Haberde Bursa

ABARTISIZ, ETKİLEYİCİ, BİRİKİMLİ…

07.04.2022
299

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; Bursa’nın CHP Milletvekillerini kaleme aldı.

Buğday; “Ülke seçim atmosferine girdikçe siyaset yarışında olanlar öne çıkmak veya yer bulmak için mevcutta olan vekilleri ya yok sayıyorlar, ya da şov yaparak, rol çalarak ön almak itiyorlar.
Oysa hak edenin hakkını vermek, yararlı olanın kıymetini bilmek, çalışan, emek veren ve gerekli olduğunu bile bile böyle davranmak haksızlık oluyor.
Siyaseti her koşulda vekil olmak için şartlanarak yapanlar yakışıksız mücadelede dur durak bilmiyor.
Her biri isteri krizine girmiş bir konunda tek hedefe kilitlenmiş bir vaziyette mücadele ediyor:
Oysa ülkenin bu konumunda “Yeter artık, o koltuklardan onlar kalksın illa biz oturalım” demek ne kadar doğru ve gerekli?
Siyasette yarışmak, kurallara ve değerlere uyarak mücadele etmek saygıyla karşılanır.
Ancak bu yolda yarışmak isteyenler olmayan yeterliliklerini var gibi göstermek, olmayan bilgi birikimleriyle göz boyamak için şovla, algı ile göze sokmak istiyorlar.
En önemlisi de bu tür siyaset cambazları ve ihtiraslı tipler; haksızlık yaparak var olmaya çalışırken en başta CHP ‘ye sonrada ülkeye ve geleceğimize zarar veriyorlar.
Tek Adam keyfiyetinde ülke iflas etmiş, halk açlık ve yokluk içinde; demokrasi katledilmiş ve çaresizlik, umarsızlık içine sürüklendiği bir dönemde “BEN” demek illa “BİZ…” demek haksızlık ve hadsizliktir.
Bunun için ister kendi ilimde olsun, isterse diğer illerdeki çalışkan, özverili, yürekli, bilgili ve elini taşın altına koymaktan çekinmeyen vekillerimizi objektif değerlendirmelerle yazmaya ve tanımayanlara anlatmaya çalışıyorum.
Aynı duyarlılıkla ilimizdeki vekilleri de yaptıkları ve yararlı oldukları alanlardaki çalışmaları ve kişisel özellikleri ile samimiyetle ve iyi niyetle yazıyor ve paylaşıyorum.
Bu paylaşımlarım yüzünden birçok ihtiraslı muhterisin veya onların maşası olmuşların düşmanlığını kazanıyorum!!!
Bazen bu yakışıksız ve haksız saldırılar karşısında üzülsem de çok önemsemiyorum.
Siyasi hiçbir kişisel beklentim olmadan yıllardır siyasette mücadele edenlerle ilgili olarak doğruyu, güzeli, haklıyı ve yararlı olanları yazıp destekleyip arka çıktım.
En yakınım ve sevdiğim bile olsa hatalarında karşı durdum.
Beni farklı yöntemlerle susturmak için denenmeyen yöntem, karalama, her türlü yalanlarla çirkinlikler, iftira hatta kurulmayan kumpas kalmadı.
Ben inandığım yoldan dönmedim ve öleceğim güne kadar da dönmeyeceğim…
Bu nedenle yazarken herkesi mükemmel ve vazgeçilmez olarak değerlendirmiyorum.
Ancak kimseye de haksızlık yapılmamasını istemiyorum.
Hatta herkesin illa mükemmel olduğunu, aranan sol ve devrimci bir yapıya sahip olduklarını da herkes için yazmıyorum.
Öyle olanlar zaten benim başımın tacı ve vazgeçmediklerim oluyorlar…
Sola daha değer veren emekçiye ve mağdurlara sahip çıkanları da kim ne kadar yok sayarsa ve ön kesmek istese de her koşulda takdir edip yazıyor ve hak ettikleri değeri veriyorum.
