Haberde Bursa

Kılıçdaroğlu’nun 10’uncu kurultayı

24.05.2020
395

CHP, yeni yönetimini belirleyeceği 37. Olağan Kurultay’ına hazırlanıyor. 2010’dan bu yana partinin lideri olan ve seçimli-seçimsiz 9 kurultaydan çıkan Kılıçdaroğlu’nun büyük bir sürpriz olmazsa yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

uruluşundan bu yana 36 olağan ve 19 olağanüstü kurultay yapan CHP, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 37’nci Olağan Kurultay’ın tarihi için Bilim Kurulu’ndan görüş bekliyor. 2010’da partinin lideri olan ve seçimli-seçimsiz 9 kurultaydan çıkan Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP’nin Nisan 2020’de yapılması planlanan 37. Olağan Kurultayı, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Ancak CHP, 16 Mart’taki erteleme kararına kadar, mahalle delegeliği de dahil olmak üzere il ve ilçe başkanlığı seçimlerinin tümünü tamamlamış, kurultayda oy kullanacak 1362 delegeyi belirlemişti. Böylece, iki yılda bir yapılan parti içi seçim sürecinin sonuna gelen CHP’nin önünde, sadece büyük kurultay kaldı. CHP yönetimi kurultay için Bilim Kurulu’nun “olumlu” görüşünü bekleyecek. Ancak parti yönetiminde olası tarih için ekim ayına işaret ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>