Haberde Bursa

Hangi Sevdandan Bahsediyorsun Aktaş?

27.06.2020
420

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban tarafından yapılan hizmetleri eleştirdi, Hükümet ve Bakanlıkları uyardı. Büyükışıklar; “Biz İnegöl’ün sorunları konusunda İnegöl’de gündemi belirleyen siyasi parti konumundayız. Biz ne zaman bir noktaya dokunan basın açıklaması yapsak diğer siyasi partilerde sonrasında bizim açıklamalarımızı doğrulayan ve tekrar eden açıklamalar yapmaktadır. Bu da Demokratik Sol Partinin siyaseti ve gündemi doğru okuduğunun ve analiz ettiğinin ispatıdır.

Dün akşam Sayın Belediye Başkanı Alper Taban’ı canlı yayın boyunca dinledim. Kendisi sanki Belediyeyi başka bir siyasi partiden devralmış gibi İnşallah, Maşallah, Allah’ın izni ile veya bütçe bulursak mutlaka gerçekleştirmek istiyoruz gibi açıklamalar yaptı. Fakat yayın boyunca dikkat ettim elle tutulur şunu yaptık dediği bir konuya rastlamadım. Sayın Başkan 2005 yılından bugüne kadar 15 yıldır AKP içerisinde siyaset yapmaktadır.  Birçok kademede yetkili olarak görev almış bir siyasetçidir. 8 Kasım 2017’den bugüne kadarda Belediye Başkanıdır. Sanki 31 Mart seçimlerinde yeni seçilmiş bir Başkanmış gibi konuşmuştur. 20 yıldır AKP olarak Belediye elinizde.

Bir diğer konuda Sayın Başkan projeler için “Fayda Maliyet Analizine bakarım eğer fayda sağlamayacak ise vazgeçerim” dedi. Şimdi buradan soruyorum. Fayda Maliyet Analizine bakarsak İnegöl’ün göbeğinde bir ucube halinde duran 02 Mart 2016’da startını verdiğiniz, 200 bin TL ödülle başlattığınız, 4 yıldır İnegöl’e zarar yazan SARAY sevdanızdan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

Çöp meselesi ile ilgili Sayın Alper Taban bu tesisin İnegöl’e faydalı olduğunu ve gelir getireceğini söylüyorsunuz. Ben buradan sizlere bir haber okuyacağım. Nedir bu haber İzmir Mendereste AKP İlçe Başkanının halk ile yaptığı basın açıklamasıdır. Ne diyor AKP Menderes İlçe Başkanı “Menderes’e ÇÖPLÜK yaptırmayacağız. Biz ilçeyi çöplüğe çevirmelerine izin vermiyoruz. Menderes Belediye Başkanını ve meclis üyelerini kınıyorum. İzmir B.Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yapmak istediği katı atık tesisine Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da ÇANAK tutuyor.” Bu sözler sizin Menderes AKP İlçe Başkanınıza ait. Şimdi bende buradan size soruyorum. Sizin kendi ilçe Başkanınınızın üslubu ile Sayın Alper Taban Bursa B.Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a siz ÇANAK mı tutuyorsunuz ?

Ayrıca 2018’de mevcut şirkete verilen bir katı atık tesisi mevcut. Bu şirkete siz iş garantisi mi verdiniz ? Mevcut şirket 2015 yılında 50 bin TL bütçe ile kurulmuş ve 2018 yılına kadar kendi halinde bir şirketmiş. 30 Temmuz 2018’de şirket el değiştirmiş. Ünlü bir Mobilya Markası şirketi devir almış ama önemli kısmı şu şirketin tüm ortakları Mobilya şirketini ailesinden fakat bir ortak sonradan şirket ortaklığına Bursa’dan bir arkadaş dahil ediliyor. Bu arkadaş 90’lı yılların başında U.Ü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun. Peki ilginç olan ne aynı fakülteden, aynı yıllarda Sayın Aktaş’ta mezun. Sayın Aktaş’ın bu kişi ile samimiyeti ve arkadaşlığı da tüm Bursa tarafından biliniyor. Bu kişini İnegöl Katı Atık Tesisini işleten şirkete sonrada ortak olması da tesadüf müdür? Dolayısı il bunlara bakınca doğu Bursa çöpünün İnegöl’e getirilerek şirketin iş potansiyelinin artırılması konusu ister istemez akla geliyor.

