Haberde Bursa

GELECEK YILDIRIM; “İlçemize Denizi Getiren Belediye Yönetimini Tebrik Ederim!”

14.08.2022
717

Bursa’da bir saat süren sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Alt geçitlerde oluşan su birikintisi uzun araç kuyruğuna yol açarken 15’e yakın ev ve iş yerinde su baskını meydana geldi.

Son zamanlarda Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış, Bursa’da da kendisini gösterdi.

Yıldırım, Kestel, İnegöl, Orhangazi, Harmancık, Orhaneli ve Yenişehir ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Alt geçitlerde su birikti

Saat 17.00 sıralarında başlayan ve bir saat süren sağanak yağış nedeniyle özellikle alt geçitlerde biriken yağmur suları uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Evleri su bastı

Ekili bahçelerin de etkilendiği sağanak yağmur nedeniyle 15’e yakın ev ve işyerlerinde su baskını yaşandı.

GELECEK PARTİ YILDIRIM İLÇE BAŞKANI ERCAN SÖNMEZ….

Pazartesiye kadar yağış etkili olacak

En fazla yağışın, metrekareye 17 kilo ile Yıldırım ilçesinde gerçekleştiğini belirten meteoroloji yetkilileri, yağışların pazartesi sabah tekrar etkili olacağını açıkladı.

Gelecek Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ercan Sönmez; “Afet dönemleri son yıllarda can yakacak noktalara geldi. AFAD vatandaşa “Tedbirinizi Alın” diye uyarı mesajı atıyor. Vatandaş tedbirini nasıl alsın? Devletin kurumları 20 yıldır uyuyorsa vatandaş ne yapsın? İnsanlar cadde ve sokaklardan geçmek için çaresiz kaldı. Yıldırım’da oturan vatandaşlarımız dereye dönen caddelerden geçmek için profosyonel yüzücümü olmaları mı lazım yada feribot seferleri mi yapalım! Betonlaşmanın 20 yıl sonra getirdiği hazin sonuçtur bu yaşananlar. İlçe esnafının uğradığı maddi kaybı hiç gündeme bile getirmiyorum! Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi’nin yetki ve sorumlulukları içinde bulunan BATÇIK’ları 20 yıl sonra adeta şelaleye çevirmesi, belediyelerin yaşadığı çaresizliğin getirdiği noktadır. 700 bin insanımızın yaşadığı ilçemizde bu saatten sonra her afet yaşandığı zaman can ve mal güvenliğinin olmadığının fotoğrafını dün yaşayarak gördük! Genelde ve yerelde liyakatli kadroların iş başı yapma zamanı gelmiştir. Gelecek günler daha güzel geçecek!” dedi.

Bursa da sağanak hayatı olumsuz etkiledi #1

Bursa da sağanak hayatı olumsuz etkiledi #2

Bursa da sağanak hayatı olumsuz etkiledi #3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>