Haberde Bursa

Bursa’da ikili eğitim karmaşası devam ediyor

02.10.2020
565

Onlarca okulun yıkıldığı, ırkçı ve cinsiyet ayrımcılığının yapıldığı Bursa’da, eğitim sisteminde yaşanan olumsuz gelişmelere karşı, demokratik kitle örgütlerinde oluşan bileşenler bir araya gelerek, Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu kurdu.

İkili eğitimle birlikte karmaşanın yaşandığı illerin başında gelen Bursa, liyakatsiz yöneticiler yüzünden gençlerin hayalleriyle oynanan şehir haline geldi. Yaşanan skandallara sessiz kalmayan bir gurup eğitim gönüllüsü BULKEP çatısı altında toplandı. Bursa Çağdaş Gazeteciler Lokali’nde yaptığı basın toplantısı ile eğitime ilişkin yaşanan sıkıntıları, bir deklarasyon yayınlayarak kamuoyuna duyuruldu.

‘ KİNDAR NESİL MEYDANA GETİRİLİYOR’

Irkçılığa ve cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, “Bizler Laik, Kamusal ve Bilimsel Eğitimden yana olan veli, öğrenci ve öğretmen örgütleri olarak gerici ve piyasacı eğitim sistemine karşı mücadeleyi ortaklaştırmak amacıyla bir araya geldik. Çünkü eğitim sistemi, iktidarın kendi varlığını sürdürebilmesi için kullandığı bir alan olarak, yap boz tahtasına çevrilmiştir. Şu an iktidar, hem kendi politikalarını devam ettirmek, hem de dindar ve kindar nesil yaratma projesini hayata geçirmek üzere eğitim sistemini tahrip etmektedir. Eğitimdeki dinselleşme tüm hızıyla sürerken cinsiyetçi, ayrımcı ve ırkçı politikalarıyla eğitim alanını kullanarak iktidarını devam ettirmek, pekiştirmek adına kendi makbul vatandaşını yaratmaya çalışmaktadır.Ve de ne yazık ki hiçbir öğrenci okuluna başladığı sistemle mezun olamamaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>