Haberde Bursa

CHP İKTİDARINDA HER MAHALLEDE HERKESE SAĞLIKLI SPOR İÇİN “KATLI” TESİS…

10.04.2021
224

“Kitle sporu için Spor Bakanlığı bütçesi ile desteklenen her mahalleye üst üste spor salonları yapacağız.” CHP Nilüfer İlçe üyesi Emekli Beden Eğitim Öğretmeni- Kayak Antrenörü ve Kayak Öğretmeni Mehmet Morsümbül’den dikkat çeken öneri. Morsümbül; “Her ilin, her mahallede halka parasız sporla sağlık, gençlere mahallelerde iş fırsatı verecek olan projenin Avrupa da benzerleri var. Bu nedenle de tartışılabilir ve uygulanabilir tarafları da oldukça fazla.
Her gün 06.00- 23.00 arasında haftada 6 gün spor,1 gün dinlenme, yılda 11 ay spor,1 ay dinlenme ortamında her mahallerde engelli ve engelsiz her kişiye bilimsel çalışma ortamında parasız kitle sporu yapma ortamı hazırlayacağız, hastalıkları azaltacağız.

Bu projemde geçlere iş, her branşta antrenörlük belgesi olan bayan ve erkek antrenörlere, beden eğitimi öğretmenlerine, doktorlara, psikologlara, hemşirelere, güvenlik görevlilerine, temizlik işlerini yapanlara, kadrolu olarak mahallerinde iş bulma ortamı yaratarak, işsizliği azaltacağız. Dünyada üst üste diyebileceğimiz katlı spor salonları var. Bursa Nilüfer ilçede Nilpark ta, apartman dairesi gibi üst üste spor salonları var. Bu projelerimin gelir kaynakları ve anayasaya uygun yasal hazır. Belediyelerimiz bu projenin gerçekleştirilmesinde öncü olabilir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>