Bunun dışında tüm vekil ve siyasette yer almış, yer bulmuş veya seçilerek temsil konumunda olanları dikkatle izliyor, çalışmalarındaki amaca ve samimiyete bakıyorum.
Bu gün yine Bursa’mızın iki kıymetli, değerli seçilmiş ve yaptıkları mücadelelerle değer bulması gereken iki vekilimizi önemli ve farklı özellikleri ile anımsatmak istedim.
Genel Başkan Yardımcımız Pro. Lale Karabıyık, siyasette adeta istikrar abidesi.
Her dönemde en üst organda tartışmasız ve tercihle yer buldu.
Bilim Kurulundan PM ye girmenin adeta değişmez demirbaşı oldu.
Genel Başkanla en uyumlu çalışan ve farklı görev alanlarda partimizi temsil olanağı buldu.
Ben kendisini çocukluğundan bu yana tanır ve severim.
Ancak ideolojik olarak partide motamot aynı çizgide olmasak ta o da benim evimin vazgeçilmez kıymetli evlatlarından biridir.
Ancak Lale Karabıyık’ı herkesten farklı ve önemli kılan ve çok önemli bir özelliği vardır ki ben o konuda kendisini TEK GEÇERİM.
Prof. Lale Karabıyık çok yardımseverdir.
Bu para pul konusu ile ilgili değildir.
Kimin bir hastası varsa, doktor sorunu varsa onu bulur ve asla geri çevirmez ve mutlaka yanlarında olur.
Oysa çok sevilen, çok değer verilen ve daha solda olanlar ne yazık ki evlerindeyken her nedense telefona bakmaz, hatta telefonları açmazlar.
Lale Karabıyık, kendisi ciddi bir konumda rahatsız olduğu halde bu tür taleplerden yüksünmez ve ihtiyacı olan insanların her koşulda yardımına mutlaka koşar.
Ayrıca milli eğitim konusundaki emek ve çalışmalarını zaten basından izleyebiliyorsunuz.
Her ortamda laik ve çağdaş eğitimin savunman lığını yapan ve bu alanda emek veren, hesap soran bir vekildir.
Ayrıca Bitlis usulü yaptığı lahana sarmasını yeseniz bir daha başka bir tütünü yemek istemezsiniz!!!!
Birçok sadist, bencil ve kıskançlığından insanlara kötülük yapan ancak facebook sayfalarında hayvan severmiş gibi görünmek için kedi köpek paylaşım yapanların aksine Lale Karabıyık gerçek bir hayvan severdir.
Sevgili Lale, bana birçok sabah gönderdiğim günaydınıma karşılık Pako’sıuyla çektiği resimleri yollar.
Hayvan seven ve bunu şov amaçlı kullanmayan insan sevmez mi?
Ben bu gün kendisinin birçok kimsenin bilmediği bu farklı yanını ve insani, dost duyarlılığını bilmeyenlere anlatmak istedim.
Ayrıca Lale Karabıyık, iyi bir eş, iyi bir anne, çok saygılı bir evlat ve iyi bir dost kadir kıymet bilen, hatır gönül bilen ve kadın kinliğine saygınlık kazandıran bir vekilimizimdir.
*****
Bursa’mızın diğer bir kıymetlisi olan milletvekilimiz Sayın Prof Yüksel Özkan’dır.
Belki anket yapılsa Yüksel Özkan’ın ismi partide ve toplumda en az bilinen vekillerimizdendir
Çünkü kendisi asla şov yapmaz ve ön kesmez.
Ancak çalışkanlık, konulara ve sorunlara hakkını vererek mücadele etme, insanlara ve mağdurlara yardımseverlik te çok kimse kendisinin eline su dökemez.
Prof. Yüksel Özkan, gerek siyasi, gerek beşeri değerlere önem veren, çok saygılı, insanlara ölçülü ama dost ve hatır gönül bilen velhasıl sessiz ve etkili güç olarak vaz geçilmeyeceklerin başında sayılır.
