Haberde Bursa

SERDAROĞLU’NA “ERDOĞAN” CEZASI!

28.12.2022
1.545

Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu İstanbul Anadolu 63 Asliye Ceza Mahkemesinde 2018 yılında kaleme aldığı Bilal Erdoğan hakkındaki yazısı dolayısıyla gıyabında yargılandı. 2 ay 17 gün hapse mahkum edilen Serdaroğlu yarın cezaevine girecek.

Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, hakkında 2018’de yayınlanan ve Bilal Erdoğan ile ilgili bir yazısı gerekçe gösterilerek soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Anadolu 63 Asliye Ceza Mahkemesinde gıyabında yargılanan Serdaroğlu 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Serdaroğlu, yazısında ‘Bilal Erdoğan’ın, ”Doktora vermek için gittiği İtalya‘dan, hakkında ”Kara para” aklamaktan soruşturma açılınca bir bavul para ve Gürcistan pasaportu kullanarak kaçmasını yazmıştı.

İstanbul’da açılan soruşturma, davaya dönüştürülmüş ve tebligat yasası çiğnenerek, Serdaroğlu’nun savunma yapması engellenirken gıyabında mahkum edilmesi sağlanmıştı.

Hakkındaki kararı değerlendiren Serdaroğlu, yazılı açıklamasında; “Bu olaylar bizi korkutmaz. Laik cumhuriyet ve Atatürk düşmanları ile her şartta mücadeleye devam edeceğiz. Bize bu zulmü yaşatan siyasetçi- bürokrat kim varsa, hesabını mutlaka bağımsız Türk yargısı önünde verecektir. Geçmişte sorduğumuz gibi korkması gerekenler,

Bahçeli’nin dediği ‘Hazine soyguncuları’ ve ‘Kandil uşaklarıdır.’ Laik cumhuriyeti, Atatürk İlke ve Devrimlerini asla sahipsiz bırakmayacağız. Değerlerimize uzanan bu yobaz elleri kıracağız” değerlendirmesini yaptı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>