Haberde Bursa

İstanbul Caddesi’nde Dönüşüm “Vicdanlı” Olmalı!

04.04.2021
443

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Caddesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalara örnek oluşturması beklenen dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları başladı. Bölgedeki plansız ve düzensiz yapılaşmanın tamamen ortadan kalkması için örnek oluşturacak ve kat karşılığı gerçekleştirilecek projenin 24 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

11 bin 269 metrekare alanda gerçekleştirilecek projede 193 adet konut, 118 adet ofis ve 30 adet dükkan bulunuyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bu proje bundan sonra İstanbul Caddesi’nde yapılacak çalışmalar için de örnek oluşturacak. Bu nedenle projenin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Yine bu caddemize hem ulaşım anlamında hem de estetik görüntü anlamıyla değer katacak T2 tramvay hattımızla ilgili çalışmalar da hızla devam ediyor. İstanbul Caddesi bu dönüşüm çalışmalarıyla Bursa’nın gerçek vitrini haline gelecek” dedi.

Aktaş’ın açıklamalarına tepki Gelecek Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı’ndan sert tonda geldi. Gelecek Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Çakmaker; “Pandeminin ağır ekonomik çarkları arasında vatandaşımız ekmek parası dahi bulamazken, 3 kez satışa çıkartılan her seferinde de yüzde 20-25 iskonto yapılmasına rağmen, kupon araziye inşaatı yapacak bir müteahhit bulmadıkları için kar payı ortaklığı ile inşaatı Büyükşehir üstlendi. Görünüyor ki; firma inşaatı bitirdikten sonra Türkiye’nin en borçlu belediyesinden inşaata gömdüğü parayı döviz karşılığı isteyecek! Belediyelerin görevi vatandaşına konut ve ofis yapmak değildir! Belediyelerin mali durumu pandeminin getirdiği şartlar nedeni ile daralmıştır. Gelecek Parti Teşkilatları günümüzün yükselen tek sektörü olma ünvanını hiç bir kuruma kaptırmayan inşaat sektörünün belediyeler kanalı ile iyiden iyiye şişirilmesine karşıdır. Belediyelerin asli görevi, hizmet tanımı bellidir. Konut yapma işi TOKİ’ye ait olup onlarda sadece sosyal konut inşaat eder. Söz konusu alan İstanbul Caddesi’nde 5 mahallenin birleştiği bir kavşakta olup, bölgenin yeşil alan ihtiyacı düşünüldüğünde o gereksimi karşılayabilecek bir özelliği bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek ve yoğunluklu lüks inşaata yelken verdiği kat planlarının görseline bakıldığında anlaşılmaktadır. O nedenle de bu konu tartışmaya açıktır.  Geçmiş yıllarda İstanbul Caddesi’ni 4 bölümde emsal artışını 1,00-1,75-2,25 ve 3,00 olarak verildiği ve bu kararın da bazı kurumlar tarafından mahkemeye verilerek durdurulduğu unutulmamalıdır. Osmangazi’nin gerdanlığı olan İstanbul Cadddesi ise bugün itibari ile birçok binanın yükseliği tartışma konusudur. Geçmişte tek katlı iş yerleri olan bu caddeye hızla yerleşim birimlerinin kaydırıldığı, T2 Hattı ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığı düşünüldüğünde İstanbul Caddesi’nin Bursa için önemi daha da artmaktadır. Osmangazi Belediye Meclisi’nin söz hakkı olmadığı bir İstanbul Caddesi istemiyoruz! Gelecek Kadroları birkaç kişinin menfaatini değil, vatandaşlarının huzurunu ve menfaatini düşünür. Gelecek günler Osmangazililerin en mutlu dönemi olacak.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>