Haberde Bursa

İYİ ORHANGAZİ; Türkiye’ye umut olduk

05.12.2022
282

İYİ Parti Orhangazi Kongresinde mevcut başkan İsmail Kaya delegenin teveccühünü kazanarak güven tazeledi. Kongreye TBMM Gurup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, GİK ve MDK Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. İlçe Başkanı İsmail Kaya; ” Cesurların demokrasi yolculuğu, duruşundan, cesaretinden, adaletinden taraflı tarafsız herkesin emin olduğu bulunduğu makamlarda hep haklının, doğrunun yanında olduğu için herkesin saygı duyduğu Türkiye’nin umudu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiyle birlikte başlayalı yaklaşık 7 yıl oldu.

Dillerin lal, gözlerin kör olduğu, koca koca adamların bacaklarının titrediği bir dönemde memleket sevdalısı cesur insan Her zaman olduğu gibi yanlış yapıyorsunuz dedi, derdi koltuk olanların karşısında dağ gibi durdu.

Çoğu insanın rahatı düşlediği bir konumda ve zamanda

O yollardaydı

Bu ülke için dertlenmiş ve derdine ortak arıyordu

Derdi memleket sevdasıydı…

Şahidi bizleriz, şahidi milyonlar …

Ne mutlu Türküm diyebilenlerin kalbinde Bu sevda

Binlerce yıldır vardı Asya bozkırlarında tüllenmiş, Anadolu da yeşermişti

Bu sevda uğruna nice canlar feda edilmiş Ne sevdalardan vazgeçilmişti

En son ocak Anadolu’da tüttürüldü Ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu

Türkiye’nin kurtuluşunda, Türkiye’nin kuruluşunda, Türkiye’nin yükselişinde,

Emek vermiş şehit düşmüş gazi olmuş milletimizin her bir ferdine ve hususiyetle

Bu kurtuluşa liderlik etmiş Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına Minnet ve şükranlarımı sunuyorum Rabbimden hepsi için sonsuz rahmet diliyorum

Bugün, işini, evini, ailesini bırakıp, yollara düşen, kutlu dava için burada toplanan

Mesele Türkiye ise, mesele memleket ise

Çıkarız, yürürüz, geliriz, diyen, çok değerli dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım

5 Ocak 2018 tarihinde Orhangazi İlçe Teşkilatını kurmak üzere görev yazımı aldığımda bir an bile tereddüte düşmedim. Bu memleket davasında onlarca yüzlerce binlerce yol arkadaşı bulacağımdan şüphe dahi etmedim. Açık yüreklilikle ifade ederim ki çaldığım hiçbir kapıdan olumsuz yanıt almadım.

Ülkemiz için hep birlikte yollara düştük

Niyetimiz belliydi Türkiye iyi olsun istedik

Ve olacakta Allah’ın izniyle. Buna yürekten inanıyorum

Artık kocaman bir aile büyük bir partiyiz Türkiye’ye umut olduk

Bu umudu başta genel başkanımız Sn. Meral Akşener ve yola ilk çıkanlar yeşertti

Huzurunuzda Gerek Türkiye’de Gerek Bursa’da Ve hususiyetle  Orhangazi’de Bu umuda Toprak olan Su olan Güneş olan Ve sıfırı bir eden Emektar Değerli dava arkadaşlarımıza, kuruluşumuzdan bugüne emek vermiş yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.

Emekleri çok değerli Allah hepsinden razı olsun

Bu vesileyle ebediyete intihal eden kurucu yöneticilerimizden değerli ağabeylerim Yusuf Şeker, Hayrullah Simitçi ye , Emine Sümbelli ablamıza üyelerimizden Kemal Tan amcamız, Remzi Berber amcamız, Rıdvan Yılmaz abimiz Fatma Gökçe teyzemiz başta olmak üzere her birine Allah’tan rahmet diliyorum.

Adalet ve vicdan için Hukuk için Demokrasi için Evrensel insan hakları için Birlik ve beraberlik için,

Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener hanımefendi tüm Türkiye’yi karış karış gezdi, geziyor. Az sayılarına rağmen Vekillerimiz ülkemizin her noktasına yetişiyor.

Değerli il başkanım Selçuk Türkoğlu Bursa’da geceyi gündüze bir etmiş d Bursa’nın dertleriyle dertleniyor, sorumluları uyarıyor. Çok iyi biliyoruz ki Bursa’yı yönetenler sabah kalktıklarında Selçuk Türkoğlu bugün ne diyecek acaba diye akşamı zor ediyor.

Varolsunlar bize de ilham oldular. Orhangazi teşkilatları olarak faaliyetlerimizin bir kısmını arkadaşımız sizlere arz etti. Görevimizdi, Orhangazili hemşerilerimizin bize vermiş olduğu muhalefet etme yetkisini makul siyaset anlayışımız ile sonuna kadar kullandık. Yılmadık yorulmadık. Doğru olanı söylemekten hiçbir zaman çekinmedik. Bulunduğu konum itibariyle, coğrafi yapısı, verimli toprakları, cennet gibi doğası, gelişmiş sanayisi, çalışkan insanlarıyla geniş imkanlara sahip bir ilçede yaşıyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz duruma baktığımızda Varlık içinde yokluğun tarifi sanırım bu olsa gerek.