Yüksel Hoca’da, Lale Karabıyık gibi kara gün dostlarındandır.
Hasta olan, zorda olan ve sıkıntısı olan herkesin yardımına koşan ölçülü ve saygılı bir insandır.
Ayrıca şov yapmadan çok çalışan, “Eyyyy millet, illa beni görün, bakın ben her yerdeyim…” demeden çalışmalarını bıktıracak kadar göze sokmadan tüm görevlerini hakkıyla yapan saygın bir vekildir.
Kendisi dış Türklerle ilgili çok değerli çalışmaları olan ve o konuda CHP’deki çok az vekilden birisi olarak hizmet sunmaktadır.
Ayrıca halka en güzel dokunan vekilimiz Erkan Aydın ve ülkedeki tüm mağdurların, zorda kalanların sesi ve temsilcisi, solun yürekli yiğit evladı Toprak Adam gibi, çalışkan ve kıymetlidir.
Kendilerinin özellikle TBMM’de yaptıkları konuşmaları, dış dünya ile ilgili çalışmalarını ve Bursa’nın sorunlarını dile getirip hesap sormasını da takdirle izliyoruz.
Bu nedenle sadece karalama yaparak, verilen emekleri yok sayarak veya görmezden gelinmesini sağlayarak kendilerine yer açmak isteyenlere örnek olacak bir vekilimizdir.
Vekilimiz Prof. Yüksel Özkan’da gerçek bir hayvan severdir.
Bu nedenle kıymetli ve değerlidir.
Şimdi siyasette mücadele edenlere ve vekil olmak isteyenlere tek bir tavsiyem olacak:
Birbirilerinizi tüketmeyin.
Rol çalarak var olmaya çalışmayın.
Emek veren ve hem partiye hem ülkeye yaralı olan bilgili birikimli insanlara tuzak kurmayın.
Ülkeyi batıran ve iflas ettiren, despot, kusurlu ve bıktıran tavırları ile yönetemeyen, hatta faşizmi dayatan bir iktidarda olanlara karşı mücadelenizi verin.
20 yıllık çökmüş, bitmiş, tükenmiş ve ülkeyi iflas ettirmiş Tek Adam diktasına karşı mücadele eden kardeşlerinizle yürekli vekillerimizle çirkin yöntemler uygulayarak yarışmayın…
İzliyor ve görüyorum ki hala 5 vekil için yarışıyorsunuz ve onların yerine geçmek için her türlü tezgâhı kuruyorsunuz.
Tüm siyaset erbabına diyorum ki; çok çalışın, dayanışın, kıymet bilin ve Bursa’da tüm vekilleri siz çıkarın.
Hadi bu beceriksizlikle onu yapamadınız, kara propagandadan ve yok etmek amaçlı dışardan taşımalı organizasyonlardan lütfen vazgeçin
Kimse kör ve aptal değil, bazı organizasyonları hangi amaçla, neden ne için yaptığınızı herkes anlıyor!!!!!
Unutmayın ucuz kurnazlıklar bazen ters teper:
“Dimyata primce giderken evdeki bulgurdan olabilirsiniz.”
Bursa’da da ülkede de başarmanız için her şey müsait.
Halk canından bezmiş aç ve susuz bu koşularda çalışmasanız ama hata yapmasanız bile CHP, Bursa’da n az 10 vekil çıkarmalıdır.
Bu amaçla çalışın böylece kendinize de yer bulmuş olursunuz…
SON SÖZ:
CHP’yi yücelten, halkın dertlerine çare olan, insanlığı ve halkı ön planda tutan ve onur duymamızı sağlayan vekillerimize şahsen ben, en azından teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
Çünkü ben artık sağcı, solcu, halkçı, çıkarcı, talancı, eşitlikçi ve yurtsever veya aydın olmanın ön şartının ilk önce “namuslu, vicdanlı, ahlaklı hak hukuk bilen” insan olmaktan geçtiğini biliyorum.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>