Haberde Bursa

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ HAK EDEN, HAKTAN VE HALKTAN YANA OLAN SAVUNMANLARA KUTLU OLSUN.

05.04.2022
288

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; Avukat’ların Günü’nü kutladı.

Buğday, “Hukuk sisteminin temel taşı olan savunma hakkının temsilcileri olan avukatların anımsandığı bu özel günlerini şartlı olarak kutluyorum.
Mazlum halklara, düşünen ve haksızlıklara, hukuksuzluklara ve keyfi yönetimlerle mücadele eden aydınlara ve tim ezilenlere karşı olan; çıkarcı, duyarsız ahlak ve vicdan fakiri olan avukatlar (!) kutlamayı hak etmiyorlar.
Özellikle son yıllarda azgınlaşan iktidar destekçisi tarikat ve cemaatlerde yaygınlaşan çocuk istismarcılarını; kadın cinayetlerini, velhasıl tüm haksızlıkları kendileri ve efendilerinin çıkarları için savunanalar; hak hukuk adaleti yok sayan ve istismar edenleri de kutlamıyorum!!!
Demokrasiyi katleden, ülkede otoriter anlayışla devleti işgal eden ceberut ve faşist uygulamalara yandaşlık eden ve kutsal savunma hakkını çirkin emellere paravan ederek avukatlık (!) yapanları kutlamadığım gibi onları tanımıyor ve benim için yok hükmünde olduklarını ifade ediyorum.
Buna karşın arkadaşım, dostum, torunum ve yoldaşım olan nice güzel ve duyarlı davranışları ile örnek olan ve mesleğin yüz akı olan avukatlarımızı da kutluyor ve hak hukuk mücadelesinin onuru ve gururu olduklarının bilinciyle yolunuz açık olsun diyorum.
Allah sizleri şaşırtmasın ve boğazınızdan haram ve kul hakkı geçmeden şerefinizle bu mesleğin savunmanları olarak yaşayın diyorum.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>