Haberde Bursa

STK’ları Çıkardığınız Kanunla Kendinize Esir Ettiniz! Bu İnsanlık Onuruna Aykırı!

29.12.2020
996

CHP’li isim 2020 yılına damga vuran konuşmalarla meclisi salladı. Verdiği önergeler ile dikkatleri üzerinde toplayan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN; 2021 yılı için hazırlanıyor. Milletvekili Özkan 2020 yılı çalışmalarında TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Torba Kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmasında, ilgili kanun ile İç Tüzük’ ün çiğnendiği ve alelacele görüşüldüğünü, ayrıca imzalanmış olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ilgili protokolüne aykırı olan bu düzenlemenin, Anayasamızın 35.nci maddesine yani mülkiyet hakkına da ters düşmekte olduğunu belirtti.

Sivil Toplum Kuruluşlarını imha maddesi eklediniz.

Yıllarca sivil toplum kuruluşlarında çeşitli kademelerde görev yapan ÖZKAN TBMM Kürsüsünde söz alarak; “Anayasayı yok sayarak, bir türlü dolduramadığınız torba, size göre çuval oldu! Yapmaya çalıştığınız herşey haramdır! Bu kanun teklifide sizin haram olan işlerinizden sadece biri! Öyleki; bir de sivil toplum kuruluşlarının imha maddesini eklemişsiniz! Bu kanun teklifi ile ilgili olarak hemen hemen her gün tepki mesajları alıyorum! Hukuken sakıncalar içeren teklif için ilgili üniversitelerden ve barolardan görüş alınıp alınmadığını bilmiyoruz, hazırladığınız kanun teklifi için konunun muatabı sivil toplum kuruluşlarının sözlerini neden dinlemediniz!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Türkiye Çevre Ajansı’nın Kurulması Kanununu kabul ettiniz.

İktidar ve küçük ortağına seslenen ÖZKAN, “hiçbir uzlaşmayı kabul etmeden, Cumhur İttifakı olarak sizler neye EVET dediğinizi bilmeden, Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulması kanunu kabul ettiniz, iktidara geldiğiniz günden beri, çevreye ve doğaya adeta savaş açtınız, katletmeye de devam ediyorsunuz” dedi.

Eşsiz doğası ile övündüğümüz vatanımızın her tarafının TOKİ eliyle betona çevrilmiştir, el değmemiş ormanların, meraların, akar suların, göllerin HES’ lere ve Maden firmalarına adeta talan ettirildi, bunca çevre felaketine karşı yağmur duasına çıkma kararı alanlara da Allah, akıl, fikir versin!” Dedi.

Yeşil Bursamıza En Büyük İhaneti Yaptınız!

İznik Gölü’nün, tüm uyarılara rağmen, kuruması için sanki özel bir çaba sarf edildiğini, Kirazlıyayla’ da bilirkişi raporlarının görmezden gelindiğini, kanun-kural tanımadan, doğayı katledenlerle ortak olunduğunu, ama asıl olarak TOKİ konutlarını Bursamızın kalbine hançer gibi saplayarak ŞEHRİMİZE en büyük ihanetin yapıldığını söyleyerek iktidara yüklenen ÖZKAN, “Bursa denilince, akıllara yeşilin her tonu gelirdi, şimdi ise maalesef, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Bursa’mızda da “yeni bitki örtüsü ”nün adı TOKİ oldu” dedi.

Yine Bursa’ da, mevcut 5 hastaneyi kapatarak sadece 100 yatak kazanmak için, maliyeti ile 4 hastane daha yapılabilecek iken ve sözleşmesi “sır” olan, torunlarımızın torunlarını borçlandıran Şehir Hastanesi yapıldığını, Bursa Hızlı Tren hattının yılan hikayesine döndüğünü, bir türlü yapılamayan Yenişehir Oto Test Merkezi’nin ise yerinde ise yeller estiğini belirten ÖZKAN, işçinin, çalışanın alın terinden toplanan vergilerin, bu şekilde bir avuç yandaşa kaynak olarak dağıtıldığını söyledi.

Üreterek ve çalışarak batıyoruz”

Yurt dışından gelecek paralar için ise, “acının, gözyaşının, kadın-çocuk istismarcılarının, kara para aklayanların ve daha önce bilerek göz yumduğunuz ülkemizden kaçırılan paralar yok mu?” Diye soran ÖZKAN, “vergiden muaf tuttuğunuz bu paraların içerisinde HARAM PARA yok mu?” dedi.

İktidara geldiğinizde faize karşıyız dediniz, bugün ise artık faiz lobilerine teslim oldunuz, “üreterek batıyoruz” diyen KOBİ’ lerin, esnafın, çiftçilerin bırakın yanında olmayı, icra memurları gönderdiniz, tarlasını, traktörünü, evini haczettiniz, artık sokağa çıkıp vatandaşın derdini dinleyecek cesaretiniz kalmadı” dedi.

Balkan Göçmenleri Anadolu Türkleridir.

Balkan Göçmenleri için bir araştırma şirketinin yayınladığı rapora da değinen ÖZKAN;

Geçtiğimiz günlerde, bir araştırma şirketinin raporunda, “Balkan Göçmenleri” için, “Etnik Kökenlere Göre Dağılım” sınıflaması adı altında için pes dedirtecek ayrı bir suni etnik grup tanımlamıştır. Tarihi bilgiden yoksun, sözde bazı akademisyen ve araştırmacıların bu toplumsal ayrıştırmalarına Sizde yıllardır çanak tutuyorsunuz.

Daha ne kadar söyleyeceğiz ne kadar anlatacağız?

Balkan Göçmenleri, Balkanlarda Osmanlı’nın İskân Politikası kapsamında Anadolu’dan Rumeli’ye göç eden Anadolu Türkleridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Karaman vilayetinden Rumeli’ye göç eden bir “Yörük” Türkü ailenin evladıdır.

Mehmet Akif ERSOY, Celal BAYAR, Yahya Kemal BEYATLI, Sebahattin Ali, Nazım Hikmet RAN gibi saymakla bitmeyen daha niceleri, Rumeli’den Anayurda göç etmiş, Türk Milletinin çok önemli değerleridir?” Diyerek sözde raporu kınadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>