan ve projeye emeği ile destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>