Haberde Bursa

Rus Agro Trade, dünyanın önemli üreticilerini bir araya getiriyor

13.10.2021
204

Rus Agro Trade Yönetim Kurulu Başkanı Halil As, yağlı tohumlar ve hububat pazarında dünyanın önemli üreticilerini ve Türkiye’nin önemli satın alımcılarını şeffaf, güvenilir ve sürdürülebilir bir zeminde bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Temeli yaklaşık 10 yıl önce atılan Rus Agro Trade, yağlı tohumlar ve hububat pazarında dünyanın önemli üreticilerini ve Türkiye’nin önemli satın alımcılarını şeffaf, güvenilir ve sürdürülebilir bir zeminde bir araya getirmeyi amaçlıyor.

“Hedef yüksek kalite, doğru fiyat anlayışı”

Rus Agro Trade Yönetim Kurulu Başkanı Halil As, hedeflerinin yüksek kalite, doğru fiyat anlayışı olduğunu söyleyerek, “Türkiye için oldukça önemli olan yağlı tohumlar ve hububat alanındaki ham madde girdilerinin yüksek kalite ve doğru fiyat anlayışı ile ülkemize girmesini sağlamak ve Türk ihracatçısının uluslararası alanda rekabette avantajı sağlayabilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmaktır. Bununla birlikte ülkemiz için önem arz eden ürün gruplarında uluslararası oyuncularla gerekli networkü kurmak, ar-ge çalışmaları yapmak ve doğru ürünün doğru fiyata ülkemize gelmesini sağlama hedefimizi her zaman korumaktır.” dedi.

“Pandemide Türk ihracatçısını hammaddesiz bırakmadık”

Özellikle pandemi sonrası oldukça volatil bir dönem yaşandığını belirten As, şunları kaydetti:

“Salgın dönemine hazırlıksız yakalanan Türk ihracatçısını ve yerel tüketicisini sürecin en başından itibaren ürünsüz/hammaddesiz bırakmadık ve bu volatiliteden (aşırı dalgalanmadan) en az şekilde etkilenmeleri için şirket olarak tüm tedarikçilerimiz ile bir araya gelerek pandeminin fiyat istikrarımızı olumsuz etkilememesi konusunda kendilerini ikna ettik. İkna edemediklerimiz ile yollarımızı ayırdık, bu sayede mevcut tedarikçilerimiz ile daha fazla iş yapma olanağına sahip olduk. Şirket olarak tam şeffaflık odağımız sayesinde tedarikçilerimiz bize güvendi. Bu şekilde Türk ihracatçısına her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de kaliteli ürünü düşük maliyetler ile sunma şansına eriştik.”

“Türk ihracatçısının uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olması için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız”

As, uluslararası ticaretin oldukça karmaşık süreçleri olan bir yapı olduğunu dile getirerek, “Bizler Rus Agro Trade olarak bu karmaşık yapıyı oldukça basitleştiriyor ve Türk ihracatçısının ve yurtiçi tüketicimizin cebinden daha az para çıkarak daha kaliteli hammaddeye erişebilmelerini sağlıyoruz. Ülkemizin ve Türk ihracatçısının uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olması için elimizden geleni fazlasıyla yapacağımıza söz veriyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>