Haberde Bursa

Muayne İstasyonlarına Büyük Tepki!

28.08.2020
312

Bugünlerde ülkemizde çok fazla tartışılan ve eleştirilen konulardan birisi de “Araç Muayene” istasyonlarından alınan astronomik ve fahiş fiyatlar! 2005 yılında özelleştirilen, mahkeme süreci nedeniyle de 2007 yılında faaliyetine başlayan Muayene İstasyonlarının ihalesini 20 yıllığında AKFEN-DOĞUŞ- TÜVSÜD ortaklığı aldı. 613 milyon 500 bin dolara alınan ihale peşin ödeme sonucunda 552 milyon 150 bin dolara bu gruba kaldı. TÜVTÜRK işe hemen yıldırım hızıyla başlayıp 81 ilde muayene istasyonlarını kurmaya başladı.

Hızlı şekilde başladı diyoruz çünkü her gün adeta bütün özelleştirmelerde olduğu gibi bu muayene istasyonları para basıyor.İlk günlerde çok fazla eleştiri ve tepki almayan bu muayene istasyonlarının son zamları vatandaşı adeta şok etti.

Çünkü 10 dakika süren bir muayene ücreti 422.- TL. Hem de peşin para. Ne kredi kartı geçiyor ne de vatandaşa verilen bir hizmet var. Oturacak sandalye ya da tabure bile yok. Aracınızı getiriyorsunuz ve bekliyorsunuz. Randevu alsanız da bazen saatlerce beklediğiniz oluyor.

Sonra 10 dakika da işiniz bitiyor ve ödediğiniz para 422.- TL. Bir profesörün muayene ücretinden bile daha pahalı.İşte bu vatandaşı adeta soyan işe karşı son günlerde büyük bir tepki olmaya başladı.

Özellikle de sosyal medyada muayene istasyonlarının aldığı para ile ilgili inanılmaz paylaşımlar var.

Muhalefet partilerinin de sık sık gündeme getirdiği bu olaya verilen tepki de her geçen gün artıyor.

Ticari araçlar ise aylarca bekletiliyor, randavü verilmemeside tepkinin başka bir boyutu. Para kazanmak için alınan ticari araçların neden bekletildiği ise bilinmeyen sebeplerden. Rakebet Kanununa aykırı olan bu durumun ne zaman devletin el atacağı ise belirsiz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>