Haberde Bursa

DEVA’dan ittifak yorumu…

09.03.2021
559

DEVA Partisi’nin birinci kuruluş yıldönümünde memleketi Bursa’da bir dizi temasta bulunan Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, partisinin il başkanlığında kameraların karşısına geçti. Türkiye’yi çıkmaza sokan siyaset anlayışını reddettiklerini belirten Dalgın, herkesi kucaklayacak, somut çözümler ve ilkelere dayalı ana akım bir siyaset anlayışını benimsediklerini söyledi.

Bursa’da bir dizi ziyarette bulunan, Kapalıçarşı ve Hanlar Bölgesi’nde vatandaş ve esnafla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, daha sonra partisinin il başkanlığında teşkilat mensupları ile buluştu.

DEVA Partisi’nin kuruluş amacı ve siyaset yapma biçimine dikkat çeken Dalgın, şöyle konuştu;

“PARTİMİZİN 1. YILINI KUTLUYORUZ”

‘’Bugün partimizin 1. yılını kutluyoruz. Geçen sene yola çıktığımızda sadece siyasi parti değil, yeni bir siyaset yapma biçimine ihtiyaç vardı. Biz de böyle bir yol çizdik. Somut çözümler ve belli ilkelere dayalı siyasete ihtiyacı vardı Türkiye’nin. Herkes bugün sahada vatandaşı esnafı dinliyor.”

Türkiye’yi çıkmaza sokan siyaset anlayışını reddettiklerini söyleyen Dalgın, şöyle devam etti;

“TÜRKİYE’Yİ ÇIKMAZA SOKAN SİYASETİ REDDEDİYORUZ”

“Yeni siyaset derken de Türkiye’de siyaset bağırarak yapılıyor. Millet bundan bıktı ve bununla bir yere gidilemediği görüldü. Sadece Bursa’da değil birçok şehirde dokunduğumuz yerlerde etkisini gördük. Yol arkadaşlarımız hep sahada. Biz bu yolda devam edeceğiz. Türkiye’yi çıkmaza sokan siyaseti reddediliyoruz.”

“HERKESİ KUCAKLAYACAK ANA AKIM SİYASET”

“Siyasi yelpazemiz ana akım siyaset olarak kuruldu. Türkiye’de siyasi yelpazeye baktığımızda herkes başka köşe tutuyor. Türkiyenin ihtiyacı olan herkesi kucaklayacak bir ana akım siyaset lazım. Ana akım olarak çıktığımız yolda herkesi kapsaması lazım. Farklılığımızı ve yeniliğimizi böyle ortaya koyuyoruz.’’

Dalgın, herhangi bir ittifakta yer alıp almayacakları konusunda ise şunları söyledi;

DEVA PARTİSİ İTTİFAKLARA NASIL BAKIYOR?

“İttifak konusunda bir düşüncemiz yok. Seçim zamanı konuşmamız gereken bir konu. Biz zaten 1 yıllık partiyiz. Bizim amacımız her toplum kesimiyle buluşmak. Şu an herhangi bir ittifağın parçası olmak istemiyoruz. Milletle kendi aramızda birleşmek istiyoruz. Türkiye’yi ilgilendiren konularda meşru her siyasi partisiyle birebir temas yapacağız. 83 milyona hitap eden partiyiz. Bir grubun parçası olarak gözükmeyeceğiz.”

Dalgın, mevcut sistem üzerinden eleştirilerini ise şöyle sürdürdü:

“PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN SONUÇLARI ORTADA”

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Partili cumhurbaşkanı sistemi zaten netice ortada. Türkiye’nin bugün nerede olduğu belli. Ekonomide, hukukta, demokraside belli.”

Dalgın, HDP’nin kapatılması tartışmaları ile ilgili de şu mesajları verdi;

HDP’NİN KAPATILMASI TARTIŞMALARI

“Bir partinin kapatıp kapatılmaması yargının kararı. Bu konu hakkında yorum yapmak garip bir durum. Kuvvetler ayrıcalığına inanıyorsak kapatılıp kapatılmaması diye yorum yapılamaz. Bütün vatandaşları kapsayacak siyasetimiz var bizim. Kürt sorunu hakkında iki meseleyi ayırmamız gerekiyor. Türkiye’nin terör sorunu ve kürt sorunu var. Vatandaşlarımızın hakları.  Vatandaşların hakları tanımlanmalı. 83 milyonun böyle bir hakkı var. 40 senedir uğraştığımız terör, onda da sonuna kadar mücadele etmek zorundayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>