Bunları da geçelim konuya şu açıdan bakalım. Hali hazırda bu tesis İznik, Yenişehir ve İnegöl’ün atıklarını arıtıyor ve çöpten elektrik üretiyor. Peki nasıl üretiyor. Çöpten elde edilen yanıcı gazlar ile türbinleri çalıştıracak ısı enerjisi elde ediliyor. Haliyle bu esnada bir atık salınım hava açığa çıkıyor. Zaten İnegöl’ün mevcutta havası yeterince kirli. Siz birde Doğu Bursa’nın 1,5 Milyon nüfusunun atığını bu tesise getirerek daha da fazla havayı kirletmiş olacaksınız. Bu tesis ne kadar iyi denetleniyor. Bunun hesabını kim verecek.

Sayın Alper Taban “Biz bir yılda çöp toplamayı taşerondan alarak hem daha titiz temizlik yaptık. Taşeron zamanında temizlenmiyordu. Hem de 28 iş makinası alıp bunlarında bir kuruş kredi almadan sahibi olduk. Kar ettik. Buradan tüm Başkanlara çağrımdır. Gelin sistemi görün sizde aynısını yapın.” Açıklamasında bulundu. 16 yıldır siz ve Sayın Aktaş İnegöl Belediyesini idare ediyorsunuz. Bu açıklamanızla aslında farkında olmadan kendi verdiğiniz zararı itiraf ediyorsunuz. O zaman size soruyorum 15 yıl taşeronda bırakarak yılda 28 araçtan 420 araç zararın hesabını kim verecek. Eskiden İnegöl Belediyesi kendi çöpünü kendi topluyordu. Taşeronlara işleri siz verdiniz. Şimdi bununla övünüyorsunuz. Kamu zararı ne olacak? 15 yıl İnegöl’ü pis yönettiğinizi de kabul mü ediyorsunuz?

Sayın Taban siz bulunduğunu makamda İnegöl’ün faydası için orada çalışmak zorundasınız. Sayın Aktaş’ta İnegöl’ün faydası için çalışmak durumunda. Ama geldiğimiz noktada çöplük meselesi, altyapı meselesi vb. birçok konuya baktığımızda bunların hiçbirisi İnegöl faydası nispetinde değil. Bize söyleyin taşerona çöp toplatma, belediye sarayı, projelerini çizdirip kazma dahi vurmadığını fuar alanı gibi konulardan İnegöl Belediyesini kaç para zarar ettirdiniz?

Şimdi de Bursa’nın borcuna karşılık Nilüferden arsa kabul ediyorsunuz. Belediyemiz emlakçımı? Bu arsalar 15 milyon ediyor mu? Ediyorsa Bursa kendisi satsın bizim Belediyemize borcunu ödesin. Neden biz arsa alıyoruz. Nilüferde İnegöllülere tatil köyümü yapacaksınız?

Sayın Aktaş bizim İNEGÖL SEVDAMIZ var diyor. Biz 13,5 yıl İnegöl’ü yönettiniz hiçbir sevdanızı göremedik. Şimdi de  2017 den bugüne Bursa’yı yönetiyorsunuz yine İnegöl’e hiçbir sevdanızı göremedik. Siz2017’den beri Bursa Büyükşehir Belediyesinin başındasınız. Bize İnegöl için Bursa’dan da elle tutulur şu büyük işi getirdim diye bir şey söyleyin. Klasik olması gereken hizmetleri çıkıp anlatıyorsunuz. İnegöl’ün veya Bursa’nın 50 yılına 100 yılına ışık tutacak ne yaptınız? Büyük proje nedir biliyor musunuz. 50 yıldır kazma vurulmayan ve 25 yılının sizin anlayışınızın yönetiminde geçtiği altyapıyı kökten yenilemektir. Büyük proje nedir biliyor musunuz ? İnegöl Sporun Şampiyon olabilmesi için o yarım kalan tesisleri bir an önce bitirmeniz ve İnegöl Spor Stadını yapmanızdır.

İnegöl ve Bursa halkına buradan seslenmek istiyorum. Yapılan işler sıradan olması gereken belediyeni asli görevleridir. Ekstra büyük işler değildir. Burada önemli olan halkın teveccühü ve ne düşündüğüdür. Bunlar çözülmeyecek sorunlar değildir. Halkımız Demokratik Sol Partiye yerelde ve genelde yetki verirse biz hem bu sorunları çözecek projeleri bir bir hayata geçiririz. Hemde hiç korkmadan geriye dönük yanlış yapılan işlerinde üstüne gideriz. Halkımız müsterih olsun. Hepinize çok teşekkür ediyor ve hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>