Haberde Bursa

Çelik Palas Bursa’nın Siluetini Bozduğu İçin Yıkılıyorsa Diğer Yükselen Binalar Ne Olacak?

29.03.2021
344

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Çekirge Teras Projesi ağır aksak ilerliyor. 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında Ağustos 2020’de başlatılan yıkım çalışmalarında yaklaşık 7 ay geride kaldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gerek Tower Plaza gerekse de Çelik Palas Oteli ek binalarının kaldırılmasının yıllardır gündemde olduğunu hatırlatarak, hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çekirge’de kent silüetini bozan otel ek binalarının yıkım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Aktaş, “Bu binalar tamamlanamadığı için yıllardır atıl halde duruyordu. Bursa’mızın siluetini bozan binaların kaldırılması ve bölgenin halkımıza açılması için önemli bir adım atıldı. Çekirge Teras Projesi’ne verdikleri destek nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Yıkımlar tamamlandığında bünyesinde otopark, millet kıraathanesi, kültüphane, seyir terası ve sosyal tesisler bulunan ayrıcalıklı bir millet bahçesini Bursa’mıza kazandırmış olacağız” dedi.

Aktaş’ın açıklamalarına yüksek perdeden itiraz DSP Bursa Örgütü’nden geldi. DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; Aktaş’a yüksek volümle cevap verdi. Başkan Akıncı; “1970’li yıllarda Bursa’ya başlayan göçler, plansız kentleşme ile Bursa’yı metropol bir köye döndürmüştür. Eskiden Ankara para gönderirdi, kendi göbeğimizi aldığımız para ile kendimiz keserdik. Şimdi; onu da yapmıyor, yıkım işlemini bile Ankara’dan gönderdiği kendi ekibi ile gerçekleştiriyor. Neden böyle oldu, kendi partisinin belediye başkanına mı güvenmiyor? Böyle ise bu çok büyük bir skandal! sayın Aktaş 2019 seçim vaatlerinde Bursa için birçok vaatte bulundu. Geldiğimiz noktada sadece 3’ü Bakanlık desteği ile gerçekleşti. Osmanlı’nın bize miras bıraktığı şehirde en pahalı suyu, en pahalı ulaşımı, en pahalı ekmeği yediğimiz halde hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz. Kamu hizmetleri için arsa üretmekte zorlanan, yeşil alan açmak için atıl binaları yıkmak zorunda kalan Büyükşehir, Bakanlık marifeti ile Çelik Palas için kullandığı deyimi tekrar hatırlatmak isterim. Kentin silüetini bozduğu için bir binanın yıkım kararını alıyorsan Kent Merkezi olmak üzere şehrin her noktasına dağılmış yüzlerde gökdeleni ne yapacaksın! Onları da aynı gerekçe ile yıkman lazım. Çelik Palas örneğinde olduğu gibi bu binaları da yıkmaya kalksan her halde bir 20 sene sürer. İktidarınızın anlayışı olan kupon arazi ile ranta döndürme hayallerinizi bir kenara iterek şehrin çarpık kentleşme dramına son verin! Bu şehrin koltuğuna oturacağınız 3 yılda altyapı, ulaşım, eğitim, sağlık sorunlarını gerçekten çözmek istiyorsanız tüm partileri davet edin ve “Nasıl Bir Yaşanabilir Bursa’yı” konuşalım.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>