Hemşerilerimize Orhangazi’nin durumunu uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok. Ancak çevre ilçelerden gelen misafirlerimiz için ilçemizden değil yönetenlerden birkaç örnek vermek isterim. Seçim çalışmalarında 100 projelik seçim vaadleriyle gezdikten sonra ilk meclis toplantısında ‘’sizlere maalesef kan ve göz yaşı vaadediyorum’’ diyerek borç edebiyatıyla göreve başlayan İlk icraat olarak tasarruf şovu yapmak için makam odasının lambalarını söndürerek aslında ampulün patladığını ilan eden bir belediye başkanı. Borcu bitireceğim diyerek gençlerden, ilçenin tanıtımından tasarruf eden marka değerlerimiz zeytin ve turşu festivallerini iptal eden turizm fuarlarında Bursa büyükşehir çadırlarında standı olmayan tek ilçe belediye başkanı,

Çevre ilçelerin yatırım projelerinde İznik’te göçebe oyunları, Gemlik’te otomotiv fabrikasının tabelalarının önünde fotoğraf vermeyi marifet sayan kendi mahalle muhtarlarına da göçebe oyunları için İznik’e yüzbinlerce insan gidecek yola tezgah kurun diyecek kadar vizyon sahibi bir belediye başkanı.

Tüm yetkilerini büyükşehire devretmeye can attığı için  25-30 milyon liralarla başlayan 7 yıl sonunda 100 milyon liraya ancak yarısı Büyükşehir tarafından bitirilen kültür merkezi açılışında adeta bende buradayım der gibi arkadan kafasını uzatıp fotoğraf karesine çıkmaya çalışan yetkisiz belediye başkanı.

Evet kıymetli misafirler maalesef ilçemizi yönetenlerin durumu bu, dinlerken tebessüm ettiren yaşarken acı çektiren bir tablo.

Basın biriminde 7 çalışanının bulunduğu belediye başkanının paylaşacak kendi faaliyeti  olmayınca sosyal medyadan değerli esnafımızın görüntülerini kısa film halinde paylaşmaya başlamış. Ancak ne hikmetse ilk seçtiği meslek grubu meslek olarak semer imalatçısı değerli bir esnafımız olmuş. Muhtemelen Kamu spotu olarak düşünmüş. Bu akaryakıt fiyatlarından sonra köylümüze tarlaya traktör değil afedersiniz at ile eşekle gidin demek istemiş olabilir.

Bu vizyonsuz beceriksiz yöneticiler yüzünden ilçe olarak Vakit kaybettik, geriye düştük, eksiklerimiz çoğaldı. Ancak karamsarlığa gerek yok. Artık İYİ Parti var. Ülkemiz İYİ Parti iktidarlarıyla tanıştığında, güzel Orhangazimiz iyi parti belediyeciliğiyle tanıştığında arayı hızla kapatacağımızın ilçemizi hak ettiği noktaya en kısa sürede getireceğimizin sözünü veriyoruz.

Kıymetli hazirun iyi partinin neferleri değerli üyeleri, gönüldaşlarım, dava arkadaşlarım sizlerin desteğiyle genel başkanımız sn Meral Akşener hanımefendinin rehberliğinde Orhangazi’mizde hemşerilerimizin sesi olduk. Hiçbir baskıdan iftiradan yılmadık yorulmadık. Dertleriyle dertlendik, çözümler ürettik. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. Yönetenleri çalışmaya zorladık. Yanlışlarına yanlış yapıyorsun dedik. Halkımızı bilgilendirdik. Hülasa testi daha fazla kırılmasın diye sorumlu muhalefet anlayışımızla hemşerilerimizin bize verdiği yetkiyi kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. Cevabını veremediğimiz hiçbir soru, hesabını veremediğimiz hiçbir faaliyetimiz olmadı. Bugüne kadar ki duruşumuz bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır.

Bugün eğer derdi olanın, çözüm arayanın gözleri bizi arıyorsa bu bize güç verir, onur verir, gurur verir. Sizlerden aldığımız güç ile bundan sonrada aynı cesaret aynı azimle çalışacağımızdan hiçbir baskı ve iftiradan korkmayacağımızdan bir adım bile geri adım atmayacağımızdan şüpheniz olmasın.

Yükümüz ağır biliyoruz, sorumluluklarımızın farkındayız.

Derdimiz de davamızda memleket sevdası Türkiye iyi olsun istiyoruz

Orhangazi iyi olsun diye Bursa iyi olsun diye Huzurunuzdayız

Ve bu milli şuurla çok çalışacağız Evlatlarımıza Daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalışacağız

Emanete sahip çıkmak için çalışacağız

Rabbim bu uzun yolda bizleri mahcup etmesin Dualarınızı bizden eksik etmeyin Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>