Haberde Bursa

Herşeyin Farkındayız! Negahan Alçı Kendini Yormasın!

25.02.2021
883

“Nagehan Alçı bilmeli ki, Bursa gibi manevi değeri tartışılmaz bir şehir hakkında yorum yaparken daha dikkatli olunmalı. Bursa, Nagehan Alçı’nın yazıları ile istikamet verilebilecek bir şehir değildir!” Bursa’nın yakından tanıdığı geçmişte gazetecilik de yapan Keles Belediye Meclis Üyesi Sedat Akar bu sözlerle son günlerde Bursa Gündemi’nde yer alan konuyu sosyal medyasına taşıdı.

Akar; “Bursa, AK Parti’nin başından beri büyük bir üstünlüğe sahip olduğu bir ilimiz. AK Parti’nin oyu 2007 sonrasında il genelinde yüzde 45 ve üstünde seyretmiş. 24 Haziran 2018 seçimindeki oran yüzde 46.01…
Kâğıt üstünde MHP’nin de yüzde 10.81’lik oyu eklendiğinde, ‘Cumhur İttifakı’nın etkili bir şekilde oyunu arttıracağı bir senaryoda AK Parti adayı Alinur Aktaş’ın çok zorlanmadan, hatta fark atarak kazanması beklenirdi ama öyle olmadı. Geçen genel seçimde AK Parti’nin Bursa’da 871 bin dolayındaki oyuna karşılık, CHP’nin oyu, yaklaşık 433 binle bunun neredeyse yarısı kadardı. ‘Millet ittifakı’ adayı Bozbey’in kazanabilmesi için bu oyu iki katına çıkartması gerekiyordu. Bu neredeyse oldu. Bozbey, yüzde 96.62 oranında rekor bir artışla 851 bin oya çıktı. ‘Cumhur İttifakı’nı temsil eden AK Partili Aktaş ise oy oranını ancak yüzde 3’lük bir artışla 898 bin oya çıkarabildi. Sonuçta bizim insanımız sandık başına gittiğinde vicdanını dinler ona göre oyunu kullanır. Kimsenin kuşkusu olmasın BURSA HERŞEYİN FARKINDA! Aslında bu iş, dağın görünen tarafı… Birde görünmeyen tarafı var. O da dönemin CHP Bursa İl başkanının, adaya ve sandığa sahip çıkmaması, ben o konuyu açmayacağım. O bizim örgüt içi meselemiz…” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>