Haberde Bursa

Emeklileri Her Seferinde Neden Mahkeme Kapılarına Sürüklüyorsunuz?

30.05.2021
366

“Daha önceleri de bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunduğumuz üzere, geçmişten bu yana Emekli Sendikalarının varlığı ve örgütlenmesi süreçlerine yönelik Hukuksal konumu ile ilgili bizzat iktidar eliyle kurguladıkları sistem içerisinde bizlerin oluşturduğu örgütsel sendikal yapılarımızı kapatma dahil, her türlü hak arama ve insanca yaşam haklarımızı savunmak adına vermeye çalıştığımız örgütlü Sendikal mücadelemizi engelleyip, bizleri susturma, sindirme ve yıldırma uğraşlarını devam ettirmektedirler.” Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube ve bağlı ilçe Temsilciliklerimiz adına Günay Onayman bir basın açıklaması yaptı. Keskin ifadeler ile yöneticilere seslenen Onayman; “Sözde yasaları ve hukuku kendilerine göre yorumlayıp, bizlerin sendikal çatı altında örgütsel faaliyetlerimizi engellemeye ve kurumlarımızı kapatmaya yönelik uygulamalarıyla Emeklileri mahkeme kapılarına sürükleyenlere diyoruz ki;

*Yıllardır Ülkemizi temsilen gelmiş, geçmiş tüm hükümetlerin yetkilileri ve ya bakanları olarak katıldığınız Uluslararası düzenlenen toplantılarda alınan kararların altında sizlerin imzalarınızla onayladığınız “HERKESİN SENDİKA KURMAK ve ÜYE OLMAK hakkını içeren belgeleri yok mu sayıyorsunuz!.

*Bu belgelerde ki imzalarınız Türkiye adına bağlayıcılık taşımakta olup, niye ülkemize döndüğünüzde o belgelere uygun İç Hukukta yer alması gereken düzenlemeleri yerine getirmediniz!.

*Kaldı ki sizin yerine getirmediğiniz bu düzenlemeler karşısında Anayasamızın 90. Md. der ki; Usulüne göre yürürlüğe konulmuş Milletlerarası antlaşmalar Kanun hükmündedir” ve yine son Anayasa değişikliğinde bu maddeye eklenen diğer bir fıkrada da “Temel hak ve özgürlüklere ilişkin Uluslararası antlaşmalarla İç Yasaların ayni konuda farklı esaslar içermesi durumunda, Uluslararası antlaşmalar hüküm teşkil eder” denildiğini görmemezlikten mi geliyorsunuz!.

*Temel hak ve özgürlüklere ilişkin tüm uluslararası belgelerde “Sendikalaşma hakkı, bir insan hakkı olarak ayrımsız herkese tanınmıştır. Bu güne kadar altında imzalarınız bulunan tüm bu antlaşmalar taraf olmuş Türkiye Cumhuriyetini bağlamaktadır.

*Yine ayrıca hiçbir Anayasa ve Yasal düzenlemelerde “Emekliler Sendika Kuramaz” diye karşı bir yasal hüküm de yoktur. Dolayısıyla usulüne göre kurulmuş Tüm Emekliler Sendikamız “Yasaldır, Meşrudur ve Haklıdır.

Şimdi buradan bu ülkeyi yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz ki, kendi niyetlerinize göre düzenleyip, yorumladığınız bir kısım sözde yasal düzenlemeleri öne sürerek, yargı kararlarını yanlış ve eksik çıkmasına yol açan böylesi kararlarla biz milyonlarca emeklilerin haklı ve meşru örgütlü Sendikal mücadelesinden asla vazgeçiremeyeceksiniz. Biz Emekliler, açlık ve yoksulluk altında yaşam koşullarına mahkûm değiliz, Bizler kağıt üzerinde emekli olduk, ancak haklar ve demokrasi mücadelesinden emekli olmuyoruz diyerek sendikamıza, yani bizi bir araya getiren örgütlülüğümüze ve yaşam haklarımıza sahip çıkmaya kararlıyız.. Yargı süreci devam ediyor, iç hukuk yolları tükenmedi, sendikal örgütlülüğümüz ve faaliyetlerimiz sürüyor, sürecek. Yılmıyoruz, Susmuyoruz ve elbette biz kazanacağız..” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>