Haberde Bursa

“Bursa’da sağlık Allah’a emanet”

27.11.2020
784

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da sağlıkta yaşanan çok ciddi gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.
Bakan ve sağlık il müdürünün açıklamalarının bir biriyle çeliştiğini ve her ikisinin de gerçeği yansıtmadığını söyleyen Türkoğlu, “Bursalıların gözünün içine baka baka yalan söyleniyor. Aslında görünen gerçek şudur ki; Bursa’da sağlık tek kelimeyle Allah’a emanet. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan ise adeta tık yok. Soruyoruz, çok ciddi bir kriz masası kurmak için daha ne bekliyorsunuz? dedi.

Türkoğlu açıklamalarında;

HASTANELER ÇAKILI, HASTALAR PERİŞAN!

“Bursa’da Bakan ayrı, il müdürü ayrı konuşuyor; oysa ki hastaneler çakılı, hastalar perişan, vatandaş da isyanda.
Acı gerçek şudur ki, Bursa sağlıkta tam anlamıyla çaresizliğe mahkum edildi. Yüzlerce Covid hastası hastane koridorlarına konulan sedyelerde tedavi olmayı beklerken, bakanından sağlık müdürüne, bir biri ardına çelişkili açıklamalar yapıyorlar. Kimsenin kimseden ne yazık ki haberi yok. Sağlık Bakanı’na göre Bursa’da yoğun bakımlarda yatak doluluk oranı yüzde 75.8; Sağlık İl Müdürü’ne göre ise yüzde 85. Tedavi olmaya gidip hastane kapılarından ters yüz edilerek evine gönderilen vatandaşa ve acı gerçeğe göre ise doluluk oranı yüzde yüz.

NEYİ GİZLİYORSUNUZ?

Bursalılar’ın gözünün içine baka baka herkesin bildikleri gerçekleri gizleyip yalan söylüyorlar. Bakanı ayrı, sağlık il müdürü ayrı telden çalıyor. İnsanlar hastane kapılarında perişan oluyor. 25 Kasım Çarşamba günü Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı sayın Dr. Fahrettin Koca, Temmuz ayından beri dillendirmedikleri vaka sayılarını açıkladı ve bizlerin çok net bildiği o vahim rakamı ortaya koydu. Gördük ki bir günde vaka sayısı Türkiye’de toplam 28 bin 351 oluverdi.

Bize göre bu rakamlar da halen tam gerçeği yansıtmıyor. Gerçekler önceden açıklansaydı, belki insanlarımız sizin ekonomik gerekçelerle alamadığınız tedbirleri, kendileri alırdı, bu denli mağduriyetler de oluşmazdı. Sakladığınız rakamlar yüzünden rehavete kapılanlar nedeniyle acaba kaç vatandaşımız COVİD oldu ve kaç can kaybettik. Ne ilginçtir düne kadar sakladığınız vaka sayıları ile ülkemiz Avrupa’da en az vakanın görüldüğü ülke olarak sondan birinci iken, bugün açıkladığınız rakamlarla en çok vaka tespit edilen ülke olarak birinci sıraya çıktı. Sonra da dünya bizi kıskanıyor diye açıklamalarımızı doğru bulmuyorlar diyorsunuz. Neyinize güvensinler ki?

BURSA’DAKİ GERÇEK TABLO:

Gelelim Bursa özeline, Sayın Sağlık Bakanının dünkü açıklamasının satır aralarında, Bursa’mızın da içinde olduğu 3-4 ilde ikinci zirve bir yana, üçüncü zirveyi yaşamaya başladığımızı beyan etti. Bizler bunun da bilincinde idik ve tedbirlerin alınması gerektiğinin vurgusunu yapmak adına da sayın Bakanın açıklamalarından iki gün önce İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı olarak bir iç genelge yayınladık. Teşkilatlarımızdan yüz yüze her türlü siyasi çalışmayı askıya almalarına yönelik talimat vermiş ve vatandaşlarımıza örnek olacak bir sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizi duyurmuş idik. Şimdi gelin ben sizlere Bakan beyin Bursa olarak üçüncü zirveyi yaşadığımızı söylediği fakat açıklamadığı Bursa özelindeki gerçek tabloyu paylaşayım.

DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZ

Sayın Sağlık Bakanı Bursa’da Yoğun Bakım doluluk oranını %75.8 olarak açıkladı, Fakat bunu hepimiz çok net biliyoruz ki Bursa’da yoğun Bakımların doluluk oranı %100 ve hastalar yoğun bakımda yatabilmek için sıra bekliyor. Bursa’da son 10 gündür, günün her anında, 112 komuta merkezinde ki görevli arkadaşların önündeki listelerde anlık 50 ile 100 arasında değişkenlik gösteren rakamlarda yoğun bakım sırası bekleyip hastanelerde nakil için sırada olan vaka mevcut. Geçtiğimiz hafta başında Bursa’da içinden çıkılmaz bir hal alan yoğun bakım sıkıntısı için Bursa’daki devlet, özel ayırımı yapılmadan 150 Koroner Yoğun Bakım yatağı, COVİD hastalarına tahsis edildi. Bu o an için sıra bekleyen 150-200 civarındaki hasta için çare oldu. Fakat yeni bir sıkıntı doğurdu ve an itibari ile bizlere Allah Bursa’da kimseye kalp krizi geçirtmesin diye dua edecek duruma getirdi. Çünkü çoğu merkezde Koroner Yoğun Bakım yatağı olmadığından vakalara anjiyo yapılamıyor. Kalp ve koroner hastalarımız Allah’a emanet.
Sadece bu Çarşamba günü Bursa Şehir Hastanesinden, yer olmadığından Yenişehir, İznik ilçeleri dahil diğer hastanelere sevk edilen vaka sayısı 70.

ACİLLERİN HALI İÇLER ACISI

Bursa’da Merkezdeki hastanelerin tamamında Acil’ler yatış verilen COVİD hastaları ile dolu. Duruma göre son bir haftadır normal klinikte bile yatak için acilde 24 – 48 saat bekleyen hastalar var.  Bizler 2019 Haziran ayında İYİ Parti Teşkilatları olarak “Hastaneme Dokunma” diyerek merkezdeki dört Devlet Hastanesinin kapatılmaması için sesimizi duyurmaya çalışırken, iş bilmez iktidar kadrosu mensupları ve bürokratları hiçbir sıkıntının olmadığını beyan ederek bizi vatandaşı yanıltmakla suçlamaktaydılar. Bugün gelinen noktada kimin öngörülü, kimin iş bilmez olduğunu açıkça yaşayarak öğrenmekteyiz.

VALİ NE İŞ YAPAR?

Bursa’daki bu vahim tablo ortada iken de Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının hiçbir eylem veya açıklama yapmaması da çok düşündürücü. Gerçi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın vatandaş ile ilgili derdinin olmadığını açıkça biliyoruz, onun derdi yandaşa kaynak aktarmak o yüzden o bizi yanıltmadı. Fakat Bursa Valisi sayın Canpolat’ın bir kriz masası oluşturarak acil eylem planlarını uygulamaya sokmaması da düşündürücü.
Evet sayın basın mensupları, bu Bursa gerçeklerini de göz önüne alarak bizlerin Bursa’yı yöneten erklerden acilen vatandaşın derdine çare olacak, Bursa’mızı COVİD belasından kurtaracak eylemler için çalışmaya davet ediyoruz.

YATAK AÇIĞI DERHAL KAPATILMALI

Bursa’nın ihtiyacı olan yatak açığını kapatma adına, Sahra Hastanesi olur, Kapatılan Memleket Hastanesinin acilen karantina merkezi pozisyonundan çıkarılıp tam teşekküllü hizmet verecek pozisyona getirilmesi olur, Zübeyde Hanım Doğumevi hastanesinin acilen faaliyete sokulması olur, Yaklaşık bir yıldır kaynak aktarımı durduğu için çivi çakılmayan stadyumun karşısındaki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesine bir an önce merkezi bütçeden kaynak aktarılarak acil bir şekilde inşaatının tamamlanıp Bursa’lı hemşehrilerimizin kullanımına açılması olur. Fakat Bursa’nın sahipsiz olmadığını gösteren eylem planlarının ortaya konmasını ve hayata geçirilmesini Bursa halkı adına yetkililerden talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>