Haberde Bursa

“İLÇEMİZ SAKİNLERİ HASTANE KONUSUNDA ZOR DURUMDA KALACAK”

12.11.2022
258

Yeniden Refah Partisi Çiftlikköy İlçe başkanı Temel Yaşar Karaman yaptığı açıklamada ; “Elimizde olan mevcut iki devlet hastanesini de kaybettik. 400 Yataklı Devlet Hastanesi Yalova ilimiz adına güzel bir adım olsa da Çiftlikköy ilçemiz adına sorun haline gelmeye başladı. Yaşlılarımız, engelli vatandaşlarımız ve tüm hemşerilerimiz hastaneye ulaşım konusunda zor anlar yaşıyor. Çiftlikköy ilçemizdeki bu sorun büyümeden biran önce çözülmesi gerekir.


Yıllardır atıl bir şekilde duran ve uyuşturucu madde kullanan kişilerin mekanı olan ; ”Etibank” arazisi artık değerlendirilmelidir. Bu değerlendirmede duyumlarımıza göre Vakıf üniversite binasıdır. Fakat Çiftlikköy ilçemizin öncelikli sorunu ne Üniversite ne de Kongre Merkezi değildir. Hastane ulaşımı şimdiden ilçemiz halkı için sorun oluşturmaya başladı. Özellikle minibüs güzergahımız bizleri merkezde bulunan Hastane binasına ulaşımda zorluyor. Hastaneye giden vatandaşlarımızın sağlık yönünden yaşadığı sorunlarla beraber ulaşım zorluğu şimdiden çekilmez bir hal alıyor.

Daha önceden yapılan üst ölçekli planlarda 2070 yılına kadar Çiftlikköy ilçe nüfusunun Yalova Merkez İlçeyi geçeceği devlet tarafından vurgulanmıştı. İlçemize kurulan Organize Sanayi Bölgeleri nüfus yoğunluğunu arttıran en önemli etkenlerden olmaktadır. Organize Sanayide çalışan vatandaşlarımız ulaşım kolaylığı olduğundan ikamet için genellikle Çiftlikköy ilçemizi tercih etmektedir. Bu nüfus artışı Sanayi bölgelerindeki kurulan fabrikalar artış gösterdikçe paralel olarak her geçen gün artmaktadır.

Ayrıca ; Etibank arazine kurulacak hastane binası sadece Çiftlikköy halkına değil çevre beldeler ve köylere de alternatif sağlacaktır. Minibüs güzergahı üzerinde bulunacağı için örnek verecek olursak Altınova Tavşanlı’daki ve ya Havuzdere köyündeki vatandaşımıza da fayda sağlayacaktır. Hatta Merkez ilçe İsmet paşa mahallesine bile hitap edecektir. 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin açıklandığı süreden ancak 4-5 yıl gibi bir süre geçtikten sonra faaliyete geçtiğini göz önüne alırsak. Etibank sosyal tesislerinin gerekli imar değişiklikleri ve tahsisleri bir an önce yapılmalıdır. Süreç geç olmadan başlamalıdır. ÇİFTLİKKÖY’ÜN EN BÜYÜK İHTİYACI HASTANE BİNASIDIR.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>