Haberde Bursa

KAFANIZI KUMDAN ÇIKARIN! KİRAZLIYAYLA’NIN DRAMINA SON VERİN!

13.03.2021
785

“Bu gün Yenişehir adliyesinde Kirazlıyayla’dan 5 i kadın, 4 ü erkek 9 vatandaşın duruşmaları vardı. Milletvekillerimiz Sayın Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU, Sayın Erkan AYDIN, kadın kolu başkanım, meclis üyelerim ve yönetici arkadaşlarım ile birlikte yaklaşık 3,5 saat duruşma salonunda kaldık.” CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse; yaptığı yazılı açıklamada; ” Tüm sanıkları dikkatle dinledim. Belkide dünyanın en mazlum ve de en masum insanları kendi yazmadıkları bir oyunun baş kahramanlarıydılar. Hakim sordu, onlar söylediler. Hakim ben olsaydım 9 sanık için de derhal beraat kararı verirdim. İçten ve samimi bir şekilde konuştular. Bu insanlar kimseye zarar vermediler. Mağdur olan onlar. Bu tesis Bursa’da değil de Güneydoğu’da her hangi bir yerde olsaydı çoktan yerle bir edilmişti.Salonda bir de İYİ partili arkadaşlarımız vardı. Bir de gazeteci bir arkadaşımız vardı.

Kimler yoktu. Sayalım; Akp ilçe yönetiminden kimse yoktu. Mhp ilçe yönetiminden de kimse yoktu. Belediye başkanı da yoktu. Ziraat odasından da kimse yoktu. Muhtarlardan, esnaflardan, kaymakamlıktan, sanayicilerden, ticaret borsası, ticaret odası, diğer kamu ve sivil toplum örgütlerinden kimse yoktu. Yenişehir’de 10 tane gazeteci var. 1’i hariç hiç biri yoktu.

Ey bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler, bencil ve bireysel çıkar hesabı içinde olanlar, Kirazlıyayla ve Yenişehir’e sırtını dönenler, duymazdan, görmezden gelenler, kafasını kuma gömenler, ahlakı parayla değişenler, bu mantık ve zihniyet sizi ziyana götürür. Çünkü; bir gün yılan size de dokunacaktır. Kirazlıyayla’da ayrıştırma tesisi ve atık barajı faaliyete geçtiğinde buradan yayılan kimyasallar ve zehir önce Barcın ve Demirboğa’yı sonra tüm Yenişehir’i etkileyecektir. Tarım, bitkiler, hayvanlar, tarih,turizm ve ticaret yok olacaktır. Yani buradan sadece Kirazlıyayla halkı değil, civar köyler, tüm Yenişehir, İznik hatta Bursa zarar görecektir. Neden bu haklı davada Kirazlıyayla insanını yalnız bırakıyorsunuz.Bu aymazlık neden? Bu vurdum duymazdık niye?Bu bencillik ve korku niye?Tarih bütün bunları kayıt edecektir. Gelecekte çocuklarınızın ve torunlarınızın yüzüne bakamayacaksınız.

Maden şirketine de şunu bir kez daha hatırlatmak isterim ki, 7 bilim insanının verdiği rapora rağmen mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermemiştir. Bu durum Kirazlıyayla halkında infiale neden olurken, Yenişehir ve Bursa da yaşayan çevreye duyarlı insanların vicdanlarını yaralamıştır. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Gün gelir buradaki yanlıştan da dönülür.İnsan hayatı en kıymetli madenden daha değerlidir. Kirazlıyayla insanı bu gün bir kez daha cesurca topraklarına sahip çıkmışlardır. Onlar saygıyı ve alkışı sonuna kadar hak ediyorlar. Ve biz de sonuna kadar onların yanında olacağız. Ahlâk ve vicdanı yok sayanlara, adaleti katledenlere ve bu duruma seyirci kalanlara şunu da söylemek gerekir ki, bir gün adalet size de lazım olacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>