Haberde Bursa

İTALYAN PİZZALARI’NIN MANTARI BURSA’NIN ORMANLARINDAN GÖNDERİLİYOR.

02.06.2020
467

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; Bursa’nın tabiat harikası ormanlarında köylüler tarafında toplanan değerli mantarlar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Köylülerin ormandaki zorlu mantar hasadı görüldü. Covid-19 virüsüne karşı büyük mücadele veren İtalyanlar makarna üretemeyince bir süredir makarna ihtiyaçlarının ardından şimdi de Türkiye’den mantar ihraç etmeye başladı.

Mustafakemalpaşa ilçesinin sünlük köyü sakinleri geçimlerimi mantar toplayarak sağlıyor. Köylerinde yetişen 8 çeşit değerli mantarı Avcı gibi iz sürerek bulan köylüler mantarı toplamak için dağlarda 30 kilometre yol yürüyor. Sünlük köyü ormanlarında yetişen köylüler tarafından yılın 4 ayı toplanarak satılıyor. Köylüler en büyük gelir kapısı ayı mantarı olurken bu mantarlar İtalya’da pizzalarda kullanılıyor.

Ayı mantarını köylüler 25 TL’den satarken İtalya’da 30 avroya satılıyor. Köylünün bir diğer gelir kapısı ise “sarıkız mantarı” Bu mantar’da yurtdışında bir çok ülkeye gönderiliyor. Sarıkız mantarını köylüler tarafından 20 TL tarafından satılıyor. Köylüler bazı mevsimlerde günde 50 kiloya yakın mantar topluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>