Haberde Bursa

Enseye Göre İŞ!

15.06.2020
504

Geçmiş dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Cemil Aydın; “Liyakat. Arapça kökenli bir kavram. Türk Dil Kurumu sözlüğünde ” Bir kimsenin kendisine iş verilmeye uygunluk, yaraşırlık durumu” olarak tanımlanıyor.

Diğer bir deyişle “işi ehline vermek” İnanç değerlerimizin de ifade ettiği şekilde. Aslında liyakat kavramının temelinde hak ve adalet vurgusu vardır. Liyakat, hak ve adalet birbirini tamamlar. Verimlilik, işleyiş sistemi, hakkaniyetli iş dağıtımı, kar zarar, fayda maliyet sağlaması açısından liyakat ciddi önem taşımaktadır.
Gelişmiş ülkelerde, başarılı şirket yapılarında liyakatı esas alan istihdam modeli göze çarpan ve vazgeçilmez bir gerçektir. Buradan yola çıkarak; Son yıllarda kamu kurumlarına yapılan atamalara baktığımızda liyakat yerine siyasi tercihin ve adam kayırmacılıgın öne çıktığı görülmektedir.
Sporcunun, siyasetçinin eğitim, lisans ve doktora sürecinde hiç tanışmadığı branşlarda yönetici olarak kamu kurumlarına atanması vicdanları yaralamaktadır.
Güreşte dünya şampiyonu olan milli sporcunun, siyasi eskilerinin, asker emeklisi paşaların ( özellikle geçmiş dönemlerde) dolar, faiz, swap kavgası ve yönetme mücadelesi verdiğimiz geçmiş ve bu günlerde arka arkaya kamu bankalarına yönetim kurulu üyesi olarak atanmasının mesleki ve bilimsel bir gerekçesi olamaz.
Vicdanlar yaralanıyor haberiniz olsun.
 
58. Şu bir gerçek ki Allah, size emanet (ve iş)leri mutlaka ehline (İslâm’a göre ahlâkı sağlam, yeteneklilere)2 vermenizi, insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz Allah, (her şeyi) işiten ve görendir. Nisâ Sûresi / 58.Ayet
 
Hadisi şerîflerde de işi ehline veriniz buyuruluyor.işin ehli de ahlâkı daha güzel olandan tercih edilir.” ifadelerini kullandı. 
 
 
 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>