Haberde Bursa

19 Mayıs coşkusu!

19.05.2021
191

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bursa’da coşkuyla başladı. Düzenlenen törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da katıldı.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN     bursadabugun.com

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nın 102. yılı pandemiye rağmen Bursa’da coşkuyla kutlandı.

Heykel’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve gösterilerle devam etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Gençlik Spor İl Müdürü Yardımcısı Bilal Kot, “İstiklal mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs aynı zamanda bir diriliştir. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelemiştir. Türk gençliği ecdadından aldığı ilhamla milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacaktır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Gösterilerin ardından tören kortej uğurlamasıyla devam ederken, Ulucami Meydanı’nda ise Büyükşehir Belediyesi’nin 19  Mayıs’a özel kurduğu oyun parkurlarında gençler eğlendi.

Bursa’da 19 Mayıs törenlerine motosiklet korteji damga vurdu

Bursa’da 102 motosikletten oluşturulan Türk bayraklı kortej beğeni toplarken, Fransa’dan bir motorcu da korteje katıldı.

İnegöl Gençlik Merkezi’nin folklor gösterisi ile devam eden tören, Bursa Büyükşehir Belediyespor karate gösterisi ve Yıldırım Belediyespor güreşçilerinin jimnastik gösterisi ile sürdü. En son mehter takımının konserinin ardından Bursa Motosiklet Derneği öncülüğünde 102 motosikletli Türk bayrakları ile kortej oluşturdu.

Motosiklet kortejinin hemen peşinden off-road araçlarının geçişi ile tören sona erdi. Bir motosiklet tutkununun ise Fransa Paris’ten motosiketi ile geldiği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>